reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Otyłość w ciąży

kłaczek sory, że pytam ale ile Ty masz dzieciaków ?:) Eh moja mamcia ma 43 lata i niestety jestem jedynaczka, ;| masakraaa, niefajnie być jedynakiem, a taki starszy brat by mi się marzył heheh. Fakt masz już swoje lata chyba na "pani" zacznę Ci pisać ;D heh, ale być może się jeszcze uda...szczególnie, że kobitki teraz rodzą w coraz starszym wieku także może to faktycznie Twój ostatni gwizdek, ale a nóż się uda...spróbować warto ;)

reklama
kłaczku fajnie ze jestes brakowalo nam Ciebie :) ale widze zajecie masz, meblujesz chatke czyli kobieta w swoim zywiole dodatki i inne *******ki :) co do ciazy-moze warto jeszcze probowac, a noz sie uda i Karolek bedzie mial rodzenstwo? no ale to juz Twoja decyzja.

a moja mama jeszcze 40 nie ma ;). i jeszcze mam 13letniego brata. to dopiero gadzina jest, takie klocki teraz odstawia ze mama chyba na zawal przez niego zejdzie.

spalam w dzien i znowu bezsennosc. ale nie wiem czy te spanie od ciazy czy tarczycy... dylemat.

Witam porannie:-) ja dzis nerwowa jestem warcze od rana na wszystkich.. za chwile zaczne gryzc:crazy::wściekła/y:
Zmeczona jakas jestem wczoraj cały dzien miałam bolesne aczkolwiek nieregularne skurcze do tego ten wczorajszy upał,kiepska noc i jestem słaba masakrycznie i pewnie dlatego te nerwy....Dzis pochmurno ale duszno moze jakas burza bedzie.....

Kłaczku witaj fajnie ze jestes ,teraz to pracy masz po przeprowadzce i radochy pewnie tez jak uda sie upolowac mebelki takie jak sie chce i za kaske fajna... no i chinczykow masz z głowy:tak: A Karolek jak na nowym miejscu... Pozdrawiam

u mnie lipa - na teście tylko jedna kreska

idę dziś po pracy około 17-18 do lekarza ogólnego.
A co - niech robi badania w końcu płacę co miesiąc składki. A nóż widelec coś wyjdzie.

W sobotę okres i znowu odliczanie :-)

to co - do trzech razy sztuka ?:rofl2:

Dziewejana nie przejmuj sie jak będzie trzeba będziemy próbować i wiecej razy niż trzy...Ty chociaż sprobowalas a ja chyba będę musiała odpuścić bo jestem taka chora ze ledwie na oczy widze:-( boli mnie potwornie gardło , leje mi sie z nosa , boli mnie głowa itd, a za pare dni jajeczkowanie. Wprawdzie lecze sie domowymi sposobami ale organizm jest osłabiony i chyba nie będę ryzykowac:-( A poza tym ten sprzedawca nie przysłał mi w dalszym ciagu pasków do testów owulacyjnych a czekam już 2 tygodnie jakby co nie kupujcie u FREEWAYS na Allegro .
Miłego dzionka dziewczyny:-)

w sumie to sie nie przejmuje tylko się nie mogę doczekać i denerwuje mnie to, że wiecznie coś i coś.
A próbować to będę do skutku. Nie ma szans, że odpuszczę. Chociaż zaoszczędzę na antykoncepcji :-D
to się nazywa cięcie kosztów .... muszę mężowi powiedzieć, ze w ramach oszczędzania kochamy się bez antykoncepcji.
Ale się chłopak ucieszy z takiej formy oszczędności :rofl2:

A co do ciebie marcia30 - jeśli tylko nie bierzesz antybiotyku to staraj się - nie czekaj na nic. W takich momentach najlepiej wychodzi - kiedy człowiek najmniej się spodziewa.

Ja jak i za miesiąc nie zajdę to wale to odliczanie do owulacji. Z fabianem zaszłam w ciąże w pierwszym płodnym dniu (5 dni po okresie) więc da się ? Skończę te wyliczanki bo człowiek nie myśli o niczym tylko o tym kiedy ta owulacja i kiedy się przytulać.
W zeszłym roku też zaszłam w ciąże jakoś zaraz po okresie w pierwszych dniach płodnych bo chciałam dziewczynkę a wtedy podobno dziewczynka bardziej pewna jak chłopak.
Przyjdzie chyba czas na puszczenie wodzy fantazji he he he :-D

Lolcia mam 5 dzieci w wieku od 25 do 20 lat, najmlodsze to blizniaki. Karol ma rodzenstwo jako takie, tylko ze... dorosle? A chodziloby o takie bardziej w jego wieku. Moje dzieci juz w wiekszosci na swoim, blizniaki studiuja, jedno tez juz zareczone... Maja wlasne zycie. Co do wieku mego geriatrycznego, to faktycznie jestem jednym z dinozaurow na forum i choc na Ciazy po 40 mozna znalezc kobitki starsze, to na Ciazy po Poronieniu dzierze godnosc Geriatrii Naczelnej.:-D No, tak mam w papierach, ale jak wziac pod uwage zawartosc poddasza, to jak na nastolatke jestem dojrzala.
*martusia* Twoj brat jest teraz w "najlepszym" okresie dorastania, wiec i wywija numery. Uwazam ze wiek nastoletni dzieci powinny przesypiac.:nerd:
Fasolka, mam przynajmniej zajecie. Chinczykow to mi troche teraz brakuje, bo mam wrazenie niedokonczonej rozgrywki. Za to wpadlismy tu w niezle otoczenie i zapowiada sie ciekawie. Okazalo sie ze tu jakies zaglebie motocyklowe jest, wokol sami wariaci, jak nie motorki to trajki, ale widze ze sciga nie uswiadczy, same godne chopperki - mozna zyc.
Karol tu jak ryba w wodzie - wiecej miejsca, wiec gania mi w chodziku po calym parterze, trzeba wszystko z zasiegu lapek zbierac. No i ogrod jest, mozemy sobie wychodzic za dom, sloneczko (jak jest) grzeje...

Lece do miasta (autobusem po raz pierwszy w tym kraju), jak wroce to sie odezwe z tej "wsi spokojnej".

czesc klaczku, milo cie widziec znow, zadna geriatria z ciebie, w zyciu bym nie zgadla ile mozesz miec lat, bo zakladam po wpisach ze mlodziakiem jestes i takim juz zostaniesz, chocbyc do setki dobijala ;)

kłaczek wooow nawet bliźniaki masz ?;O ;) hee ale fajowo ! ;) ja też bym chciała mieć bliźniaki kiedyś (parkę-chłopca i dziewczynkę):tak:, ale to raczej nierealne:-) w rodzinie mamy tylko jedne bliźniaczki, chyba siostry cioteczne mojej mamy...a poza nimi żadnych więcej, a mój A chyba w ogóle żadnych bliźniaków w rodzinie nie ma:-D Ty to jesteś mamuśka pełną gębą :tak:;-)

reklama
u mnie lipa - na teście tylko jedna kreska

idę dziś po pracy około 17-18 do lekarza ogólnego.
A co - niech robi badania w końcu płacę co miesiąc składki. A nóż widelec coś wyjdzie.

W sobotę okres i znowu odliczanie :-)

to co - do trzech razy sztuka ?:rofl2:

Ja ci powiem ze jak sie staralismy i liczyłam płodne itp to nic nie wychodziło z tego a jak moj w grudniu stracił prace i przestałam myslec o ty zeby zajsc a raczej o tym ze uwazac trzeba bedzie zaczac to w swieta zaskoczylam :szok::-Di byłam w szoku jak w styczniu test robiłam i mi dwie kreski wyszły ...ale strachu o dzidzie było bo problemy z ciaza ,problemy z praca ale widzisz niedługo dzidzie bede tulic ,maz prace lepsza znalazł:-D

Kłaczku ja w 100% sie zgadzam ze dorastanie powinni przespac:no: moj 14 latek i 12 latka doprowadzaja mnie do białej goraczki czasami :angry: Mi sie tez mazy domek z ogrodkiem moze kiedys sie uda:tak: A Karolek raj ma miejsca duzo i ogrod :-)

A u nas na wrzesniowkach dziewczyny hurtowo sie rozkreciły i dzidzie sie rodza:-D:-D ciekawe czy ja sie w sierpniu załapie jeszcze...;-)

Do góry