Cześć dziewczyny.
Tak jak pisałam wybrałam się w poniedziałek do lekarza , który rzekomo ma super opinie, super sprzęt a do tego był z NFZ... powinno mi to dać do myślenia.... Ale poszłam Pani od razu na wejściu powiedziała , że nie będzie mojej ciazy prowadzić, bo rzadko przyjmuje w tej przychodni, a poza tym mam nadciśnienie.... i pewnie nadwagę ale tego już nie dodała , miałam wrażenie, że nie dla niej ciąża z problemami.... Ale zrobiła mi usg... infornujac mnie , ze nie slyszy echa serca, nie widzi zarodka i obowiązkowo mam jechać do szpitala , bo raczej nic z tego nie będzie.... A w dodatku koniecznie muszą nadciśnienie poobserwowac.. (na które i tak biorę leki i brałam już przed ciąża , więc to nie nagły problem...)
Załamałam się, byłam sama na wizycie , bo wizyta była nagła więc nikt nie mógł że mną pojechać.... myślałam, że cały świat mi się zawalił.... zamiast do szpitala pojechałam do domu ogarnęłam siebie, spakowalam zadzwoniłam po męża i jak tylko zwolnił się z pracy to pojechaliśmy do szpitala... reakcja Pana na dyżurze...była trochę zaskakujaca... na skierowaniu pisalo tylko o nadciśnieniu... Więc od razu powiedział, że nadciśnienie leczy się w trybie planowanym a nie pilnym.... mówi mu o braku echa serca więc wziął mnie na badanie i co...? Widzi zarodek, kilka razy pozwala mi słychać echa dziecka, mówi, ze wszystko póki co jest ok. Nie wie jak lekarka mogła tego nie widzieć... Nie słyszeć.... określił wiek ciąży na 7t1dc z okresu wynika 1 dzień różnicy , więc mówi , że i tak wszystko ok. Serduszko pięknie bije 160/min a zarodek ma 9.9mm więc wszystko w normie.....
A co do nadciśnienia to miałam 150/100 W szpitalu... A byłam.mega nerwowa... Więc lekarz stwierdził , że na pewno nie nadaje się to do hospitalizacji... tym bardziej, że w domu mam ok 130/80....
Chciałam przestrzec wszystkich, żeby nie wierzyli lekarzom i sprawdzali wszystko kilka razy w różnych miejscach, bo nawet dobry sprzet i niby dobry lekarz moze popełniać błędy .... lub być dobrym tylko w ciazach książkowych.. teraz czekam na wizyte do swojego lekarza.... 15.03 zobaczę czy on coś będzie widział ;p
Napisane na SM-J530F w aplikacji Forum BabyBoom