reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Otyłość w ciąży

reklama
Oczekująca, u mnie pierwsze odczucie ruchów było takie, że miałam wrażenie, że zaszyto mi w brzuchu wibrujący telefon [emoji16] żadne tam poetyckie muśnięcia skrzydeł motyla [emoji23][emoji23][emoji23]

Oczekująca, u mnie pierwsze odczucie ruchów było takie, że miałam wrażenie, że zaszyto mi w brzuchu wibrujący telefon [emoji16] żadne tam poetyckie muśnięcia skrzydeł motyla [emoji23][emoji23][emoji23]
[emoji23] [emoji23] ooo to mi taki wibrujacy telefon ktos wlozyl... wiec albo sobie czka, albo sìe rusza, w kazdym razie profilaktycznie magnez biore, bo jak to.polozna.powiedziala "w ciazy magnezu nigdy za wiele"... ;)

Dobrze , ze to nic zlego ;) mam nadzieje.

U mnie w koncu spadl deszcz ! ... ale pewnie i tak sie nie ochlodzi... przerazona jestem , ze cale wakacje beda takie upaly, a ja juz wymiekam...

[emoji23] [emoji23] ooo to mi taki wibrujacy telefon ktos wlozyl... wiec albo sobie czka, albo sìe rusza, w kazdym razie profilaktycznie magnez biore, bo jak to.polozna.powiedziala "w ciazy magnezu nigdy za wiele"... ;)

Dobrze , ze to nic zlego ;) mam nadzieje.

U mnie w koncu spadl deszcz ! ... ale pewnie i tak sie nie ochlodzi... przerazona jestem , ze cale wakacje beda takie upaly, a ja juz wymiekam...
No mi magnez to na bóle głowy pomógł :) także też mogę polecić. Brzuch mi nie twardnieje, może to przez magnez właśnie [emoji4] bierz jeszcze witaminę d3, bo też ważna dla maluszka [emoji4]

U nas deszczu nie było, a przydałby się, bo tak to tropiki [emoji33] mąż śmieję się, że chciałam Zanzibar, to przyszedł do mnie [emoji16][emoji16][emoji16]

U mnie te wibracje to nie były ruchy dziecka akurat, tylko takie jakby drżenie mięśni ;) U mnie dziś burzowo, więc jest czym oddychać. Wczoraj byłam 1 raz w życiu na rybach, bo syn dostał na dzień dziecka wymarzoną przez siebie wędkę. Pierwszy raz widziałam jak moje dziecko grzecznie i cierpliwie siedzi na tyłku nie mając w ręku tableta :D
Dziś muszę ogarnąć jakiś festyn rodzinny, a jutro wyjeżdżam na 3 dni na camping do jednego z moich ulubionych krajów czyli Czech :D

Nagini ja właśnie wróciłam z 3 dniowego wypadu na ryby. Nocleg oczywiście pod namiotem. Dzisiaj idę z młodą na festyn a jutro jadę do Wrocławia. Duża znowu idzie na koncert. A ja tym razem na koncert nie idę to wezmę ze sobą małą, na pewno atrakcji nie zabraknie.

Colorado nam Pedicetamol się nie przydał i wywaliłam , a podobno bardzo paskudny w smaku. Może lepiej mieć w zanadrzu czopki na gorączkę.

Co do kremu do pupy to mi polecono nagietkowy, tyle że niemiecki, ale jak dla mnie był rewelacyjny. Moja córka miała mocne odparzenia i jak na niego trafiliśmy to goiło się w oczach. Potem tylko tego używałam. Zaraz poszukam jakiegoś linku. Ja na allegro zamawiałam.

O taki
Link do: Nagietkowy Krem Przeciw Odparzeniom 75ml Weleda

Colorado, jeśli planujesz sn to polecam dodać tantum.rosa., patyczki do uszu dla dzieci sa mega fajne do pielęgnacji kikuta, jeśli planujesz kp to pamiętaj o dha i ja na początku laktacji wspierałam sie felmatikerem. Krem do brodawek z ziaji ma 100% lanoliny w składzie, więc również polecam :) jeśli sn to czopki na hemoroidy o ile masz taki problem (i tak po sn pewnie sie zacznie) :D

Edysiek, no narazie pedicetamol jednak wywaliłam z koszyka, nie lubię mieć takiej wielkiej apteczki w domu, jak jest potrzeba, to kupuję :)

Krem nagietkowy sobie zapisałam, dzięki :)

Madagos, planować nic nie planuję, mały narazie dupką do świata obrócony dalej [emoji16]

Dha to dla mnie jako suplement, tak?

Hemoroidów nigdy nie miałam [emoji33] nie obraziła bym się, gdyby tak pozostało ...

reklama
A moze szczotka do włosów, nożyczki do paznokci, wkładki laktacyjne... :D
Dha to te tłuszcze co teraz bierzesz ;)
Szczotkę itp mam już wrzucone na allegro [emoji4]

Ja nawet nie wiedziałam, że te tłuszcze biorę [emoji23] ale tyle teraz tych tabletek mam, że chyba farmaceutką zostałabym studiując to wszystko hehe

Nooo i sierpniówki mi uświadomiły swoimi pakunkami, że jeszcze torbę sportową muszę nabyć. Bo jedną małą walizkę mam, ale jeszcze torba dla malucha się przyda :)

Do góry