reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Otyłość w ciąży

U mnie zanim się pogoiły piersi to trwało ok. 2 tygodnie. I niestety na jednej brodawce zrobiła mi się taka szorstka skóra i za każdym razem, jak Tosia ciągnie, to boli. Więc spróbuję tą maścią co jest na Twojej liście, może pomoże.
Rany :( tym bardziej mam nadzieję, że Ci pomoże ta maść :) z tego co czytałam można nawet jej nie zmywać do karmienia, ma naturalny skład i super natłuszcza i odbudowuje naskórek :)
W Kiku sa takie sukienki myślę że można je wykorzystać do szpitala
http://kikmedia.kik-textilien.com/files/pdf/Prospekte/2018/P09/PL.pdf po 34,99
U mnie w kiku to jest taki bajzel, że nigdy nic tam nie mogę znaleźć [emoji16] ludzie jak szarańcza lecą przez sklep [emoji14]

W ogóle dostałam rozpiskę zajęć od położnej, i jestem przeszczęśliwa, bo najbliższe zajęcia będą z chustonoszenia [emoji1]

reklama
Dziewczyny, czy ktora z Was ma "drzenie brzucha/podbrzusza"?? Od 2dni jak sie klada to mam takie drgawki w podbrzuszu czasem wyzej czasem nizej, trwa to chwilke i znow spokoj i znow chwilka... nie boli mnie to, jest yo nawet przyjemne ;p
Ruchow dziecka na razie jakos specjalnie nie czuje, ale na usg wszystko ok... (20t4dc wg usg)
Jakis pomysl co to moze byc ? Jutro wyjezdzam na wies i nie wiem czy sie martwic czy nie :(

Dziewczyny, czy ktora z Was ma "drzenie brzucha/podbrzusza"?? Od 2dni jak sie klada to mam takie drgawki w podbrzuszu czasem wyzej czasem nizej, trwa to chwilke i znow spokoj i znow chwilka... nie boli mnie to, jest yo nawet przyjemne ;p
Ruchow dziecka na razie jakos specjalnie nie czuje, ale na usg wszystko ok... (20t4dc wg usg)
Jakis pomysl co to moze byc ? Jutro wyjezdzam na wies i nie wiem czy sie martwic czy nie :(
Może to dzidek jednak? [emoji16]

Albo niedobór magnezu :)

Może to dzidek jednak? [emoji16]

Albo niedobór magnezu :)
Myslalam , ze to niedobor magnezu , wiec zaopatrzylam sie i zobaczymy ;) ale czy przy niedoborze mialabym to tylko lezac ?

Myslalam tez , ze to dziecko, ale na polowkowych lekarz mowil, ze jest wysoko pokazywal mi gdzie ma rece nogi pupe glowe itp i te drzenie jest w podbrzuszu albo i nizej czy to mozliwe ze odczwam te ruchy w tym miejscu ?
Ciagle sie mowi o "kopniakach" a no niestety kopniaka to nie przypomina tylko takie wibracje ;p

Co do niedoboru magnezu nie mam tez skurczow lydek i innych miejsc. Wspomniabe drgawki , wibracje sa zazwyczaj jak leze na lewym boku ewentuallnie na plecach i czasem przesuwaja sie w lewo w prawo (w strone bioder ) ito

Nie wiem co to jest, ale też miewam takie wibracje. Nie przypominam sobie czegoś takiego z 1 ciąży.

reklama
Do góry