reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Otyłość w ciąży

reklama
cześć dziewczyny

może któras się orientuję w sprawie wypłaty l4 w firmie , która zatrudnia ponad 200osob.
Jak to wygląda , bo na Internecie informację są sprzeczne. 17 03 minęło 33 dni za które wiem , że płaci pracodawca.
Teraz mam l4 do 22.03 wiem , że za to ma zapłacić ZUS, ale.. kto mi przesle pieniądze ??
Na jednej stronie czytam , że jak duży zakład to pracodawca , który potem dostanie pieniądze z ZUS, a na innej z kolei , że ZUS a pracodawca już nie będzie miał z tym nic wspólnego...
może któras ma taka sytuację i dostawała już pieniądze od pracodawcy , który ściąga z Zusu czy jakoś tak ;)
I drugie pytanie, do kiedy dostanie pieniądze ? Ile dni po zakończeniu l4?

Napisane na SM-J530F w aplikacji Forum BabyBoom

i jeszcze jedno pytanie, czy jeśli jednak pracodawca będzie wypłacal mi l4 to czy będzie to płacić normalnie jaj wypłatę każdego miesiąca w konkretny dzień, czy będzie mi "ratami" wysylal za każde l4? Jeśli druga opcja to ile ma dni na przesłanie pieniędzy

Hmmm, dieta odchudzająca w ciąży?! Dieta racjonalna, dobrze zbilansowana tak, ale nie odchudzająca. Nie dajmy się zwariować.

A propo diety: robię sobie obiad w kuchni, Filip plącze się między nogami raczkując i goni kota. Za chwilę patrzę a tam kot goni Filipa. Oczom nie wierzę. A Filip wziął miske kota z jedzeniem i uciekał a kot go gonił. Na szczęście nic nie zjadł ale może potrzebuje jakiś nowych produktów w diecie :-) :) No oczy dookoła głowy trzeba mieć.

Dziewczyny jakie sałatki robicie na święta? Robię właśnie świąteczna listę zakupów i tak się zayrzymalam przy sałatce, a nie chce robić takich jak zawsze, potrzebuję świeżego powiewu:). Pomóżcie :)
ostatnio znalazłam bardzo fajny przepis na nietypową sałatkę. Myślę , że składniki można wymieniać byleby byl serek, który to będzie trzymał , u mnie pewnie będzie bez szynki, ale myślę , że i tak zrobi furorę ;)
Link do: Słodko-słony świat Ilony...: SMÖRGÅSTÅRTA - SZWEDZKI TORT KANAPKOWY

Dziewczyny mam pytanie do tych które juz wcześniej były w ciąży i otyłe. Jestem w 23 tygodniu czuje ruchy ale cały czas takie delikatne ... czy jeżeli mam sporo tkanki tłuszczowej na brzuchu to będę jeszcze czuła takie wyraźne ? W poprzednich ciążach nawet stopki wypychały skórę i w sumie szkoda mi że teraz jest tak lekko ...

Zależy ile ważysz i jaki duży masz zapasik na brzuszku. Ja w tej chwili ważę (aż weszłam na wagę) 128kg i fantastycznie czuję dziewczyny, jak siedzę bardzo spokojnie, to delikutaśnie widzę ruchy, no ale to tak na prawdę jeszcze wcześnie. Jak byłam w ciąży z Jasiem, to rozpoczynałam ją z wagą ok 85kg a skończyłam na 115kg i mimo tego widziałam jego kończyny jak wypychał brzuch, taka górka która przemieszczała się z jednej strony na prawą i czułam tego bąbla na prawdę mocno, ale to było w ostatnich 3 miesiącach ciąży.

Ważę 92 kg wzrost 163 cm tydzień ciąży 23 wiec mnie pocieszyła pozostaje mi czekać [emoji3]Ostatnio w ciąży byłam 10 lat temu i ważyłam 25 kg mniej
Te nieszczęsne kilogramy robią swoje, ale na 100% jeszcze poczujemy ostre kopniaki a brzuch się zrobi z okrągłego kwadratowy :)

cześć dziewczyny

może któras się orientuję w sprawie wypłaty l4 w firmie , która zatrudnia ponad 200osob.
Jak to wygląda , bo na Internecie informację są sprzeczne. 17 03 minęło 33 dni za które wiem , że płaci pracodawca.
Teraz mam l4 do 22.03 wiem , że za to ma zapłacić ZUS, ale.. kto mi przesle pieniądze ??
Na jednej stronie czytam , że jak duży zakład to pracodawca , który potem dostanie pieniądze z ZUS, a na innej z kolei , że ZUS a pracodawca już nie będzie miał z tym nic wspólnego...
może któras ma taka sytuację i dostawała już pieniądze od pracodawcy , który ściąga z Zusu czy jakoś tak ;)
I drugie pytanie, do kiedy dostanie pieniądze ? Ile dni po zakończeniu l4?

Wypłaca pracodawca az do końca.

Napisane na SM-J500FN w aplikacji Forum BabyBoom

i jeszcze jedno pytanie, czy jeśli jednak pracodawca będzie wypłacal mi l4 to czy będzie to płacić normalnie jaj wypłatę każdego miesiąca w konkretny dzień, czy będzie mi "ratami" wysylal za każde l4? Jeśli druga opcja to ile ma dni na przesłanie pieniędzy

Będzie normalną wyplata bo l4 ciążowe jest płatne 100%
Nie powinien płacić w ratach

reklama
Dziewczyny mam pytanie do tych które juz wcześniej były w ciąży i otyłe. Jestem w 23 tygodniu czuje ruchy ale cały czas takie delikatne ... czy jeżeli mam sporo tkanki tłuszczowej na brzuchu to będę jeszcze czuła takie wyraźne ? W poprzednich ciążach nawet stopki wypychały skórę i w sumie szkoda mi że teraz jest tak lekko ...

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom
Będziesz [emoji4]

Do góry