reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Otyłość w ciąży

reklama
Ainhoa wystarczy maluszka pieluszka podeprzec, i na boku klasc :) a rozku to sie dzieci w ogole bez podpierania trzymaja jak je polozysz ;)

december kawał chłopaka już masz! a kiedys byl mniejszy niz ta druga kreseczka nawet ;)

A mały Ci nie ulewa??

powiem tak - jak wypije 120ml to uleje jednym ciurkiem takim małym nie więcej niż objętość małej łyżeczki - więc na pewno się najada, myślę, że nie ma też żadnych refluksów itd. Nigdy mi nawet nie zwymiotował - oprócz jednego razu gdy prosto po odstawieniu butli chciałam go położyć na ramieniu i chwyciłam za pełny brzuszek heheheh fontanna chlusnęła mi prosto w twarz :D ulać może i na wznak i na plecach i na brzuchu - nie ma reguły chyba. W każdym razie ja to nasze ulewanie zaliczam do normalnych i nie gryzę się nic a nic.

Czy któraś z Was zainwestowała w poduszkę klin dla maluszka?;>

Ja mam tą poduszkę klin, była dodatkiem do materaca...nie mam zielonego pojęcia czy w ogóle się nam przyda.
Ej dziewczyny...czy Wy materace dla dzieci macie już rozpakowane z tej foli? Bo ja mam włożone do łóżeczka, ale w opakowaniu jeszcze ;D i zastanawiam się czy on po odpakowaniu nie będzie śmierdział fabryką...? Jak myślicie?

Z ulewaniem chodziło mi o to czy się dziecko nie zakrztusi jak będzie np. leżało na plecach.

lolcia91, ja mam nadal materac w folii i rozpakuję dopiero jak przeniesiemy się na stałe do teściów. U mnie przez jakiś czas Zuzka będzie spała w wózku.

no dziewczynki - znów zaczynam odliczanie do zrobienia testu :-)

co do ulewania na leżąco abyu temu zapobiec powinno sie po każdym karmieniu odbijać dziecku a jeśli nie będziesz jeszcze tego pewna zawsze możesz łóżeczko jednostronnie podnieść delikatnioe podkładając pod dwie nóżki łóżeczka tam gdzie główka np. 3 grubsze książki. Mojego brata córa miała refluks i to podniesienie jej pomagało. Oczywiście nie niwelowało całkowicie problemu ale zawsze trochę mniej jej się to ulewanie zdarzało. Tak samo jak i przy kąpaniu w wanience - wanienke też pod główką trzeba kłaść skośnie ( w miejscu pod główką kilka książek przykładowo)

co do ulewania na leżąco abyu temu zapobiec powinno sie po każdym karmieniu odbijać dziecku a jeśli nie będziesz jeszcze tego pewna zawsze możesz łóżeczko jednostronnie podnieść delikatnioe podkładając pod dwie nóżki łóżeczka tam gdzie główka np. 3 grubsze książki. Mojego brata córa miała refluks i to podniesienie jej pomagało. Oczywiście nie niwelowało całkowicie problemu ale zawsze trochę mniej jej się to ulewanie zdarzało. Tak samo jak i przy kąpaniu w wanience - wanienke też pod główką trzeba kłaść skośnie ( w miejscu pod główką kilka książek przykładowo)

to trzymam kciuki!!! :)

ja mam poduszkę klin, ale póki co leży w szafie schowana. mała mi rzadko ulewa, ale się nie martwię, bo nawet jak ją położę na plecach to sama przekręca się na bok więc jest bezpieczna :)

reklama

&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&& za skuteczne starania:-)

Moja corka miała refluks do 6 mies masakra ulewanie to była fontanna a ilosci prania przerabiałam tyle ze szok...nic nie pomagało ani mleko specjalne ani lekarstwa dopiero jak siedziec zaczeła to samo przeszło...

Do góry