reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Otyłość w ciąży

reklama
Cześć. Jestem z wami tak od niedawna i po cichu was obserwuje [emoji4]
Na początku serdeczne gratulacje dla Pauli [emoji8]

I mam jeszcze takie pytanie jak to jest z tymi ruchami dziecka? Ostatnio pisałyście że w 20tc czuć już wyraźne ruchy. Ja jestem na początku 21TC i chyba jeszcze nic nie czuje. Jak przykładam rękę do brzucha albo staram się skupić na tym co czuje w dole brzucha to mam wrażenie że czuję tylko swój puls.
Też tak mam , ze głównie czuje swój puls. Ale już zdążyło mi sie odczuć takie pęknięcie, ale to może z kilka razy i to nie regularnie. Jestem na początku 19tc i czuje takie jakby bulgotanie ale dość nisko... I nie wiem czy to dobrze, ze tak nisko.

A ja dziś poczyniłam bardzo dla mnie nieprzyjemne zakupy, kupiłam mianowicie 3 koszule nocne i szlafrok do szpitala. Nawet nie chcę o tym myśleć [emoji33]
Gdzie kupujecie koszulę ciążowe i te do karmienia ? Ja ostatnio zajrzałam do dwóch sklepów, ale rozmiar piżamy lub koszuli xxxl wyglądał jakby ledwo pasował na dziewczynę która normalnie nosi l....

Widzę dużo sie tu dzieje ;)
Mimo wątpliwości ktore wiele osób na innych forach mialo jednak wyjechałam w góry wyjazd był udany, pogoda super. Wypoczelam i nic mi sie nie stało;) oczywiście uważałam na siebie, dużo spacerowalam ale raczej nie po górach. Więc jakby ktoś się naczytal, ze podczas pobytu w górach mozna poronić i najlepiej nigdzie nie wyjeżdżać to pewnie i mozna, ale to jak wszędzie...
Jak ktoś ma możliwość to niech jedzie gdziekolwiek , mi to wiele dało;)
Jestem w 19tc i w końcu nic mnie nie boli !
Dla tych co nie wiedzą bol plecow byl dla mnie straszny od początku ciazy.. budzil mnie w nocy, już nie wiedziałam czy bolą mnie plecy czy brzuch czy może noga zwariować mozna bylo. Teraz bol pojawi się ale raz na jakiś czas dosłownie na chwilę....

Bylam tez w poradnii patologii ciazy ze wzgledu na cisnienie i tak jak myslalam bede musiala rodzic w specjalnym szpitalu ktory ma różne oddziały i jest przygotowany na różne niepożądane sytuacje. Co prawda to nie u mnie w mieście, ale daleko tez nie jest wie z przeżyje.
Ostatnio lekarz rodzinny powiedział mi że powinnam mieć zrobione badania na krzywa cukrowa... jako osoba z otyłością powinno być to na początku ciazy. Niestety nikt mi o tym nie powiedział i teraz nie eiem co robić... Czy ma sens robic to teraz skoro za 5tyg powinien zlecić mi to lekarz...

reklama
Jeśli chodzi o wozki, to czy ktoś z Was ma wybrany /sprawdzony konkretny model? Im więcej czytam tym mniej wiem . Ciężko tez stwierdzić, które opinie są prawdziwe a które tylko sponsorowane.
Na pewno chcemy wozek używany, na pewno w pakiecie 3w1 ewentualnie 2w1 ale w takiej wersji aby po skupieniu adapterow mozna zamontować fotelik z różnych firm
Obecnie interesuje nas
Coletto florino Carbon
Adamex barletta
Bebetto Holland
Czy ktos cos wie na temat tych wozkow? Lub poleci jakis inny?
Chcialabym, zeby spacerowka tez była ok , bo uzywalabym jej przez dłuższy czas , nie chce od razu nowej kupowac. Mieszkam na 3pietrze ale wozek A na pewno stelaż bedzie zostawiany w zamykanym pomieszczeniu na parterze.

Do góry