reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Otyłość w ciąży

o matko - tak teraz sobie to uświadomiłam, ze jak zajdę to zostanę tu na forum sama z totką .... :-) wszystkie jesteście już po 30-tym tc

reklama
Wydaje mi się, że to normalne, dojdą do Was nowe dziewczyny, niektóre odejdą. Ja nie będę miała internetu, więc zaglądnę do Was tylko jak będę u rodziców w odwiedzinach.
Wikasik już w ogóle nie zagląda, emnai też nie, december jeszcze zagląda, nadalka jeszcze częściej.
Nie sądzę aby to miało związek z tym, że się nie pasuje do tematu - raczej z brakiem czasu:)

Kurcze, nie mam jeszcze termometru dla Zuzki, a chciałabym taki do mierzenia temperatury Zuzki, pokarmu, otoczenia i wody i najlepiej tak do 130 zł, ale nie mogę się zdecydować:D

Byłam dziś zwiedzić porodówkę ;D i mogę powiedzieć, że jest fajnie ;D wszystko nowiutkie, wyremontowane w każdej sali porodowej prysznic, piłka, worek sako (? czy tam nie wiem jak on się nazywa?), a co jest najlepsze byłam w jednej sali porodowej w której chwile wcześniej odbył się poród i było jeszcze nie posprzątane (nawet łożysko sobie leżało:-D) i powiem szczerze, że zaskoczył mnie fakt że tak mało krwi i w ogóle...:tak: wyobrażałam sobie, że to taka bardziej rzeźnia będzie z duuużą ilością krwi, podłoga zalana wodami płodowymi ;D haha

dzewelajna
nie martw się :-D ja tu będę zaglądać :-D no chyba, że faktycznie czasu mi zbraknie heheh;D

Poporodowe też są wyremontowane i całkiem ładne jak na szpital ;D w pokoju są po dwie kobitki no chyba, że jakiś nawał porodów to po trzy leżą :-D ogólnie to dzisiaj jakoś tłumu tam nie było:tak: a przed każdą salą poporodową jest kibelek i prysznic;-) eh zobaczymy jak to będzie :-D ale nie mogę się już doczekać i powiem Wam, że już się nie boje, boleć będzie no bo musi :tak: ale skoro tyle kobiet urodziło to i MY damy radę ;D
Wiecie co...? Może to dziwne, ale jakoś trudno mi uwierzyć że niebawem poznam tego małego człowieczka który mieszka u mnie w brzuchu ;D Wy (te obecne i przyszłe mamy) też tak macie? ;P

Ostatnia edycja:
lolcia91 i to podejście mi się podoba - ja pamiętam też szłam do szpitala z nastawieniem, ze chcę zobaczyć jak to jest z naturalnym porodem czy to rzeczywiście tak boli broń boże się nie bałam bo tyle kobiet rodzi więc czemu ja mam nie urodzić a tu kicha zrobili mi cesarkę - tak to jest jak człowiek chce..... ale ja to jestem ewenement - w 2 klasie podstawówki płakałam jak wychodziłam ze szpitala aż się zanosiłam bo poszłam z podejrzeniem wyrostka i chciałam zobaczyć jak to jest mieć operacje a po 3 dniach mnie wypuścili bo to nie był wyrostek.

Wiem wiem dziewczynki, ze będziecie zaglądać i mam nadzieję, ze dojdą nowe dziewczyny (siła rzeczy) ale jakoś tak człowiek się przywiązuje :-)

dzięki redusia za odzew że jesteś :-D cieszem siem niezmiernie

aczkolwiek kiedy ja będę miała ta fasolindę ...... cholera wie..... może do tej pory to i ty redusia urodzisz ;-)

reklama
Szkoda, że kłaczek nie zagląda, napisałam do niej pw, ale nie dostałam odpowiedzi:(

Zamówiłam sobie dzisiaj laktator, doszłam do wniosku, że ja nie dam rady wywalić cyca przy obcych ludziach... Mam zamiar też zakupić jakieś termoopakowanie na butelkę...

Zrobiłam właśnie zamówienie z dostawą z Tesco. Przysłali mi maila, że mogę zrobić to postanowiłam spróbować. W końcu wolę zapłacić 98 groszy za dostawę niż urodzić w dziale z mrożonkami:D Dostawa przyjedzie w czwartek rano:D

Do góry