reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Otyłość w ciąży

tak tak kłaczku ja tez uwazam ze to okres na przespanie a przynajmniej jemu by sie przydalo. charakterek to po tatusiu odziedziczyl skunks maly.

Marcia ja bym na Twoim miejscu nie odpuszczala, bo jak czlowiek tylko mysli i mysli kiedy ten dzien to zwariowac mozna.
Dzewelajna && za lekarza obys cos wiedziala wiecej niz domysly.

ja swoja polowke od listopada 2011 meczylam zebysmy mieli dziecko. no i sie w koncu dogadalismy ze jak skoncza sie tabletki to pomyslimy i pomyslelismy. a przez caly styczen ciaza sie nie chciala ujawnic chociaz testy najczulsze kupowalam, dopiero 1 lutego II kreski tak szybko jak rakieta wskoczyly :)

oo domek z ogrodkiem fajna sprawa :)

reklama
Weronkazzz, bo ja jestem jak na nastolatke calkiem dojrzala - znaczy sie powloki dojrzaly, a we w srodku dalej zielone jablko.;-)
Lolcia, nie mowilabys ze fajowo, gdybys urodzila bliznieta majac w domu 15-miesieczne, 2,5 roczne i 4 latka - mozna sobie bylo baranka o sciane trzasnac. Wysokogorskiego. W dodatku to byla epoka tetry i pralki Frania, zima, do przewalenia 100 pieluch na dobe, sciagalo sie je ze sznura zamarzniete i suszylo na piecu. Ech.. Naprawde wiedzialam ze zyje, tylko czasem nie wiedzialam gdzie jestem. Ale tak blizniaki na pierwszy strzal.. Luksio. No i taki drobiazg.. U nas w rodzinie nie bylo blizniat ani po mojej, ani po eksa stronie, w dodatku o fakcie blizniaczej ciazy dowiedzialam sie jak juz urodzilam corke. Jak juz niespodzianka to z przytupem.
Fasolka, no, przerabialam to juz... W dodatku "zespolowo" bo roznica wieku mala, wiec jeszcze jedno nie zmadrzalo a juz drugiemu hormony bily... W sumie to jest jedyna kwestia, ktora stawia pod znakiem zapytania chec posiadania dzieci - nie pieluchy, nie nocne pobudki, zabkowanie, sraczki i rzygania, a wlasnie ow nastoletni okres buntu.;-)

Objechalam. Normalnie dogadalam sie i jestem "zalatwiona". Do autobusu z wozkiem da sie, tylko trzeba brac pod uwage ze wozkow bywa kilka, czyli brac "transportowke" i w razie czego ja po prostu zlozyc. Nie ma problemu.

Dzewelajna eh no szkoda, że znowu nic :no: po robisz badania i zobaczysz cóż tam się dzieje, poza tym wiadomo że oczywiście w końcu się uda :tak: &&& napisz nam co dziś załatwisz u ogólnego.

Kłaczek no widzisz, ale dałaś radę ich wszystkich ogarnąć a teraz oprócz Karolka to masz już wszystkich "z głowy" :p odchowani i pewnie zawsze możesz w miarę możliwości na nich liczyć ;-) teraz to już jesteś bardziej ich kumpelą niż mamą:tak::tak:

Po dwu godzinnej drzemce stwierdzam, że jest mi o wiele lepiej :-) nie dość że zgaga to jeszcze taka senność mnie ogarnia, że toć to szoook normalnie ! :p

byłam u lekarza dostałam skierowanie na badanie tsh - nic więcej bo hormony są płatne i poleciła mi iść do giekologa bo jak gin da skierowanie to będzie bezpłatnie i ot co...

martusia z samego tsh wyjdzie coś jak będzie coś nie tak z tarczyca ?

z wizytą u gina wstrzymam się na razie - poczekam na wyniki tsh. badanie mam w czwartek więc wyniki we wtorek chyba dopiero

na 5 września mam ustawioną wizytę usg w razie jakby test wyszedł pozytywny ale chyba z niej zrezygnuje tylko zastanawiam się a co jeśli za wcześnie robiłam test i okresu nie będzie ? wstrzymam się z odwoływaniem do przyszłego tyg. może uda mi się z babkami zagadać, żeby przepisały mnie z usg na normalną wizytę (bo u nas w przych. to dwie oddzielnie wizyty). no nic - teraz lece się zająć przydomowymi rzeczami.

trzymajcie się cieplutko ... no moze przy tej pogodzie chłodu życzę specjalnie dla ciężarówek :-)

Lolcia, na to "liczenie" to bym za bardzo nie liczyla - poza najstarszym wszyscy sa w kraju, a najstarszy postanowil zostac w miescie, wiec w efekcie to jestesmy tu sami w trojke. Bliznieta jeszcze wymagaja sponsorowania bo poki sie ucza, nie utrzymaja sie samodzielnie. Ale w sumie dobrze jest jak jest.
Dzewalajna, nie mow ze macie cieplo! U nas znowu pada, tyle ze przed poludniem sie wstrzymalo - laskawie pozwolilo objechac na sucho...

kłaczek ale wtedy kiedy dzieciaki miałaś malutkie to wybrać się gdzieś z nimi wszystkimi to był nie lada wyczyn, co ?:szok: Właśnie kiedyś to ludzie mieli więcej dzieci...a teraz to max dwójkę i koniec, fakt że w naszym kraju nie ma zbytnich perspektyw dla młodych ludzi ani na pracę ani na własne mieszkanie:no:

dzewelajna a u nas dziś pogoda znośna ;) niby świeci słoneczko, ale i lekki wiaterek więc jest naprawdę fajnie :tak:

Ainhoa wróciłyście już do domciu dziewczynki ?:p Jak tam mała Zuzka ?:)

A tak zapytam się ogółu:tak: czy Wy dziewczyny normalnie, regularnie miesiączkujecie?;O Bo ja tak myślałam, że ze względu na tą nadwagę nie miałam okresów wcześniej...?

Wtedy tez na mnie patrzyli juz jak na patologie - czasy nie byly latwe, ciezko bylo o podstawowe artykuly, wielodzietnosc wcale nie byla juz taka prosta i juz sie zaczynala kojarzyc z patologia spoleczna. Szczerze mowiac bliznieta byly totalna wpadka, wedle wszelkich znakow na niebie i ziemi nie mialam prawa zajsc w ciaze, a jednak... Ops. :szok: Wybrac sie gdzies? Proste! Maluchy do wozka, dwojka kolejnych obok wozka trzymajac sie go, najstarszy spokojnie obok mnie. Dzieci byly karne, jak mialy powiedziane to wiedzialy ze trzeba sluchac, inaczej bym tego nie ogarnela. Nie bylo mowy, zeby dwulatek puscil mi sie luzem i gdzies pobiegl - wiedzial ze nie wolno i juz. Blizniaki mialy 3 lata, jak pojechalismy na wesele mojego brata do Radomia - bable 3,5, starsza prawie 5 lat, kolejne skonczone 6 i najstarszy 7,5 roku. Wyprawa pociagiem, wesele itd. Nie bylo problemu, dzieciaki byly naprawde grzeczne przez caly czas - tanczyly jak umialy, bawily sie, nie bylo marudzenia, biegania z krzykiem itp. Fakt, padly nad ranem, ale to akurat naturalne.:-D Zawsze twierdze, ze one zaczynaja nam wywijac numery pozniej - male sa do ogarniecia bez problemu.

LOLCIA91 Ja zawsze miesiączkowałam bardzo regularnie aczkolwiek po łyżeczkowaniu cykl mi sie wydłużył z 28 dni na 31-32 i miesiączki są bardziej bolesne i intensywne przez pierwsze dwa dni. Tłuszczyk może żle wpływać na nasze jajeczkowanie ale chyba nie ma wpływu na regularność miesiączek...tak mi się wydaje

reklama
kłaczek ale wtedy kiedy dzieciaki miałaś malutkie to wybrać się gdzieś z nimi wszystkimi to był nie lada wyczyn, co ?:szok: Właśnie kiedyś to ludzie mieli więcej dzieci...a teraz to max dwójkę i koniec, fakt że w naszym kraju nie ma zbytnich perspektyw dla młodych ludzi ani na pracę ani na własne mieszkanie:no:

dzewelajna a u nas dziś pogoda znośna ;) niby świeci słoneczko, ale i lekki wiaterek więc jest naprawdę fajnie :tak:

Ainhoa wróciłyście już do domciu dziewczynki ?:p Jak tam mała Zuzka ?:)

A tak zapytam się ogółu:tak: czy Wy dziewczyny normalnie, regularnie miesiączkujecie?;O Bo ja tak myślałam, że ze względu na tą nadwagę nie miałam okresów wcześniej...?

Ja zawsze miałam bardzo nieregularne miesiaczki od samego poczatku i nie ma to zwiazku z wga bo wtedy szczupaczek chydy byłam :szok: :-D , cykle mam w porywach od 26 dni do 55 dni:no: a czasami nie miałam po trzy miesiace :baffled: a potem krwotoki tygodniowe:wściekła/y:i problemy z normalnym funkcjonowaniem ...u mnie to chyba genetyczne jest bo moja mama miała to samo i ciagle cos jej sie robiło torbiele miesniaki az w koncu miała zabieg usuniecia całej macicy w wieku 48lat .U mnie tez na zmiane albo torbiele jajnikow albo miesniaki macicy,teraz jak w ciaze zaszłam tez z trzema miesniakami zaszłam :dry: jeden o srednicy 5,5 cm juz był...zobaczymy po porodzie czy sie wchłoneły bo czasami tak sie zdaza .Z młoda jak byłam w ciazy to miałam torbiele na jajnikach ale po ciazy nie było po nich sladu zaleczyły sie ,podobno w ciazy tak sie dzieje bo organizm duzo hormonow produkuje a tym sie to cholerstwo leczy....

Do góry