reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Otyłość w ciąży

reklama
Oczekująca, u mnie pierwsze odczucie ruchów było takie, że miałam wrażenie, że zaszyto mi w brzuchu wibrujący telefon [emoji16] żadne tam poetyckie muśnięcia skrzydeł motyla [emoji23][emoji23][emoji23]

Oczekująca, u mnie pierwsze odczucie ruchów było takie, że miałam wrażenie, że zaszyto mi w brzuchu wibrujący telefon [emoji16] żadne tam poetyckie muśnięcia skrzydeł motyla [emoji23][emoji23][emoji23]
[emoji23] [emoji23] ooo to mi taki wibrujacy telefon ktos wlozyl... wiec albo sobie czka, albo sìe rusza, w kazdym razie profilaktycznie magnez biore, bo jak to.polozna.powiedziala "w ciazy magnezu nigdy za wiele"... ;)

Dobrze , ze to nic zlego ;) mam nadzieje.

U mnie w koncu spadl deszcz ! ... ale pewnie i tak sie nie ochlodzi... przerazona jestem , ze cale wakacje beda takie upaly, a ja juz wymiekam...

[emoji23] [emoji23] ooo to mi taki wibrujacy telefon ktos wlozyl... wiec albo sobie czka, albo sìe rusza, w kazdym razie profilaktycznie magnez biore, bo jak to.polozna.powiedziala "w ciazy magnezu nigdy za wiele"... ;)

Dobrze , ze to nic zlego ;) mam nadzieje.

U mnie w koncu spadl deszcz ! ... ale pewnie i tak sie nie ochlodzi... przerazona jestem , ze cale wakacje beda takie upaly, a ja juz wymiekam...
No mi magnez to na bóle głowy pomógł :) także też mogę polecić. Brzuch mi nie twardnieje, może to przez magnez właśnie [emoji4] bierz jeszcze witaminę d3, bo też ważna dla maluszka [emoji4]

U nas deszczu nie było, a przydałby się, bo tak to tropiki [emoji33] mąż śmieję się, że chciałam Zanzibar, to przyszedł do mnie [emoji16][emoji16][emoji16]

U mnie te wibracje to nie były ruchy dziecka akurat, tylko takie jakby drżenie mięśni ;) U mnie dziś burzowo, więc jest czym oddychać. Wczoraj byłam 1 raz w życiu na rybach, bo syn dostał na dzień dziecka wymarzoną przez siebie wędkę. Pierwszy raz widziałam jak moje dziecko grzecznie i cierpliwie siedzi na tyłku nie mając w ręku tableta :D
Dziś muszę ogarnąć jakiś festyn rodzinny, a jutro wyjeżdżam na 3 dni na camping do jednego z moich ulubionych krajów czyli Czech :D

Nagini ja właśnie wróciłam z 3 dniowego wypadu na ryby. Nocleg oczywiście pod namiotem. Dzisiaj idę z młodą na festyn a jutro jadę do Wrocławia. Duża znowu idzie na koncert. A ja tym razem na koncert nie idę to wezmę ze sobą małą, na pewno atrakcji nie zabraknie.

Colorado nam Pedicetamol się nie przydał i wywaliłam , a podobno bardzo paskudny w smaku. Może lepiej mieć w zanadrzu czopki na gorączkę.

Co do kremu do pupy to mi polecono nagietkowy, tyle że niemiecki, ale jak dla mnie był rewelacyjny. Moja córka miała mocne odparzenia i jak na niego trafiliśmy to goiło się w oczach. Potem tylko tego używałam. Zaraz poszukam jakiegoś linku. Ja na allegro zamawiałam.

O taki
Link do: Nagietkowy Krem Przeciw Odparzeniom 75ml Weleda

Colorado, jeśli planujesz sn to polecam dodać tantum.rosa., patyczki do uszu dla dzieci sa mega fajne do pielęgnacji kikuta, jeśli planujesz kp to pamiętaj o dha i ja na początku laktacji wspierałam sie felmatikerem. Krem do brodawek z ziaji ma 100% lanoliny w składzie, więc również polecam :) jeśli sn to czopki na hemoroidy o ile masz taki problem (i tak po sn pewnie sie zacznie) :D

Edysiek, no narazie pedicetamol jednak wywaliłam z koszyka, nie lubię mieć takiej wielkiej apteczki w domu, jak jest potrzeba, to kupuję :)

Krem nagietkowy sobie zapisałam, dzięki :)

Madagos, planować nic nie planuję, mały narazie dupką do świata obrócony dalej [emoji16]

Dha to dla mnie jako suplement, tak?

Hemoroidów nigdy nie miałam [emoji33] nie obraziła bym się, gdyby tak pozostało ...

reklama
A moze szczotka do włosów, nożyczki do paznokci, wkładki laktacyjne... :D
Dha to te tłuszcze co teraz bierzesz ;)
Szczotkę itp mam już wrzucone na allegro [emoji4]

Ja nawet nie wiedziałam, że te tłuszcze biorę [emoji23] ale tyle teraz tych tabletek mam, że chyba farmaceutką zostałabym studiując to wszystko hehe

Nooo i sierpniówki mi uświadomiły swoimi pakunkami, że jeszcze torbę sportową muszę nabyć. Bo jedną małą walizkę mam, ale jeszcze torba dla malucha się przyda :)

Do góry