Oczekujaca123
Fanka BB :)
Pięknie!Wrzucam Wam pocztóweczki z nad morza [emoji4]
Zobacz załącznik 860705Zobacz załącznik 860706Zobacz załącznik 860708
A póki co oglądam Twoje pocztówki i zazdroszczę
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Pięknie!Wrzucam Wam pocztóweczki z nad morza [emoji4]
Zobacz załącznik 860705Zobacz załącznik 860706Zobacz załącznik 860708
No właśnie te widełki choć są podane, to czasem lekarz mówi, kiedy wygodniej w danym przypadku będzie zrobić badanie. Mi ten lekarz, który robił połówkowe, i który będzie robił ostatnie prenatalne, zalecił, żeby umówić się na 28 tc do niego, bo wtedy mu będzie łatwiej nas zbadać, no ale co z tego, jak jego w tym terminie nie ma, i dopiero w 30 tc mogłam się umówić [emoji1] grunt, to mimo wszystko wyrobić się w tych widelkach właśnieNo pewnie atyTpo ;p
U mnie tez inny lekarz wykonuje to usg, w innej przychodni. Jak dzwoniłam, zeby umówić się na to drugie to babka w rejestracji nalegala, zeby byl to 21tc ale mnie wtedy nie ma, bo specjalnie wyjazd zaplanowałam po badania prenatalnym (lekarz mówił, ze mam.sie umówić na 20tc) wiec juz zglupialam, bo w sumie to skoro ogolnie mówi się, ze.powinno być miedzy 18a23tc to jakiegos większego znaczenia miec to nie powinno.. zobaczymy
Pocieszylas mnie z tymi ruchami![]()
Ja te dwa mialam z nfz , ale problemu z terminem nie było. Na trzecie pójdę juz prywatnie, ale to tez pewnie sezon urlopowy bedzie więc tez w konkretnym terminie moze sie nie udać. ZobaczymyNo właśnie te widełki choć są podane, to czasem lekarz mówi, kiedy wygodniej w danym przypadku będzie zrobić badanie. Mi ten lekarz, który robił połówkowe, i który będzie robił ostatnie prenatalne, zalecił, żeby umówić się na 28 tc do niego, bo wtedy mu będzie łatwiej nas zbadać, no ale co z tego, jak jego w tym terminie nie ma, i dopiero w 30 tc mogłam się umówić [emoji1] grunt, to mimo wszystko wyrobić się w tych widelkach właśnie
Nad morzem jest pięknie, a z maluchem będzie jeszcze fajniej [emoji1] u nas też wypad wisiał na włosku, w tydzień przed wyjazdem zdecydowaliśmy się i dopięliśmy wszystko na ostatni guzik [emoji4]
My w przyszłym roku mam 3 wesela i w to właśnie od maja do lipca, ale mimo to mam nadzieje, ze starczy nam kasy chociaz na krótki wypad z maluszkiem nad morzeNo właśnie te widełki choć są podane, to czasem lekarz mówi, kiedy wygodniej w danym przypadku będzie zrobić badanie. Mi ten lekarz, który robił połówkowe, i który będzie robił ostatnie prenatalne, zalecił, żeby umówić się na 28 tc do niego, bo wtedy mu będzie łatwiej nas zbadać, no ale co z tego, jak jego w tym terminie nie ma, i dopiero w 30 tc mogłam się umówić [emoji1] grunt, to mimo wszystko wyrobić się w tych widelkach właśnie
Nad morzem jest pięknie, a z maluchem będzie jeszcze fajniej [emoji1] u nas też wypad wisiał na włosku, w tydzień przed wyjazdem zdecydowaliśmy się i dopięliśmy wszystko na ostatni guzik [emoji4]
No niestety ceny mamy z kosmosuColorado pięknieJa się niestety do naszego morza zaraziłam. Ostatni raz byłam w 2013 roku i powaliły mnie ceny z kosmosu, pogoda do D... i cebulactwo Polaków. Powiedziałam sobie, że nigdy więcej. Od 3 lat konsekwentnie wybieram kierunek przeciwny czyli Balaton i jestem w nim nieodwołalnie zakochana [emoji173]. W tym roku muszę odpuścić wyjazd, ale za rok biorę młoda 1 raz pod namiot [emoji3]
A tez miałaś te badania z nfz ?oczekująca mam bardzo dużą nadwagę. Czułam takie jakby ruchy jak leżałam spokojnie, potem cisza na jakieś 2 tyg, sama tu do was pisałam bo się martwiłam, a potem już czułam wyraźniej. I np teraz tak mam że jak coś zjem to dziecko od razu się rusza. Np. w pierwszej ciąży jak ktoś nie miał cukrzycy to przed ktg radzili napić się soku albo zjeść cukierka żeby obudzić dziecko i wtedy zapis ktg był dobry.
ja na pierwszym usg bylam to lekarz nic nie mówił, nic nie pokazywał, badanie trwało 5min. na drugim usg u innego lekarza byłam to mówił, pokazywał na ekranie dziecko i trwało z 10min. na kolejne usg zapiszę się do tego bardziej rozmownego co robił 2gie usg.