Oczekujaca123
Fanka BB :)
W ktorym tygodniu mialyscie robione 2gie badanie prenatalne ? Ja wg usg bede miala 20tc+1d, a wg OM 19+3
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Zapomniałam dopytać czy to nie zbyt wczesnie, tak mnie zapisali bo tydzień.pozniej wyjeżdżam na krótki urlop , ale teraz mam wątpliwościW ktorym tygodniu mialyscie robione 2gie badanie prenatalne ? Ja wg usg bede miala 20tc+1d, a wg OM 19+3
A te pierwsze ruchy to czułaś tylko jak dotykalas reka brzucha? Bo ja właśnie tylko jak dotknęłam plus ewentualnie jak lezalam to takie bulgotankioczekująca ja tak miałam, najpierw czułam ruchy potem cisza jakieś 2 tyg i znowu zaczełam czuć. Kończę 24ty tydzień. usg połówkowe miałam w nie skończonym 22tyg. i na 80% ma być chłopak.
Ostatnio dziewczyna mojego szwagra była na 1szych prenatalnych w 12tc i lekarz jej na 90procent potwierdził, ze będzie miała syna... dla mnie było to dziwne, ze tak szybko i z taka pewnością im to powiedział, tym bardziej jak czytam , ze w twoim przypadku to w 22tyg jest tylko 80procent pewnościoczekująca ja tak miałam, najpierw czułam ruchy potem cisza jakieś 2 tyg i znowu zaczełam czuć. Kończę 24ty tydzień. usg połówkowe miałam w nie skończonym 22tyg. i na 80% ma być chłopak.
Na takim etapie dzidziuś jest mały, wystarczy, że się obróci inaczej i można go nie czuć. A jeśli się ma łożysko z przodu to w ogóle odczuwanie ruchów jest bardzo ograniczone.Ostatnio dziewczyna mojego szwagra była na 1szych prenatalnych w 12tc i lekarz jej na 90procent potwierdził, ze będzie miała syna... dla mnie było to dziwne, ze tak szybko i z taka pewnością im to powiedział, tym bardziej jak czytam , ze w twoim przypadku to w 22tyg jest tylko 80procent pewności
A te ruchy pierwsze to takie intensywne czy raczej taki "lekkie musniecia " jak to niektórzy nazywają?![]()
A od kiedy zaczęłaś odczuwać regularne ruchy? I czy też masz duza nadwagę? Bo słyszałam, ze niby przez tłuszcz gorzej czuc i sama juz nie wiem
Mi na pierwszym badaniu nic nie powiedziałNa takim etapie dzidziuś jest mały, wystarczy, że się obróci inaczej i można go nie czuć. A jeśli się ma łożysko z przodu to w ogóle odczuwanie ruchów jest bardzo ograniczone.
Co do płci to na tych pierwszych prenatalnych lekarz "zgaduje" po ustawieniu wyrostka płciowego, bo narządów jeszcze nie da się rozpoznać. Mi wtedy powiedział, że na 80% dziewczynka. Na połówkowym były już dobrze widoczne narządy płciowe i potwierdził na 100%.
No pewnie atyTpo ;pOczekująca, nie martw się ruchami, ja pierwszy raz w 18 tc poczułam raz albo dwa, potem dopiero po 20 tc. Nawet teraz w 28 tc nie czuję super regularnie malucha, czasem mam wrażenie, że on mi się gdzieś między kiszki schowa i nie czuję go dobrze. I też tak najlepiej czułam i czuję z rękami na brzuchu. Żebym go samego z siebie tak czuła, to musi już nieźle wariować, ale to wtedy cały brzuch mi skacze, ale to naprawdę mało kiedy
To anty coś to pewnie przeciwciała tarczycowe antyTPO, żeby wykluczyć hashimoto
Co do wózka to mam upatrzonego bebetto luca lub luca sline
W kwestii usg połówkowego to ja miałam w 20 tc, ale wykonywał je inny gin, niż mój prowadzący, i trochę narzekał, że lepiej byłoby w 18 tc w moim przypadku. No ale musiał sobie poradzić, czasu nie cofnę [emoji16]