reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Otyłość w ciąży

Jej, dziewczyny na tą pogodę to czuję się jak zombie :( nie lubię, jak nie ma słońca ... Wypiłam już limit kaw na dziś, Bruno mi chyba całą kofeinę podebrał, bo choć ja zasypiam na siedząco, to on fiksuje nieźle [emoji41]

reklama
Mi nie chodzi nawet o karmienie, tylko ogólnie nawet jak ktoś przychodzi w odwiedziny ;) ogólnie będę brać też koszulki na ramiączkach, bo będzie pewnie ciepło, więc mało komfortowo nawet do malucha się nachylić czy coś :)

Sama nie mam nic do karmiących, ale ludzie są różni ;)
Co racja, to racja, ja myślę o czymś też za dupkę tylko, żeby po korytarzu nie świecić czterema literami. Nie wiem jak to z odwiedzinami bywa w szpitalu, jak rodziłam Kubę byłam sama w sali, a jak Jasia, to było nas 6 i nie wolno było do sal wchodzić, no i była zima = zakaz odwiedzin na oddziale, tylko korytarz przez drzwiami.

Ja bardzo nie lubię wydawać kasy na ubrania, a już tym bardsiejbna coś co posłuży krótko. Wiec koszule do karmienia odrzuciłam na starcie, bo w domu nie będę spać w niczym co ma rękawek.
Znam ten ból, bo mam tak samo. Ręka to mi się w ogóle trzęsie jak mam cokolwiek dla siebie kupić.
Ja lubię spać w koszulkach, także te do porodu będą później też super, bo za tyłek i z krótkim rękawkiem.

No Wy dziewczyny macie już tę fajną pewność siebie w tym temacie :) ja choć powinnam się może trochę martwić jak dziecko ogarnę, bo to pierwsze nasze, bardziej martwię się o to, żeby mały był cały i zdrowy, resztę z mężem ogarniemy :)
Tryb matka Ci się włączy i będzie gitara, zobaczysz :)

Jej, dziewczyny na tą pogodę to czuję się jak zombie :( nie lubię, jak nie ma słońca ... Wypiłam już limit kaw na dziś, Bruno mi chyba całą kofeinę podebrał, bo choć ja zasypiam na siedząco, to on fiksuje nieźle [emoji41]
Ja śpię na stojąco, ale o tej porze chyba kawy już nie chcę, przetrwam :p

u nas na sierpniówkach są dziewczyny, które jeśli pamiętam deklarowały, że biorą chyba leginsy/drrsy i koszulki / sukienki na pobyt w szpitalu.
Nom, niektóre to mają fantazję, ja tak miałam z Kubą, wszystko bym chciała, a połowa okazała się niepotrzebna :) że nie wspomnę nic o ubraniach dla siebie samej.

Luiza, ja ogólnie jestem dość praktyczna więc od tej strony patrzę nawet na pakowanie czy siebie, czy malucha :) biorę absolutne minimum, a jak coś mąż resztę podrzuci ;)

Nawet laktatora teraz nie kupuję, tylko jak jednak będzie potrzebny [emoji4]

Ka, może to ovarin faktycznie :) fajnie byłoby jakby był taki skuteczny :)

A ja się witam w 1 dc [emoji4] za kilka dni wracamy do staranek, więc proszę o kciuki [emoji16] progesteron e tym miesiącu wyszedł mi 10, więc ładny skok z 3,6 w poprzednim cyklu [emoji4]
Będę trzymać kciuki! Ja w nadchodzącym miesiącu przestanę być w ciąży, więc dla zachowania równowagi na forum ktoś musi zajść w ciążę ;)

Ja niestety też tak się kiepsko dziś czuję, ale z kawą też nie chce przesadzać bo potem mnie skurcze łydek w nocy budzą.

Colorado, ja laktator mam jeszcze po Janku i powiem, że mnie się akurat bardzo przydał, na samym początku, jak nie mogłam karmić małego. Teraz tylko wyparzę części silikonowe i będzie jak znalazł.
Poza tym faktycznie, minimum :)
Dzisiaj mama mi wyperswadowała pościel do wózka :D A taki piękny materiał znalazłam do uszycia, z motylkami.

Będę trzymać kciuki! Ja w nadchodzącym miesiącu przestanę być w ciąży, więc dla zachowania równowagi na forum ktoś musi zajść w ciążę ;)
Hahaha to samo pomyślałam, ja Ka mogę jeszcze sierpień zaoferować w razie czego [emoji4]
Ja niestety też tak się kiepsko dziś czuję, ale z kawą też nie chce przesadzać bo potem mnie skurcze łydek w nocy budzą.
Magnezu brak, ale mi też się zdarza, mimo, że biorę już 2 tabletki [emoji32]
Colorado, ja laktator mam jeszcze po Janku i powiem, że mnie się akurat bardzo przydał, na samym początku, jak nie mogłam karmić małego. Teraz tylko wyparzę części silikonowe i będzie jak znalazł.
Poza tym faktycznie, minimum :)
Dzisiaj mama mi wyperswadowała pościel do wózka :D A taki piękny materiał znalazłam do uszycia, z motylkami.
Fajnie mieć właśnie swój laktator na zapasie :) ja narazie się wstrzymuje, bo nie wiem jak u mnie będzie z karmieniem, narazie mam suszę i nic się nie dzieje, nie wiem jak po ewentualnej cesarce będzie... Za dużo nie wiem [emoji23] ale mam upatrzony, jak coś mąż dostanie zadanie do wykonania [emoji4]

A czemu nie będziesz mieć pościeli do wózka? Pora roku? Z ciekawości pytam :)
Ja zamawiam, jedną minky do wózka i 2 komplety minky do łóżeczka, bo nie lubię nawlekać pościeli [emoji23][emoji23]

A czemu nie będziesz mieć pościeli do wózka? Pora roku? Z ciekawości pytam :)
Ja zamawiam, jedną minky do wózka i 2 komplety minky do łóżeczka, bo nie lubię nawlekać pościeli
emoji23.png
emoji23.png
Niepotrzebna mi pościel do wózka, bo będę miała kocyki, a na zimę planuję śpiworki. Do łóżeczka mam za to wszystko po Janku, a mama dokupiła mi tylko parkę typowo dziewczęcej pościeli :)

Co do minky zaś, no wszyscy to mają, a ja nie lubię jak mam coś co widzę wszędzie, nie wiem dlaczego, ale minky strasznie mi nie pasuje.

reklama
Do góry