reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Otyłość w ciąży

Och Szafirek to tak jak u mnie:( Jak patrzę na swoje stare zdjęcia to mi się ryczeć chce
.. życzę Ci powodzenia i trzymam mocno kciuki:* Ja już nie mam nadziei... Mam taką luźną skórę na brzuchu że już nigdy nie będę dobrze wyglądała...

Napisane na SM-A310F w aplikacji Forum BabyBoom
Ja też mam dużo skóry ;/

f2wl2n0a5jm4l1ng.png

reklama
Wiecie, usunę ten wpis ze zdjęciem. Nie chcę, żeby przypadkiem gdzieś krążył po internecie.. W każdym razie widzicie o czym mówię. Ciężko się patrzy na takie zdjęcia.
Ale tak jak powiedziałam. Mam dla kogo walczyć o siebie i zamierzam podjąć to wyzwanie.. Oby na słowach się nie skończyło :)

Szafirek, nikt, kto nie przytył z powietrza, nie uwierzy, że tak się da :/ ale waga to rzecz nabyta, raz jest się grubszym, raz chudszym. Zawsze można zawalczyć o siebie, zwłaszcza jak kilogramy przeszkadzają, a hormony uregulowano :) super trzymasz wagę w ciąży, mimo tego, że w sumie w dużej mierze jesteś uziemiona [emoji108] grunt to motywacja, a Ty ją teraz masz :)

Niestety najgorsze siedzi w naszych głowach. Nie uważam, aby ktokolwiek z jakiegokolwiek powodu wyglądowego miał nie wychodzić do ludzi. A jak ktoś tak uważa i jakieś niewybredne komentarze wygłasza, to tym bardziej nie jest to ktoś, kim warto byłoby się przejmować. W sumie też długo nie wychodziłam, ale koniec końców odblokowałam się, chodzę na basen, na plażę, latem chodzę w sukienkach nawet przed kolano. Robię to, na co mam ochotę.

Zdarzy się czasem jakaś dziwna sytuacja. Kiedyś spotkaliśmy się ze znajomymi dobrymi. Gadu gadu, kolega mówi, że widział ostatnio w telewizji coś, co go obrzydziło na maksa, dopytujemy więc, co to takiego, a on mówi "goła tłusta baba w bieliźnie". Zignorowałam to, bo mimo wszystko nie miałam wrażenia, żeby to było z celem obrażenia mnie. Zresztą, mam wrażenie, że dobrzy znajomi to inaczej trochę patrzą na mnie, w sensie widzą, że chuda nie jestem, ale nie jest to moja naczelna cecha [emoji23]

8une3e3kck8m6mea.png

To kochana po porodzie będzie 93
emoji11.png
emoji122.png
O ile już dużo nie przybędzie. Teraz leże i jem więc pewnie z 3-4 kg dojdzie. Liczyłam, żeby do 107 się zmieścić i po porodzie wtedy liczę, że poniżej 100 będzie :)

Colorado, nigdy nikt mi nic nie powiedział. Ale widzę spojrzenia ludzi, którzy widzieli mnie kiedyś szczupłą i po latach spotykają wielką. Nie powiedzą co myślą, ale to widać. Są w szoku. Wcale im się nie dziwię..
Niestety za dużo mam kompleksów i za dużo mi w głowie siedzi. Nie umiem się przełamać żeby ubrać strój kąpielowy czy jakąś krótszą sukienkę. Nie ma opcji i już..
Ale Tobie gratuluję podejścia! :) Tak trzymaj! :)

O ile już dużo nie przybędzie. Teraz leże i jem więc pewnie z 3-4 kg dojdzie. Liczyłam, żeby do 107 się zmieścić i po porodzie wtedy liczę, że poniżej 100 będzie :)

Colorado, nigdy nikt mi nic nie powiedział. Ale widzę spojrzenia ludzi, którzy widzieli mnie kiedyś szczupłą i po latach spotykają wielką. Nie powiedzą co myślą, ale to widać. Są w szoku. Wcale im się nie dziwię..
Niestety za dużo mam kompleksów i za dużo mi w głowie siedzi. Nie umiem się przełamać żeby ubrać strój kąpielowy czy jakąś krótszą sukienkę. Nie ma opcji i już..
Ale Tobie gratuluję podejścia! :) Tak trzymaj! :)
Ja tez sie nie przelamie.... chętnie bym poszła na basen ale jak patrzę jak wyglądam w kostiumie.... uh... już wyobrażam sobie ten wzrok na sobie....

f2wl2n0a5jm4l1ng.png

Ja też sobie tego nie wyobrażam...Od 10lat nie miałam kostiumu kąpielowego na sobie...
Edit: 11lat

Napisane na SM-A310F w aplikacji Forum BabyBoom

Rozumiem was dziewczyny z tym kostiumem :(( sama nie widzę opcji, żeby się pokazać przed ludźmi, chociaż kocham wodę i pływanie. Jak wygram w totka to sobie basen wybuduje dla samej siebie :D

p19ugox1xy9dlkqw.png

Dziewczyny, chyba myślicie, że ludzie zwracają na drugich ludzi większą uwagę niż faktycznie zwracają :)

Aczkolwiek rozumiem problem i takie podejście, bo sama tak myślałam. Nie powiem, mi mój mąż ułatwił zmianę postrzegania siebie, nigdy nie skrytykował wyglądu, zawsze daje odczuć, jakbym była jego jakąś playgirl [emoji16]

Piękno to nie tylko zewnętrzna otoczka [emoji9][emoji173] bo można mieć piękne ciało ale jakąś taką odpychającą aurę [emoji6] a na starość i tak wszyscy tak samo będziemy wyglądać [emoji23]

8une3e3kck8m6mea.png

reklama
Do góry