reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Otyłość w ciąży

reklama
gdzie zaopatrzyc się w piżamy do karmienia i szlafrok w normalnych cenach ?
Tak jak Ka mówi, ja kupiłam koszule do szpitala do karmienia w chińskim markecie, ale te same widziałam na allegro. Kupiłam za jakieś 23 zł za sztukę, szlafrok też, ale nie pamiętam ile kosztował. I szlafrok fajny, taki cienki, mi na sierpień jak znalazł :)

Na targu wstyd mi było się pytać o takie wielkie :(

Ja swoje ciążowe koszule 2w1, bo do karmienia też, kupiłam na targowisku. Identyczne jak te na allegro, a ostatnio widziałam je w galerii, w sklepie z chińszczyzną, cena praktycznie taka sama. Szlafroka tylko nie mam, bo nie lubię, ale będę musiała jakiś sobie wyszukać.

Luiza to Ty spodziewasz się bliźniaczek tak ? :) czy w związku z tym bliźniaki rodzi się przez cc czy sn?
Wybrałaś imiona Marta i Ania jak na suwaczku? Moja córka Marta ma na imię, ładne i mało popularne imię teraz Marta ;)
Tak, będę miała bliźniaczki :) Martę i Anię, Marta właśnie, że mało popularna, a Ania, bo młodszy syn wybrał, ale wolałabym Klarę, ale mężowi się nie podoba.
Co do porodu, to przeważnie rodzi się dwójeczkę przez CC, ale jeśli dzieci są odpowiednio ułożone, tak jak u mnie: główkowo, oraz nie ma innych przeciwwskazań, to można SN. Mam nadzieję, że uda mi się SN, że żadna już nie obróci się w brzuszku i urodzę sama. Poprzednią dwójkę dzieciaków moich rodziłam normalnie, bolało jak ja pitolę, że miałam ochotę błagać o CC, ale szybko doszłam do siebie, a teraz się boję, że przez moją kosmiczną wagę nie dojdę szybko do siebie, taka fobia. Ale jak będzie trzeba CC, to trudno.

rozumiem :) to wyzwanie będzie z bliźniaczkami, będziesz miała pomoc w mamie/teściowej? Mąż pewnie na początku pomoże a potem do pracy wróci?
Mój bieże urlop 2tyg w okolicach daty porodu. Ja mam na połowę września. Córka akurat rozpocznie przedszkole, obawiam się chorób jakie zacznie przynosić i zagrożenia dla noworodka w związku z tym :/

a ja właśnie na targu pytam zawsze o największy rozmiar, i też tam kupiłam koszule. szlafroka nie mam, pożyczę od mamy taką podomkę na suwak ;)
ten duphalac to na receptę jest?
Duphalac bez recepty :)
Ja swoje ciążowe koszule 2w1, bo do karmienia też, kupiłam na targowisku. Identyczne jak te na allegro, a ostatnio widziałam je w galerii, w sklepie z chińszczyzną, cena praktycznie taka sama. Szlafroka tylko nie mam, bo nie lubię, ale będę musiała jakiś sobie wyszukać.
Też nie lubię szlafroków, ale żeby cycem nie szczuć otoczenia w szpitalu to chciałabym się zasłonić hehe :)

reklama
rozumiem :) to wyzwanie będzie z bliźniaczkami, będziesz miała pomoc w mamie/teściowej? Mąż pewnie na początku pomoże a potem do pracy wróci?
Mój bieże urlop 2tyg w okolicach daty porodu. Ja mam na połowę września. Córka akurat rozpocznie przedszkole, obawiam się chorób jakie zacznie przynosić i zagrożenia dla noworodka w związku z tym :/
Mój mąż jest niekompatybilny z noworodkami :p Też bierze urlop na 2 tygodnie, do tego się trafiło, że będzie ze 3-4 mce roku we Wrocławiu, bo tak to rozbija się po Polsce i widzimy się tylko w weekendy. Ale coś czuję, że bardziej będzie mi przeszkadzał niż pomagał (ostatnio nie mógł ogarnąć nałożenia obiadu na 3 osoby), grunt żeby z młodszym synem na dwór wychodził :) Poza tym, to będę sama, moja mama mieszka w Niemczech, tam mam też braci. A teściowej nie mam :) Dam radę, będzie hard core, ale co mnie nie zabije, to mnie wzmocni.

Duphalac bez recepty :)Też nie lubię szlafroków, ale żeby cycem nie szczuć otoczenia w szpitalu to chciałabym się zasłonić hehe :)
Ja widziałam, jakiś czas temu, na allegro taką chustę do karmienia :)
A poza tym (nie wiem skąd ten niedokładny cytat, mąż z uporem maniaka go powtarza): kto się wstydzi? ten co patrzy czy ten, na którego patrzą?

Do góry