Mimi2330
Fanka BB :)
Super ze już jesteś w domu. Tydzień dwa i będzie lepiej [emoji8]Jestem już w domu. Wypuścili mnie wczoraj popołudniu. Od razu czuję się lepiej. Najgorsze jest to że nie mogę Filipkiem się zająć tak jakbym chciała.
Hmmm, dziadkowie i traktowanie przez nich wnuków to temat rzeka. Ja osobiście nie znam dziadków którzy w ten sam sposób zachowują się wobec wszystkich swoich wnucząt. Sama tego doświadczyłam od tej gorszej strony. Jako dziecko tego nie widziałam ale teraz w dorosłym życiu już tak. Mimo że mamy z kuzynką już swoje lata to nadal babcia ma dziwne zagrania. To kuzynka jest lepsza, szczuplejsza itp. No duma rodziny. W sumie nie mam o to żalu tylko czasami jest mi przykro. Wiek też rządzi się swoimi prawami. No i drugą rzecz to zdolność koloryzowania przez kuzynkę. Opowiada babci rzeczy, które mają ją pokazać w lepszym świetle, ale później zawsze wychodzą jej kłamstwa. Ale nadal jest najlepsza.
Nie wiem jak dziadkowie będą traktować Filipa, na razie jest on jedynym wnukiem moich rodziców i teściów. Chociaż już mogę sobie wyobrazić. Moi rodzice zabiegają o kontakt z Filipem, bawią się z nim, kupują zabawki. A tesciowie... tesciowie tylko rozpowiadają na lewo i prawo jacy wspaniali z nich są dziadkowie. Na tym się kończy. Ostatni raz widzieli Filipa na święta Bożego Narodzenia, zrobili mu zdjęcia i wystarczy. Mi też to wystarcza. Nie muszę się denerwować.