reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Otyłość w ciąży

Ja jeszcze nic nie kupuję :) Po pierwsze czekam na koniec remontu, a to mogą być nawet 2 miesiące. Po drugie na Wielkanoc siostra odda mi ubranka mojego syna i dołoży ubranka swojego. Wtedy dopiero zacznę o zakupach myśleć :) No i płeć już powinna być pewna na 100%

p19uqqmzxqi22hcj.png

reklama
Ja chwilowo wstrzymuję się z zakupami dla "dzidziów" bo muszę obkupić na wiosnę Janka, Kuba też pewnie będzie chciał parę gadżetów (wczoraj sobie uświadomiłam). Dla najmłodszych mam to co najważniejsze: łóżeczko i wszystkie akcesoria do niego (miałam oddać, ale zapomniałam, bo nie przeszkadza: stoi w piwnicy) i teraz mam fajną pościel, baldachimek z moskitierą, jakieś osłonki na łóżeczko, rożek sztuk jeden, tylko materaca nie mam. Nawet laktator wygrzebałam z czeluści szafy :) De facto nie mam tylko wózka i ubranek. Nie zmienia to faktu, że buszuję po internetach i oglądam cuda, np. wczoraj widziałam ofertę (alledrogo albo olx) paka ubranek dla dziecka za bagatela 4 tysie... (szału of koz nie było).Kurczę, jak bym miała taki budżet, to jak bym wparowała do smyka, pepco czy KIKa, to bym do nocy nie wyszła :D

Luiza no tak dzieci w brzuchu poczekają, starszaki ważniejsze.
Też mam nastolatkę, która nie zadowoli się byle czym. A to nie tylko ciuchy, jeszcze kosmetyki i różne gadżety.
Młodszej szukam na wyprzedażach czy na Ali.
Kiedyś sporo używanych kupowałam. Teraz juz ciężko coś trafić za rozsądną cenę.
Sama muszę powystawać ubranka na sprzedaż, ale nie mam kiedy.

zem3ha00c8ymi2vu.png

l22nio4pq4aihh5l.png

Też mam nastolatkę, która nie zadowoli się byle czym. A to nie tylko ciuchy, jeszcze kosmetyki i różne gadżety.

O jak dobrze, że mój chce tylko dezodor i żel do mycia twarzy, maszynkę do golenia :)

Używane ubranka bym młodszemu kupowała pewnie do dziś, ale pozamykali koło mnie hurtowo ciuchlandy, to na targowisko teraz chodzę, kto zna Wrocław ten pewnie słyszał o Świebodzkim, za grosze można fajne ubranka trafić, szczególnie dla dziewczynek.

Sierpień już za moment. Ja odliczam już do wakacji :)

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom
Achhh wakacje... [emoji1] Ja czerwca wyczekuję i mojego kochanego morza [emoji1] no albo chociaż wiosny [emoji1] mam dość już ubierania się zimowego[emoji37]
Nie spiesz się, bo jak zaczniesz kupować to już nie przestaniesz [emoji16]

Ja już zaczęłam kupować córci ubranka na lato.
Zamówiłam już kilka rzeczy. A wczoraj zobaczyłam te buciki i mnie kuszą [emoji48]
1518506800-007b5ecc8c46cdb6-aaaaaa.jpeg

zem3ha00c8ymi2vu.png

l22nio4pq4aihh5l.png
Nooo zamierzam wstrzymać się co najmniej do połówkowych [emoji1]

Fajne buciki :)
Kasia dobrze, ze już w domu. Zdrowiej szybko.

W Lidlu za tydzien w czwartek beda rzeczy dla dzieci i ciazowe:)

Śliczne butki Edysiek.
Niestety widziałam [emoji23] ale pewnie i tak się nie załapię [emoji1]

Ja chwilowo wstrzymuję się z zakupami dla "dzidziów" bo muszę obkupić na wiosnę Janka, Kuba też pewnie będzie chciał parę gadżetów (wczoraj sobie uświadomiłam). Dla najmłodszych mam to co najważniejsze: łóżeczko i wszystkie akcesoria do niego (miałam oddać, ale zapomniałam, bo nie przeszkadza: stoi w piwnicy) i teraz mam fajną pościel, baldachimek z moskitierą, jakieś osłonki na łóżeczko, rożek sztuk jeden, tylko materaca nie mam. Nawet laktator wygrzebałam z czeluści szafy :) De facto nie mam tylko wózka i ubranek. Nie zmienia to faktu, że buszuję po internetach i oglądam cuda, np. wczoraj widziałam ofertę (alledrogo albo olx) paka ubranek dla dziecka za bagatela 4 tysie... (szału of koz nie było).Kurczę, jak bym miała taki budżet, to jak bym wparowała do smyka, pepco czy KIKa, to bym do nocy nie wyszła :D

No ze wszystkim są różne ceny, w tym te fą fi nie wiadomo za co. Jak widzę wózki po 3-5 tys to też w głowę się pukam. Niektórzy tańszymi autami jeżdżą [emoji23]

Musimy przekminić kwestię wózka, mąż mi nieszczególnie w tym temacie pomaga, podobnie w kwestii wyboru poduszki do spania :/ ale za to jakby go o grę spytać albo kartę graficzną... [emoji14]

Właśnie, apropos poduszki. Wiem, że dziewczyny tu zachwalają te w kształcie U, a czy któraś z Was miała C lub 9 i ma jakieś przemyślenia? [emoji1]

8une3e3kck8m6mea.png

Ja najwięcej kupuję przez internet. Używane to na allegro czy na grupach sprzedażowych. Ale to dla maluszka, dla starszych już ciężko coś wynaleźć.
Do Wrocławia mam raptem 120 km to czasem bywam :D Ale nie na zakupach, raczej jakieś zoo.
Studiowałam tam.

Wrocław na zakupy jest koszmarnie drogi, aczkolwiek sieciówki mają swoje ceny, które też czasem powalają. A w zoo to ja nie byłam z 10 lat, podobno jest tam teraz superowo, będzie trzeba zobaczyć.

reklama
Achhh wakacje... [emoji1] Ja czerwca wyczekuję i mojego kochanego morza [emoji1] no albo chociaż wiosny [emoji1] mam dość już ubierania się zimowego[emoji37]

Nooo zamierzam wstrzymać się co najmniej do połówkowych [emoji1]

Fajne buciki :)

Niestety widziałam [emoji23] ale pewnie i tak się nie załapię [emoji1]

No ze wszystkim są różne ceny, w tym te fą fi nie wiadomo za co. Jak widzę wózki po 3-5 tys to też w głowę się pukam. Niektórzy tańszymi autami jeżdżą [emoji23]

Musimy przekminić kwestię wózka, mąż mi nieszczególnie w tym temacie pomaga, podobnie w kwestii wyboru poduszki do spania :/ ale za to jakby go o grę spytać albo kartę graficzną... [emoji14]

Właśnie, apropos poduszki. Wiem, że dziewczyny tu zachwalają te w kształcie U, a czy któraś z Was miała C lub 9 i ma jakieś przemyślenia? [emoji1]

8une3e3kck8m6mea.png
Ja miałam C i jak dla mnie była super. Nie bolały plecy A bez niej nie dałam rady nawet chwili

f2wl2n0a5jm4l1ng.png

Do góry