reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Otyłość w ciąży

Mnie kręgosłup dokuczał bardziej w pierwszej ciąży gdzie startowałam z waga piórkową ale dużo przytyłam. Bolało nie do wytrzymania. W drugiej byłam duzo cięższa ale też mało przytyłam i chyba był juz przyzwyczajony do dźwigania. Kolana dokuczją cały czas, i stawy skokowe.
A taki ból promirniujący moze wynikać z tego, ze dzidziuś uciska na jakiś nerw.

reklama
Dziewczyny jak było u Was w ciąży z bólem kręgosłupa? Podobno nadwaga temu sprzyja... Ja od jakiegoś czasu odczuwam silny ucisk w dolnej części, najczęściej promieniujący. Nasila się przy każdej zmianie pozycji. To dopiero 19 tydzień, martwię się jak ja dam radę do końca :(

p19uqqmzxqi22hcj.png
Ja miałam ból pleców dopiero na końcówce choć taki przelotny czasem mnie lapal

f2wl2n0a5jm4l1ng.png

Plecy w ciąży mi mocno dokuczały, najgorzej było w 3 trymestrze. Problemem było siedzenie, leżenie, obracanie się z boku na bok, czy wstawanie z łóżka. Najmniej bolało jak chodziłam. Położenie się na "łóżku" u ginekoga na usg czy ktg i późniejsze wstanie z niego wiązało się ze strasznym bólem. W domu obracalam się na bok i wtedy powoli wstawalam a tam nie było tyle miejsca i strasznie się gramoliłam. Wysiedzenie przez 1h na szkole rodzenia też było nie lada wyzwaniem.
Matko pamiętam jak ja się gramolilam z tej kozetki [emoji23]
Na dodatek moja gin miała jakąś taką dziwną ze głowa była niżej haha to był wyczyn wstać z tamtad w 9mc [emoji23][emoji23][emoji23]

f2wl2n0a5jm4l1ng.png

Matko pamiętam jak ja się gramolilam z tej kozetki [emoji23]
Na dodatek moja gin miała jakąś taką dziwną ze głowa była niżej haha to był wyczyn wstać z tamtad w 9mc [emoji23][emoji23][emoji23]

f2wl2n0a5jm4l1ng.png
Mimi, z takiej kozetki to ja i bez ciąży bym się nie wygramoliła, gin musiałby mnie sturlać [emoji23][emoji23][emoji23]

Jak samopoczucia dziś dziewczyny? Choróbska odpuszczają?

Ja dziś mam cudowne samopoczucie, czemu tak zawsze nie mogłoby być?! [emoji1]

8une3e3kck8m6mea.png

Matko pamiętam jak ja się gramolilam z tej kozetki

Mimi, z takiej kozetki to ja i bez ciąży bym się nie wygramoliła, gin musiałby mnie sturlać

Ja mojemu geniuszowi, na ostatniej wizycie, powiedziałam, że to narzędzie tortur jest i koniec kropka.. Ale facet też pomaga z tego się zgramolić jak już ciąża przeszkadza nawet buty zakładać.

Mimi, z takiej kozetki to ja i bez ciąży bym się nie wygramoliła, gin musiałby mnie sturlać [emoji23][emoji23][emoji23]

Jak samopoczucia dziś dziewczyny? Choróbska odpuszczają?

Ja dziś mam cudowne samopoczucie, czemu tak zawsze nie mogłoby być?! [emoji1]

8une3e3kck8m6mea.png
My niedawno wróciliśmy od lekarza.... na szczęście osluchowo chłopcy ok.

W ciąży też miałam często dobry nastrój [emoji5] A takto dzień jak codzień....

f2wl2n0a5jm4l1ng.png

My niedawno wróciliśmy od lekarza.... na szczęście osluchowo chłopcy ok.

W ciąży też miałam często dobry nastrój [emoji5] A takto dzień jak codzień....

f2wl2n0a5jm4l1ng.png
Dobrze, że na płuca im nie poszło. Teraz te choroby często zaczynają się od niewinnego przeziębienia, a potem chwila i zapalenie oskrzeli [emoji33]

To chyba te hormony w ciąży dają takiego kopa [emoji41] potem to się nie zdziwię jak wielkiego baby bluesa złapie :/

8une3e3kck8m6mea.png

reklama
Moja kuzynka wczoraj urodziła córeczkę. Kuzynka jest wnuczką siostry mojej babci (mam nadzieję, że zrozumiecie [emoji16]). Siostra jest od babci starsza i moja babcia jak się dowiedzieliśmy śmiała się, że jej siostra pierwsza zostanie prababcią. Nie wiedziała wtedy jeszcze, że my też się spodziewamy maleństwa, więc będzie prababcią tylko 3 miesiące krócej [emoji16]

oar8csqvp5fvg6v3.png

Do góry