reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Otyłość w ciąży

Melduję się po wizycie :)

Maluszek ma 130 g, grzecznie siedział w brzusiu [emoji1] i jednak nie bedzie dziewuszka, tylko chłopaczek [emoji7] dzisiaj sprzętem po oczach świecił [emoji1]

No i co do wagi, to przytyłam od początku jednak tylko 0.5 kg, 96 dziś waga wskazała. Na moją się ostatnio obraziłam i się nie ważyłam [emoji16]

[emoji255]21.08[emoji255]
8une3e3kck8m6mea.png
No co Ty !? ;)
A może jeszcze się okaże że jednak dziewczynka ;) u mnie najpierw mówiła ze chłopiec. Potem długo ze dziewczynka A potem pod koniec ze chłopiec hehehe ja to już pokupilam parę sukienek [emoji23]

Pięknie się trzymasz z waga! [emoji122]

f2wl2n0a5jm4l1ng.png

reklama
Oczekujaca przykro mi z powodu tego co Cię spotkało przez tego konowała lekarza. Najważniejsze jednak że z maluszkiem wszystko dobrze i w końcu uslyszalas ten piękny dźwięk, bicie serduszka. Dla mnie to było wzruszające na każdej wizycie:)

Colorado pięknie się trzymasz :). Witamy w klubie mamusiek synkow;).

Co do nerwów i walki o swoje to przed ciążą można było mi wejść na głowę, byłam raczej uległa osobą, nie potrafiłam walczyć o swoje i głośno się czemuś sprzeciwić. Wszystko zmieniło się po urodzeniu dziecka. Teraz nie pozwalam sobie w kasze dmuchać, mówię to co myślę, walczę o swoje (choć z różnym skutkiem) bo mam dla kogo, a jeżeli ktoś mnie nieodpowiednio traktuje to uruchamia się we mnie bestia;) i teraz zdecydowanie mi z tym lepiej.

Ad szczepienia, chyba faktycznie się z tym wstrzymam. Pewnie jak Filip pójdzie do przedszkola to złapie te wszystkie świnki, ospy i itp.

Nagini gratuluję córeczki a Tobie Colorado synka :)
Oczekujaca wiem co poczułaś ,bo pierwszy lekarz co do którego poszłam na potwierdzenie ciąży powiedział moze sobie pani ze dwa tygodnie ponosić ale nic z tego nie będzie.Kuzynce udało się dodzwonić do jej lekarza i 3dni później byłam u niego na wizycie.Teraz mój synek ma 8 i pół miesiąca.A z tego co wiem po mnie jeszcze kilka kobiet uslyszało podobne słowa.A lekarz przyjmuje nadal i ma się bardzo dobrze.A jednej dziewczynie kazał biegać przez 10minut w koło biurka,żeby jej trochę tłuszczu ubiło się i dopiero zrobił jej usg.
Co do szczepień ja nie szczepilam Kacpra jak zaszłam w ciążę to złapał ospę ale łagodnie ją przeszedł.

Nagini gratuluję córeczki a Tobie Colorado synka :)
Oczekujaca wiem co poczułaś ,bo pierwszy lekarz co do którego poszłam na potwierdzenie ciąży powiedział moze sobie pani ze dwa tygodnie ponosić ale nic z tego nie będzie.Kuzynce udało się dodzwonić do jej lekarza i 3dni później byłam u niego na wizycie.Teraz mój synek ma 8 i pół miesiąca.A z tego co wiem po mnie jeszcze kilka kobiet uslyszało podobne słowa.A lekarz przyjmuje nadal i ma się bardzo dobrze.A jednej dziewczynie kazał biegać przez 10minut w koło biurka,żeby jej trochę tłuszczu ubiło się i dopiero zrobił jej usg.
Co do szczepień ja nie szczepilam Kacpra jak zaszłam w ciążę to złapał ospę ale łagodnie ją przeszedł.
Matko co za cham i prostak!!!

Colorado gratuluję synka :D Synuś to najlepsze co się może kobiecie przytrafić. Zawsze marzyłam o synku i ogromnie się cieszę, że mam już swojego małego mężczyznę. U mnie jest to taki 100% synuś mamusi ;) Pewnie dlatego tak bardzo chciał siostrę, bo synuś mamusi może być tylko jeden hehe

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Kochane! Gratuluje synka, gratuluje córeczki[emoji11][emoji7]
U nas też będzie chłopiec podobno, zobaczymy co powie nam gin w poniedzialek [emoji4]
Kochane tak sie zastanawiam...kiedy poczułyście pierwsze ruchy waszych maleństw ? [emoji5]

Napisane na SM-J530F w aplikacji Forum BabyBoom

Kochane! Gratuluje synka, gratuluje córeczki[emoji11][emoji7]
U nas też będzie chłopiec podobno, zobaczymy co powie nam gin w poniedzialek [emoji4]
Kochane tak sie zastanawiam...kiedy poczułyście pierwsze ruchy waszych maleństw ? [emoji5]

Napisane na SM-J530F w aplikacji Forum BabyBoom
Ja w 18 tyg i to od razu konkretnie. Nie czułam "motylków" tylko, że coś mi się tam rusza. Teraz w 20 już też do tego kopie :)

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Colorado gratuluję synka:)

Oczekujaca współczuję przeżyc:(
I serdecznie gratuluje:) Teraz już tylko liczy sie, ze wszystko ok. a o tej niefortunnej wizycie mam nadzije zapomnisz. I nie przejmuj sie bardzo bólem pleców, do końca ciaży jeszcze daleko i cokolwiek zaboli. Chyba, ze nie do wytrzymania to nie masz wyjścia i IP.

reklama
Oczekująca bardzo mi przykro; musialaś się strasznie zdenerwować:( Gratuluje ciąży :*
Colorado synuś jak malowany :* Gratuluje :*

Napisane na SM-A310F w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry