reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Otyłość w ciąży

reklama
A w czym problem? Ty masz polskie sklepy na kazdym kroku, ja musze po dobrego sledzia zasuwac az na Ashby - do Scunthorpe i potem na drugi koniec miasta jeszcze, na Mesingham. Kurcze, daleko mam po sledzika i inne polskie dobroci, a dziecko trzeba przyzwyczajac do normalnego jedzenia a nie tylko jakies pie, puddingi i puree z groszku.

Ja z pomoca dzieciakow chałpke ogarnełam i teraz leze i zdycham słaba jakas jestem i niedozycia popuchłam strasznie przez ten upał :baffled: ...
dla dzidzi juz wszystko mam ,torba do szpitala spakowana dokumety i badania potrzebne do szpitala uporzadkowane i sprawdzone czy wsio jest....teraz tylko czekac ,w poniedziałek wizyta i sciagniecie krazka ... i czekanie kiedy mała zdecyduje sie wyjsc....:cool2::cool2:

a my po wizycie kontrolnej po szpitalu - wszystko dobrze! Ignaś rośnie i jest zdrowy. Nie dało się go zmierzyć bo zarzucił sobie nogi za głowę;P poza tym pokazał nam język! najpierw wyglądał jakby coś jadł, a potem wystawił kilka razy język!:) łobuz rośnie mi w brzuchu;)
jedyne co jest nie tak to grzybica...przypałętała mi się przez tę luteinę, ale nie ma czym się martwić - 10 dni tabl. i po sprawie.
jeśli chodzi o stanik to szczerze mówiąc nie wyobrażam sobie innego niż z drutami...a najlepiej byłoby,żeby w ogóle nie był miękki tylko usztywniany, choć trochę:) bo innych nie cierpię...ale pewnie nie będę miała za dużego wyboru:)

ja dzisiaj wieczorem idę po wyniki tsh do ogólnego - ciekawa jestem czy coś wyjdzie.
ale znając życie pewnie wszystko będzie ok - tak to ja już mam - non stop mi coś dolega a lekarze nie wiedzą co bo badania wszystkie ok.

ciąg dalszy moich przemyśleń - nadzieja ciągle się tli - jak w niedziele nie dostanę okresu to w poniedziałek robimy teścik :-)

marta87 dobrze, ze wszystko ok -ja pamiętam z fabianem w ciąży dość często (no może 3 razy to nie tak często :-) ) brałam globulki na grzybice

a my po wizycie kontrolnej po szpitalu - wszystko dobrze! Ignaś rośnie i jest zdrowy. Nie dało się go zmierzyć bo zarzucił sobie nogi za głowę;P poza tym pokazał nam język! najpierw wyglądał jakby coś jadł, a potem wystawił kilka razy język!:) łobuz rośnie mi w brzuchu;)
jedyne co jest nie tak to grzybica...przypałętała mi się przez tę luteinę, ale nie ma czym się martwić - 10 dni tabl. i po sprawie.
jeśli chodzi o stanik to szczerze mówiąc nie wyobrażam sobie innego niż z drutami...a najlepiej byłoby,żeby w ogóle nie był miękki tylko usztywniany, choć trochę:) bo innych nie cierpię...ale pewnie nie będę miała za dużego wyboru:)
marta ja po luteinie ciągle miałam infekcję, dlatego zmienił mi gin na doustną i jakoś do 32 tyg dociągnęłam na niej. Choć ta dopochwowa jest dużo tańsza, ale ile można się czuć niekomfortowo tam na dole.

Witam się piątkowo :D Jak ten czas szybko leci, jeszcze tydzień i wrzesień:szok: Mój dzidziuś sobie grzecznie w brzuszku faluje, a ja czuję się taka obolała i taka zmęczona że nic mi się nie chce ;|:angry::no:

reklama
Do góry