Colorado1989
Fanka BB :)
Czasem człowiek zazdrości czegoś komuś, a sam nie wie, że zaniedługo mu się marzenia spełnią [emoji4]Moja kuzynka wczoraj urodziła córeczkę. Kuzynka jest wnuczką siostry mojej babci (mam nadzieję, że zrozumiecie [emoji16]). Siostra jest od babci starsza i moja babcia jak się dowiedzieliśmy śmiała się, że jej siostra pierwsza zostanie prababcią. Nie wiedziała wtedy jeszcze, że my też się spodziewamy maleństwa, więc będzie prababcią tylko 3 miesiące krócej [emoji16]
U nas prababci żadnej już niestety nie będzie. Ani pradziadka. Dobrze, że dziadkowie w komplecie pełnym będą [emoji4]
Hej [emoji9] nie martw się wagą zbytnio, ważne, żeby przez ciążę dobrze przejść zaczynałam z 95kg, teraz rozpoczęłam 16 tc i jestem niewiele do przodu, max 1 kg. Mam nadzieję, że nad tą mityczną wagą ciążową idzie zapanować [emoji16]Cześć...
Długo myślałam, zanim zdecydowałam się napisać.... Nie wiem ile wazylyscie zachodzące w ciaze, ale ja obecnie ważne 128kg... I jestem w 6t3dc. Nie przytylam poki co nic, nawet schudlam 1,5kg. Boję się, najpierw chciałam schudnąć , potem dziecko , nie sądziłam , że uda nam się od razu ale się udało. Cieszę się... Ale strach też jest duży.
Byłam.u ginekologa w 4tc i wczoraj, wczoraj wykonał Usg najpierw długo szukal.... Ale w końcu zauważył pęcherzyk 18mm... Nie był pewien czy widzi zarodek , bo widział coś rozmazanego... Boję się.. następna wizytę mam dopiero 15.03 zastanawiam się czy nie iść gdzieś prywatnie na USG ZOBSCZYC czy wszystko widac bo te urządzenie widać było, że dość wiekowe... co wy widzialyscie w 7tc? Czy tłuszcz faktycznie może przeszkadzać ? Ja raczej jestem "zbita" i nie widać ile waże. Lekarz też.mnie nie ważył nawet karty ciąży nie założył. Ostatnio miałam wysokie ciśnienie więc dał mi leki i się unormowalo. Ogólnie odczuwam ból pleców lewa strona i trochę podbrzusza/jajnika ale niby to normalne ..?? Czytałam gdzieś że mogę mylić to z bólem jelit, bo faktycznie mam brzuch wzdeyt od samego początku. Zawsze w trakcie okresu bolało mnie i teraz od kilku dni mam podobnie. Jak wy się czulyscie ?
Ja biorę jeszcze luteine 2x100mg dopochwowo i asparganinan extra.
Co do lekarza to mogę z całego serca polecić Ci dr Grzegorza Witycha, przyjmuje w Tychach dzięki niemu udało nam się wystarać ciążę i teraz mi prowadzi. Przyjmuje prywatnie i jest dobry. W razie pytań pisz
Co do USG to u mnie w 7 tc, jeśli się nie mylę, to już serduszko było widać. Usg dowcipne, więc tutaj tłuszczyk nie jest takim problemem oczywiscie to wszystko zależy od owulacji i momentu zapłodnienia, bo jak będzie miało to miejsce nieco pozniej, to i nieco później pęcherzyk i zarodek są widoczne
Colorado gdzie ty masz te kilogramy super wyglądasz
Nagini śliczny brzuszek
Zuza Mimi Edysiek zdrówka dla dzieciaczków.
Kattaya śliczna Lili a tort piękny zdolna bestia z Ciebie
Oczekujaca ja ważyłam 127.8 jak zaszłam w ciążę do końca ciąży schudłam 8kg .Pierwsze usg miałam w 5tygodniu kolejne w 7 i już było wszystko ok
U nas masakra ciągle Michaś na rękach płacze i płacze dziąsła już jak balony i nie chcą się zęby przebić.Ja już wysiadam a jeszcze chrześniak męża został u nas kolejny tydzień czyli 3....
[emoji11]
Jak Ty to zrobiłaś, że tyle schudłaś w ciąży?! [emoji33]
Mam nadzieję, że ząbki szybko wyjdą [emoji4]
Kurde, może to i dobrze, że za dziecka się te zęby pojawiają, przynajmniej nie pamięta się tego [emoji1]