reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Otyłość w ciąży

ok, tyle że ostatnio pisałaś już o 5 terminie , termin z usg najprawdopodobniejszy wypada do 10tc, potem jest dziecko rośnie w swoim tempie a usg daje tyle że przypuszczalne terminy do wczesniej ustalonego standardu wagi noworodka czyli ok 3,5kg , a dziecko może się urodzić z wagą 2,5kg jak i grubo ponad 4 ;p

u mnie za każdym razem były różne terminy
26.06 - przyjęty jako tp bo też miałam poplątane z @
potem 23.06. 3.07, 4.07. 6.07, 8.07 a nawet 13.07

no i usg nie wstrzeliło się w żadną datę bo urodziłam 5.07.

i również uważam że usg własnie oblicza tp w obliczeniu z przeciętną wagą, a dziecko i tak wyjdzie jak będzie chciało , bez różnicy jaka będzie waga...
się rozpisałam ;p

sie wie. mi mowiono o takich terminach: 19.9,20.9,25.9,27.9,29.9. jak bylam na usg w ktorym mierzy sie NT byl to wtedy 11tc i tam daty 25.9-4.10. i teraz juz sama nie wiem bo termin o 2dni sie przesuwa wiec sama tego nie oblicze, z OM nie mam co brac, lekarz mowi ze nie bedzie zmienial daty. generalnie nastawilam sie na pod koniec wrzesnia. co ma byc to bedzie :)

reklama
A mój lekarz cały czas się trzyma jednego terminu i nigdy nie podał mi innego, termin z USG sama sobie podałam w/g tego, że Zuzka długi czas była większa o tydzień, ale lekarz nigdy nie zmieniał terminu:)

Hee a no faktycznie dopiero teraz widzę, że ma dwa poziomy :-D ja też mam jakieś łóżeczko turystyczne w domu po chrześniaku ale o ile się nie mylę ma tylko jeden poziom. Przywiozłam je i jeszcze nie rozkładałam, chyba zielone jest...przyda się jak maluch ciut większy będzie.
Pogoda się nam poprawiła i więcej słoneczka się pokazało ;) Miłego dzionka kobitki ;)

Fasolka śliczne:) my też kupiliśmy turystyczne. A te gadżety dodatkowe też ma?

Poza przewijakiem ma swiatełko takie w ''ramie'' i melodyjke ale jesli chodzi Ci czy ma jakies karuzele z zabawkami budke itp to nie ,były takie z bajerami ale stabilnoscia kolorem itp to nas przekonało :-)

Bardzo ładne ;) a czy w nim można zmieniać wysokość?

Ma dwa poziomy wiec od poczatku moze dzidzia byc :-)

Fajne łóżeczko:) Też takie chciałam jako turystyczne, ale sama nie kupię, bo na razie żal mi kasy, ale jakbym mieszkała w domu z ogrodem to bym kupiła;)

lolcia91, ma dwa poziomy to łóżeczko - widać na zdjęciu nawet;))

Rodzice wrócili dzisiaj z nad morza i mama przywiozła mi wielki wór ciuszków, bo jej koleżanka ma lumpeks ciuszków duńskich i mama przebierała z nią ciuszki i wybrała ponad 100 różnych ciuszków i tak o to mam dwa kombinezony, pełno bluzeczek, spódniczek, spodenek od 0 do nawet 2-3 lat;P Prócz tego są jeszcze buciki, ale będę używała tylko te, które mają taką miękką podeszwę, bo te używane co mają twardą podeszwę nie nadają się dla następnego dziecka:)

My to turystyczne mamy zamiast takiego drewnianego ,dla nas bardziej praktyczne przy naszym stylu zycia :-)

Fajnie ze mama Ci przywiozła tyle rzeczy bedzie jak znalazł :tak:

Co do terminow porodu to mi lekarz mowił ze najbardziej prawdopodobny z usg to tak do ok 10 tyg bo potem dzieci rosna roznie jedno jest mniejsze drogie wieksze i dlatego moga rozbieznosci wychodzic...a tak pozatym to mało dzieciaczkow rodzi sie dokładnie w dniu terminu:-)

Miłej niedzieli dziewczynki:-)

a mi sie przypomnialo jak moj brat juz byl w kojcu. i to nie byl mily widok bo mialam wrazenie jakby w tym kojcu bylo zwierze za kare zamiast dziecka. [przepraszam za porownanie]. takze my mamy drewniane sosnowe chyba a do turystycznych nie moge sie przekonac przez mojego brata...

zapach nowego sosnowego łóżeczka - bezcenny :)))

wiecie, ja dalej nie mogę uwierzyć, że z czegoś takiego:

2011-10-11 16.30.34.jpg

zrobiło nam się coś takiego:
DSC08236.jpg

Szok, panie dzieju, szoook! :)))

reklama
Ja swój teścik też trzymam na pamiątkę ;) i nawet nie wiem czy wyblakł czy nie...

december
choć może było by to mało realne ale ja się tam nie znam ;D to w pierwszej chwili jak zobaczyłam Twojego posta z testem to pomyślałam, że może jesteś znowu w ciąży ;P ale Borysek jest słodki ;) a do kogo podobny, bardziej do Ciebie czy do taty ? ;)

Ostatnia edycja:
Do góry