reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Otyłość w ciąży

reklama
gdzie zaopatrzyc się w piżamy do karmienia i szlafrok w normalnych cenach ?
Tak jak Ka mówi, ja kupiłam koszule do szpitala do karmienia w chińskim markecie, ale te same widziałam na allegro. Kupiłam za jakieś 23 zł za sztukę, szlafrok też, ale nie pamiętam ile kosztował. I szlafrok fajny, taki cienki, mi na sierpień jak znalazł :)

Na targu wstyd mi było się pytać o takie wielkie :(

Ja swoje ciążowe koszule 2w1, bo do karmienia też, kupiłam na targowisku. Identyczne jak te na allegro, a ostatnio widziałam je w galerii, w sklepie z chińszczyzną, cena praktycznie taka sama. Szlafroka tylko nie mam, bo nie lubię, ale będę musiała jakiś sobie wyszukać.

Luiza to Ty spodziewasz się bliźniaczek tak ? :) czy w związku z tym bliźniaki rodzi się przez cc czy sn?
Wybrałaś imiona Marta i Ania jak na suwaczku? Moja córka Marta ma na imię, ładne i mało popularne imię teraz Marta ;)
Tak, będę miała bliźniaczki :) Martę i Anię, Marta właśnie, że mało popularna, a Ania, bo młodszy syn wybrał, ale wolałabym Klarę, ale mężowi się nie podoba.
Co do porodu, to przeważnie rodzi się dwójeczkę przez CC, ale jeśli dzieci są odpowiednio ułożone, tak jak u mnie: główkowo, oraz nie ma innych przeciwwskazań, to można SN. Mam nadzieję, że uda mi się SN, że żadna już nie obróci się w brzuszku i urodzę sama. Poprzednią dwójkę dzieciaków moich rodziłam normalnie, bolało jak ja pitolę, że miałam ochotę błagać o CC, ale szybko doszłam do siebie, a teraz się boję, że przez moją kosmiczną wagę nie dojdę szybko do siebie, taka fobia. Ale jak będzie trzeba CC, to trudno.

rozumiem :) to wyzwanie będzie z bliźniaczkami, będziesz miała pomoc w mamie/teściowej? Mąż pewnie na początku pomoże a potem do pracy wróci?
Mój bieże urlop 2tyg w okolicach daty porodu. Ja mam na połowę września. Córka akurat rozpocznie przedszkole, obawiam się chorób jakie zacznie przynosić i zagrożenia dla noworodka w związku z tym :/

a ja właśnie na targu pytam zawsze o największy rozmiar, i też tam kupiłam koszule. szlafroka nie mam, pożyczę od mamy taką podomkę na suwak ;)
ten duphalac to na receptę jest?
Duphalac bez recepty :)
Ja swoje ciążowe koszule 2w1, bo do karmienia też, kupiłam na targowisku. Identyczne jak te na allegro, a ostatnio widziałam je w galerii, w sklepie z chińszczyzną, cena praktycznie taka sama. Szlafroka tylko nie mam, bo nie lubię, ale będę musiała jakiś sobie wyszukać.
Też nie lubię szlafroków, ale żeby cycem nie szczuć otoczenia w szpitalu to chciałabym się zasłonić hehe :)

reklama
rozumiem :) to wyzwanie będzie z bliźniaczkami, będziesz miała pomoc w mamie/teściowej? Mąż pewnie na początku pomoże a potem do pracy wróci?
Mój bieże urlop 2tyg w okolicach daty porodu. Ja mam na połowę września. Córka akurat rozpocznie przedszkole, obawiam się chorób jakie zacznie przynosić i zagrożenia dla noworodka w związku z tym :/
Mój mąż jest niekompatybilny z noworodkami :p Też bierze urlop na 2 tygodnie, do tego się trafiło, że będzie ze 3-4 mce roku we Wrocławiu, bo tak to rozbija się po Polsce i widzimy się tylko w weekendy. Ale coś czuję, że bardziej będzie mi przeszkadzał niż pomagał (ostatnio nie mógł ogarnąć nałożenia obiadu na 3 osoby), grunt żeby z młodszym synem na dwór wychodził :) Poza tym, to będę sama, moja mama mieszka w Niemczech, tam mam też braci. A teściowej nie mam :) Dam radę, będzie hard core, ale co mnie nie zabije, to mnie wzmocni.

Duphalac bez recepty :)Też nie lubię szlafroków, ale żeby cycem nie szczuć otoczenia w szpitalu to chciałabym się zasłonić hehe :)
Ja widziałam, jakiś czas temu, na allegro taką chustę do karmienia :)
A poza tym (nie wiem skąd ten niedokładny cytat, mąż z uporem maniaka go powtarza): kto się wstydzi? ten co patrzy czy ten, na którego patrzą?

Do góry