reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Otyłość w ciąży

wiem, że jak weźmiemy ślub cywilny to będzie miało tylko ja nie chcę się hajtać w ciąży a mówię że nawet na wystawny obiad nas teraz nie stać dla rodziny, bo mamy dużą rodzinę :D wolę na dziecko teraz te pieniądze przeznaczyć, innego ślubu niż cywilny nie będę miała więc chciałabym żeby było ok a nie "po kątach";-)

reklama
aa widzisz, to źle zrozumiałam:) ale nawet jeśli nie będziecie po ślubie, to przy rejestracji dziecka w urzędzie stanu cywilnego można podać nazwisko ojca, jako nazwisko dziecka, tylko musisz chyba wcześniej tam iść i wyrazić na to zgodę, albo napisać jakieś pismo, żeby Twój facet przy rejestracji Malucha już to miał w ręku. Najlepiej podjedź do USC i się dowiedz, ale jestem pewna,że nie będzie problemu:)

Indziorka wystarczy stawić się tak jak marta pisze w USC i tam oświadczenie się pisze. My tak mieliśmy z pierwszym dzieckiem. Wtedy nic sama nie musisz po porodzie załatwiać.

Indziorka tak w nicku to jest rocznik ;D a ja na studia się zapisałam i od 28 września zaczynam zaoczne niestety, ooł jee :rofl2: już nie mogę się doczekać :-D

Dobrze wiedzieć z tym nazwiskiem...bo ja też nie mam ślubu z moim A no i w najbliższym czasie nie planujemy:-D a mały będzie miał jego nazwisko, kurczę choć u nas sprawa się troszkę komplikuje bo A jest w UK i fakt że postara się zaraz po urodzeniu Jaśka przyjechać do PL na urlop ale nie wiem w jakim czasie trzeba zgłosić dziecko do urzędu itd...?

dzewelajna no fajnie by było, aby ta wredna ciotka nie wpadła do Ciebie w gości ;D

o ile się nie mylę to do dwóch tygodni... tylko zastanawiam się np jak to jest np z kobietami po cesarce itd bo moja mama jak miała cesarkę to dwa tygodnie w szpitalu leżała... tylko w sumie to było dawno może coś się zmieniło :p poza tym tata mógł się wszystkim zająć, bo u nas w rodzinie to tylko ja taki stosunek bardziej anty mam do małżeństwa i pogląd że najpierw dziecko później ślub nikomu nie zaszkodzi :D tylko z tymi wrednymi urzędnikami jest użeranie się :D:tak:

Witam wszystkie miłe Panie:-)
Aihoa mam pytanie ile w sumie przytylas i ile już spadło ? Jakbys mogła napisać byłabym wdzięczna.
Pozdrawiam i życzę milego dnia:-D

reklama
nie pamiętam jaki jest czas na rejestracje ale ja po cesarce sama załatwiałam urzędowe sprawy bo ja mam taki charakter że sama to sama. nie lubie jak mi ktoś chce pomagać i wyręczać. A co jakby przekręcił imię albo coś :-)

moja znajoma teraz tak miała. Miał być Danielek a tatuś jak pojechał rejestrować był tak szczęśliwy z syna i zestresowany, że zarejestrował Dawidek no i został Dawidek :-)

Do góry