reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Otyłość w ciąży

Dziewczyny, jak wspominałam, jestem po zajęciach z pakowania się do szpitala.

Wrzucam tu Wam moje notatki z zajęć. Dodałybyście coś od siebie? [emoji1] Coś zbędne /czegoś tu brak??

Jakie majty poporodowe są wystarczająco duże? Mam w biodrach 120 coś :(
20180518_202319.jpg
20180518_202254.jpg
20180518_202236.jpg

Załączniki

• 20180518_202319.jpg
    20180518_202319.jpg
    36,9 KB · Wyświetleń: 387
  • 20180518_202254.jpg
    20180518_202254.jpg
    42 KB · Wyświetleń: 396
  • 20180518_202236.jpg
    20180518_202236.jpg
    34,7 KB · Wyświetleń: 395
reklama
Wow, sporo tego [emoji3] Colorado, super, że Pyrek rośnie zdrowo. Już się trochę martwiłam o Was, bo się nie odzywałaś.

U mnie 21dc i co idę do WC to oczekuję swoich plamień, ale jeszcze cisza... We wtorek idę zbadać progesteron, estradiol, LH, prolaktynę i TSH.

Mąż był na badaniu nasienia, wyniki takie sobie... Większość współczynników jest ok, ale za morfologia niska i za mało plemników i za mało ruchliwe [emoji19]

Colorado fajnego masz męża :) Mój z tych raczej mało angażujących się. Jakoś nie odczuwa bycia ojcem już na etapie ciąży, tylko dopiero jak już ma realnie dzieciaka na rękach ;)

Wow, sporo tego [emoji3] Colorado, super, że Pyrek rośnie zdrowo. Już się trochę martwiłam o Was, bo się nie odzywałaś.

U mnie 21dc i co idę do WC to oczekuję swoich plamień, ale jeszcze cisza... We wtorek idę zbadać progesteron, estradiol, LH, prolaktynę i TSH.

Mąż był na badaniu nasienia, wyniki takie sobie... Większość współczynników jest ok, ale za morfologia niska i za mało plemników i za mało ruchliwe [emoji19]
W taki wir roboty wpadłam, że w ogóle nie byłam świadoma, że dziś mamy piątunio :)

No to może za tydzień testowanie [emoji110][emoji110]

Co do wyników męża, to lekarz już je widział? Powinno się dać trochę polepszyć wyniki :)

Nie planujesz przy okazji sobie zbadać fsh? Stosunek lh do fsh jest istotny z tego co pamiętam i dużo mówi o płodności :)
Colorado fajnego masz męża :) Mój z tych raczej mało angażujących się. Jakoś nie odczuwa bycia ojcem już na etapie ciąży, tylko dopiero jak już ma realnie dzieciaka na rękach ;)
Fajnego fajnego, angażuje się i zawsze chce mi pomóc, także wsparcie mam duże :) ale trudno też dziwić się facetom jak troche mniej się angażują, oni nie czują wszystkiego od tak wczesnego momentu i jest to dla nich sporą abstrakcją, my z maluchem od początku jakiś kontakt mamy :)

W taki wir roboty wpadłam, że w ogóle nie byłam świadoma, że dziś mamy piątunio :)

No to może za tydzień testowanie [emoji110][emoji110]

Co do wyników męża, to lekarz już je widział? Powinno się dać trochę polepszyć wyniki :)

Nie planujesz przy okazji sobie zbadać fsh? Stosunek lh do fsh jest istotny z tego co pamiętam i dużo mówi o płodności :)
Fajnego fajnego, angażuje się i zawsze chce mi pomóc, także wsparcie mam duże :) ale trudno też dziwić się facetom jak troche mniej się angażują, oni nie czują wszystkiego od tak wczesnego momentu i jest to dla nich sporą abstrakcją, my z maluchem od początku jakiś kontakt mamy :)
Ja to doskonale rozumiem, więc też nie naciskam na niego. Zresztą to nasze 2 dziecko, więc ja już wiem jaki jest jako ojciec :)

Nie wiem do końca co to FSH dokupiłam [emoji16] do gina idę 28 maja z wynikami moimi i męża.
Ja już też nie pamiętam, co to dokładnie było [emoji16] ale wiem, że u mnie ich stosunek był bardzo zły. Ale u mnie to mało które wyniki byly dobre [emoji23]

To wizyta już niedługo, ciekawe co lekarz Ci powie :)

reklama
To wtedy trzeba mu powiedzieć, że on ma się dokształcić [emoji16]

Kurde... kurkuma, miody, cytryny, imbiry i czosnki mi dziś już bokiem wychodzą. Mąż testuje na mnie dziś swoją eksperymentalną terapię koktajlem właśnie z miodu, kurkumy, cytryny i imbiru. Wierzę mocno, że coś z tego arsenału natury pomoże [emoji33] nie wiem, czy małemu się to podoba, czy nie, bo po tej miksturze szaleje jak Lewandowski [emoji16]

Do góry