reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Otyłość w ciąży

LOLCIA91 Ja zawsze miesiączkowałam bardzo regularnie aczkolwiek po łyżeczkowaniu cykl mi sie wydłużył z 28 dni na 31-32 i miesiączki są bardziej bolesne i intensywne przez pierwsze dwa dni. Tłuszczyk może żle wpływać na nasze jajeczkowanie ale chyba nie ma wpływu na regularność miesiączek...tak mi się wydaje

Ja zawsze miałam bardzo nieregularne miesiaczki od samego poczatku i nie ma to zwiazku z wga bo wtedy szczupaczek chydy byłam :szok: :-D , cykle mam w porywach od 26 dni do 55 dni:no: a czasami nie miałam po trzy miesiace :baffled: a potem krwotoki tygodniowe:wściekła/y:i problemy z normalnym funkcjonowaniem ...u mnie to chyba genetyczne jest bo moja mama miała to samo i ciagle cos jej sie robiło torbiele miesniaki az w koncu miała zabieg usuniecia całej macicy w wieku 48lat .U mnie tez na zmiane albo torbiele jajnikow albo miesniaki macicy,teraz jak w ciaze zaszłam tez z trzema miesniakami zaszłam :dry: jeden o srednicy 5,5 cm juz był...zobaczymy po porodzie czy sie wchłoneły bo czasami tak sie zdaza .Z młoda jak byłam w ciazy to miałam torbiele na jajnikach ale po ciazy nie było po nich sladu zaleczyły sie ,podobno w ciazy tak sie dzieje bo organizm duzo hormonow produkuje a tym sie to cholerstwo leczy....

Ehh ja też nie wiem jak to jest z tymi miesiączkami :-D ciekawe jak to będzie po ciąży...;-) kuźwa od wczoraj nic innego nie robie tylko przeglądam w necie jakieś info na temat zapłodnień i pęcherzyków...no nie mogę uwierzyć, że niby ciąża jest o 3 tyg mniejsza...?;O Wrr, poza tym jak byłam u gina w styczniu kiedy stwierdził ciąże to w opisie jest jak byk napisane "pęcherzyk odpowiadający 4tyg ciąży" a chyba jak by był o 3 tyg mniejszy to raczej by go nie zobczył...? :angry: jak myślicie...?

reklama
Nie, nie zobaczylby. Po prostu bywa tak, ze dzieciatko rozwija sie w swoim tempie. Karol byl o 5 dni starszy wg scanu niz wynikalo to z wyliczen, mimo ze dokladnie wiem kiedy doszlo do zaplodnienia. No, 3 tygodnie to jest niezly wynik, trzeba przyznac.

Doloze sie do tematu miesiaczek. Zawsze mialam jak w zegarku, z tym ze moglam je nieco przesuwac psychika - jesli bardzo mi zalezalo zeby miesiaczka byla pozniej, to te 2-3 dni potrafilam ja wstrzymac. Przyspieszyc nie. Po porodach cykl zwykle mi sie zmienial o dzien-2 w przod lub tyl, ale nie zawsze. Bywalo ze mialam cykle 25-26, potem 26-28, ostatnio 26-27, zobaczymy co sie tera wykluje. Fakt, ze pierwsze cykle po porodzie lub poronieniu to mialam rozjechane jak kurtyzany krocze, potrafilo byc 23, potem 29, potem dla odmiany 19np. i to tez jest norma - potem wracaja na swoje tory.

Kłaczek a w którym tyg jest widoczny na usg pęcherzyk? Rozmawiałam z koleżanka przed chwila, która urodziła w 41 tyg dziecko 2,7kg i niby jej mały był jakby o 5tyg mniejszy, a ona wszystko regularnie miała ;P

byłam u lekarza dostałam skierowanie na badanie tsh - nic więcej bo hormony są płatne i poleciła mi iść do giekologa bo jak gin da skierowanie to będzie bezpłatnie i ot co...

martusia z samego tsh wyjdzie coś jak będzie coś nie tak z tarczyca ?

z wizytą u gina wstrzymam się na razie - poczekam na wyniki tsh. badanie mam w czwartek więc wyniki we wtorek chyba dopiero

na 5 września mam ustawioną wizytę usg w razie jakby test wyszedł pozytywny ale chyba z niej zrezygnuje tylko zastanawiam się a co jeśli za wcześnie robiłam test i okresu nie będzie ? wstrzymam się z odwoływaniem do przyszłego tyg. może uda mi się z babkami zagadać, żeby przepisały mnie z usg na normalną wizytę (bo u nas w przych. to dwie oddzielnie wizyty). no nic - teraz lece się zająć przydomowymi rzeczami.

trzymajcie się cieplutko ... no moze przy tej pogodzie chłodu życzę specjalnie dla ciężarówek :-)

wyjdzie. albo bedzie podwyzszone albo w normie. ale polecalabym zrobic jeszcze ft3, ft4, antyTPO jak juz jedziem z tematem. moze gin cos innego bedzie chcial zbadac, ale napomknij o tych badaniach.

kłaczek ale wtedy kiedy dzieciaki miałaś malutkie to wybrać się gdzieś z nimi wszystkimi to był nie lada wyczyn, co ?:szok: Właśnie kiedyś to ludzie mieli więcej dzieci...a teraz to max dwójkę i koniec, fakt że w naszym kraju nie ma zbytnich perspektyw dla młodych ludzi ani na pracę ani na własne mieszkanie:no:

dzewelajna a u nas dziś pogoda znośna ;) niby świeci słoneczko, ale i lekki wiaterek więc jest naprawdę fajnie :tak:

Ainhoa wróciłyście już do domciu dziewczynki ?:p Jak tam mała Zuzka ?:)

A tak zapytam się ogółu:tak: czy Wy dziewczyny normalnie, regularnie miesiączkujecie?;O Bo ja tak myślałam, że ze względu na tą nadwagę nie miałam okresów wcześniej...?

ej, ale regularne miesiaczki nie maja nic wspolnego z waga, tak samo nieregularne. predzej z gospodarka hormonalna.

Tak, jesteśmy w domu, jutro się odezwę:)

super ze juz w domku :) napisz nam wszystko :)

Kłaczek a w którym tyg jest widoczny na usg pęcherzyk? Rozmawiałam z koleżanka przed chwila, która urodziła w 41 tyg dziecko 2,7kg i niby jej mały był jakby o 5tyg mniejszy, a ona wszystko regularnie miała ;P

ja mam pierwsze USG z 5tc i tam jest napisane: uwidoczniono echo macicy ciezarnej z widocznym pecherzykiem ciazowym wielkosci wg OM 7tyg wg czegos tam 5tyg. tak wiec u mnie najpierw roznicy 2 tyg, pozniej tydzien a teraz juz nie wiem :p

Dzień dobry dziewczynki:) Zuzia śpi po MM. Nadal wspomagamy się MM, ale już tylko wtedy jak się drze, że w mleczarni jest pusto;p Póki co noc była przespana bez MM:) Jedne co nas denerwuje po MM to brak kupki:( Nie wiem jak ją popędzić, masowałam po brzuszku trochę, jeszcze jak się obudzi bez kupki to poklepie trochę po tej słodkiej dupce:D
Nasz mały smokozord miał 4 kg przy urodzeniu, możecie mi powiedzieć jak ja ją wypchnęłam?!?! Mam wpisane w książeczkę zdrowia Hipertrofia płodu;/

A teraz nasza mała:

DSCN2919 (Kopiowanie).jpgDSCN2926 (Kopiowanie).jpgDSCN2931 (Kopiowanie).jpgDSCN2933 (Kopiowanie).jpg

Ainhoa śliczna mała Zuzanka :) Gratulacje raz jeszcze :)

My walczymy z diagnozami. Plamy na skórze Borka są niepokojące, nikt nam nie umie powiedzieć co to jest. Wkrótce spotkanie z genetykiem, który ma wykluczyć bardzo groźną chorobę.

Dziś szczepienie 5w1 i USG głowy i brzuszka (do diagnozy plam).

Miłego dnia kochane :)

Marcia - pozwoliłąm sobie dodać Cię na FB :) dzięki za przyjęcie :)

Ainhoa nie mialysmy okazji sie poznać bo dolaczylam do Was jak piszlas do szpitala ale ja czytałam wszystko na tym forum od dłuższego czasu wiec jestem na bierzaco. Jeszcze raz gratuluje ci córy, jest sliczna:-) na zdjęciach wyglada ja kilku miesieczny maluch:tak: Nabieraj sił w domku i ciesz sie maciezynstwem:-D pozdrawiam i miłego dnia:laugh2:

Ainhoa śliczna mała Zuzanka :) Gratulacje raz jeszcze :)

My walczymy z diagnozami. Plamy na skórze Borka są niepokojące, nikt nam nie umie powiedzieć co to jest. Wkrótce spotkanie z genetykiem, który ma wykluczyć bardzo groźną chorobę.

Dziś szczepienie 5w1 i USG głowy i brzuszka (do diagnozy plam).

Miłego dnia kochane :)

Marcia - pozwoliłąm sobie dodać Cię na FB :) dzięki za przyjęcie :)

Nie ma za co wszystkie zaproszenia na FB mile widziane. December nie zamartwiaj sie na zapas , na pewno wszystko będzie dobrze, lekarze zawsze straszą najgorszymi opcjami a potem nic nie wychodzi . Moja mała zachlysnela sie wodami przy porodzie i zabrali ja na OIOM lekarze powiedzieli ze była niedotleniona wiec pewnie będzie niedorozwinieta, prawdopodobnie powiększona wątroba, wada serca a tak najprawdopodobnie nie przeżyje najbliższych godzin. A moja córcia wyzdrowiala, po 3 tyg w szpitalu wrócilysmy do domu całkowicie zdrowe bez tych ich diagnoz teraz jest normalna zdrowa nastolatka:-D(tak sie sama określa ) i wszystko jest ok, także głowa do góry na pewno wszystkie będziemy trzymać kciuki a jak tyle kciukow będzie zacisnietych to na pewno wszystko będzie ok:-)

Hej Marcia, miło mi;) Ze mną na sali leżała dziewczyna, której córka była o kilogram mniejsza od mojej i rzeczywiście było widać różnice.

December, a co za plamy i gdzie mu powychodziły??

reklama
Ostatnia edycja:
Do góry