reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Otyłość w ciąży

reklama
Kochana, ja mam dopiero 27+3, w 31 tc też może nie dam rady już 8 km przejść [emoji16] a ogólnie 14 km dziś zrobiliśmy :)

Uważaj na siebie i nie forsuj się [emoji8] jak czytam czasem co moje sierpniówki wyczyniają, to mi włosy dęba stają [emoji16] ja ogólnie się oszczędzam profilaktycznie, chodzę tylko dużo :) od dźwigania, mycia podłóg itp jest teraz mąż :)
Haha tylko że ja tak nie mam od 31 tc tylko chyba od... 18? 16? Na pewno od dawna ;) Ogólnie ciężko mi idzie, a w 1 ciąży w 25tc latałam po błędnych skałach i spałam w namiocie na karimacie [emoji14] Wiek już nie ten ;)

Przeczytałam, uśmiałam się i muszę przyznać rację :) Sypiam w podkoszulku na ramiączkach i majtkach, ale pora kupić dłuższe koszule na ramiączkach (przydają się też w karmieniu) i zrezygnować z majtek. Mąż się ucieszy [emoji23]. Tylko, żeby mi się przez to jeszcze 3 nie przytrafiło [emoji23]

Przeczytałam, uśmiałam się i muszę przyznać rację :) Sypiam w podkoszulku na ramiączkach i majtkach, ale pora kupić dłuższe koszule na ramiączkach (przydają się też w karmieniu) i zrezygnować z majtek. Mąż się ucieszy [emoji23]. Tylko, żeby mi się przez to jeszcze 3 nie przytrafiło [emoji23]
[emoji16][emoji16][emoji16][emoji16] no to faktycznie może być różnie [emoji16]

Ja odkąd pamiętam to śpię w samej koszuli nocnej, nie lubię pidżam i innych wynalazków, mam alergie na to, jak mnie jakiekolwoek gumki w pasie cisna [emoji16]

[emoji16][emoji16][emoji16][emoji16] no to faktycznie może być różnie [emoji16]

Ja odkąd pamiętam to śpię w samej koszuli nocnej, nie lubię pidżam i innych wynalazków, mam alergie na to, jak mnie jakiekolwoek gumki w pasie cisna [emoji16]
Ja kiedyś spałam bez niczego, ale potem musiałam zrezygnować z tego, bo syn miał łóżko w naszej sypialni. Dopiero od niedawna ma swój pokój. No i wiązało się to z pobudkami w środku nocy jak się tylko mąż obudził [emoji23]. Ale po porodzie nie używałam praktycznie żadnych majtek poporodowych. W szpitalu cały czas byłam bez z podpaska między nogami (do kibelka jak gejsza). Majtki zakładałam tylko jak ktoś przyszedł bo u nas goście nie wchodzą na oddział tylko jest pokój spotkań. W domu też spałam bez i się wszystko goiło jak ta lala.

Pewnie dostaniesz Euthyrox [emoji4] a poza tym wizyta ok?
Tak wszystko ok. Usg nie miałam, bo we wtorek mam prenatalne, a 1,5tyg wczesniej mialam w szpitalu robione z poradni patologii ciazy. Ciśnienie utrzymuje mi sie w granicy 130/80 U lekarza 140, ale i tak twierdzi, ze jest ok.

Bylam juz u endokrynologa i dostalam euthyrox 50, powiedział, ze leczona i kontrolowana tarczyca nie ma wpływu na ciaze. Za 4tyg badanie tsh ft4 i anty cos tam;) no i usg tarczycy i wtedy zobaczymy czy wszystko.ok

Oczekująca, no to tak trochę po sąsiedzku, bo ja z Jaworzna jestem ;) o tym sklepie w Będzinie słyszałam, że profesjonalny :) my sobie chyba odpuścimy wizytę tam, bo wózek właśnie mamy upatrzony. Chociaż powiem, że najchętniej bym go nie kupowała [emoji23] ale ja już jestem dziwny typ :)

Tsh się nie przejmuj, tak jak pisze Ka, pewnie euthyrox albo letrox dostaniesz, a miałaś badane ft4?
Teraz dopiero endokrynolog dal mi na ft4 po 4 tyg od brania leku

Jaki wozek masz upatrzony?;)

Cześć dziewczyny, dluugo milczalam i stwierdzilam, ze sie zamelduje :)

Widzialam , ze temat wozkow- my miesiac temu kupiliśmy bebetto nico i jestem cholernie zadowolona! Super rama, swietnie sie sklada, swietnie wyglada, maly sie nie slizga w spacerowce, super amortyzacja... no same plusy ;) kolezanka ma luca sline i tez jest bardzo zadowolona. Gdybym mogla jeszcze raz podjac decyzje o wozku kupilabym tylko spacerowke nico a gondole bym calkiem olała... rozklada sie na plasko, duza, wygodna buda... same plusy ;) dla drugiego zostawie tylko ten wozek ;) I mam nadzieje, ze bedziecie tak samo zadowolone z bebetto jak ja ;)

Ziemek ma juz 7,5miesiaca, jest swietnym dzieckiem. Radosny, umiensie sam bawic, czolga sie po calym mieszkaniu, chetnie je, ma dwie drzemki w ciagu dnia, jest... wspanialy :D

Zniknelam wczesniej bo zlamalam sie w diecie i jakos wstyd mi bylo tu wchodzic... poszlo ciastko i wszystko sie posypalo. Ale od poczatku maja znow walcze i w sumie ze 101,4 obecnie mam 88kg. Zaczęłam cwiczyc z Chodakowska i waga oczywiscie poszla w gore i tak sobie pomyslalam, ze tutaj z Wami na pewno gdzies znow wroci mi motywacja bo no nie ukrywam, ze dzis mialam kryzys... Zabieram sie za nadrabianie Was choc troszke ;)
Trzymam kciuki. :*

reklama
Dziewczyny ja Wiem, ze ja znowu o tych ruchach,Ale sie martwię teraz mam wg usg 19tc+5d wg om 19+0 Od ok 16tc udawało mi sie reka wylapac jakies delikatne ruchy, czasem czułam takie bulgotanie nad spojeniem lonowym a teraz od ok2 tyg cisza niby na usg ok wszystko, ale ja się martwię.... powinnam czuc ruchy coraz bardziej a one znikły...
Czy ktora tez tak miala? Wiem, e ruchy pojawić się mogą kiedy z 20a24tc i mam jezzcze chwilę, ale to ze cos tak bylo A teraz cisza mnie martwi :(

Do góry