reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Otyłość w ciąży

Tak się utrzymuje [emoji53]
takto miałam wzorowe

f2wl2n0a5jm4l1ng.png
Może spróbuj pić więcej wody, dodaj do niej ociupinkę soli (najlepiej himalajskiej, ma dużo mikroelementów, więc uzupełni ewentualne niedobory). Niskie ciśnienie jest też przy nawet niedużym odwodnieniu. A sama woda przelatuje przez organizm. Sól ją zatrzyma na chwilę, ale będzie więcej płynów w organizmie, więc ciśnienie powinno wzrosnąć :) mojej mamie to pomogło, bardzo mało piła i miała ciśnienie 70/50 nawet :/

8une3e3kck8m6mea.png

reklama
Mimi dzięki :)

Clorado to Ty nie wiesz że zakupy przynoszą pecha hahaha?
Dziecko w szpitalu ma szpitalne rzeczy, a wózek niepotrzebny bo pierwszy miesiąc się przecież nie wychodzi... Szkoda słów i nerwów :D !
Każdy dzień jest teraz na wagę złota więc leżę :) a z nerkami raz miałam przygodę bo jakieś zapalenie miałam kilka lat temu. Ale ogólnie poza tym nigdy nic.. A nerka boli jak .... (piiiiiiiiiiii) i promieniuje na połowę pleców i brzucha...
Nie denerwuj się prenatalnymi :) będzie dobrze i zobaczysz swoją pyreczkę w pełnej okazałości :D no i gratuluję wagi :)

Ka u nas pykło w 6 cyklu :) używałam tak swoją drogą też żelu Conceive Plus który miał za zadanie zrobić poślizg żołnierzykom męża :D i ułatwić im dotarcie do jajeczka. Do tego robi przyjazne pH tam na dole.

Zuza po ciąży albo samo się ustabilizuje, bo mały już nie będzie dodatkowo naciskać albo wtedy urolog i leczenie. Wszystko zależy od tego czy samo zejdzie czy nie.

Mimi i Zuza a jak wasza waga po ciąży? Przypomnijcie mi ile spadło od razu po porodzie i jak teraz się trzymacie.

Szafirek, no tak, ja jak zawsze taka ignorantka [emoji23] jeszcze włosów nie ścinać i nie farbowabować, najlepiej nic nie robić, tylko być inkubatorem [emoji23]

U nas teście byli ostatnio, jak zawsze nie zapytali się o to, jak się czuję [emoji23] pewnie i tak tyłek teściowa mi obrobiła, bo nie poszłam na 2 ostatnie pogrzeby, tylko mąż szedł [emoji14]

Oby po porodzie z nerką się uspokoiło, ostatnie czego będziesz potrzebować wtedy to dodatkowy jakiś zabieg...

Szafirek, Ty masz zaplanowane rozwiązanie? W sensie sn czy cc? Czy według potrzeb będzie?

8une3e3kck8m6mea.png

Szafirek, oby maluch jeszcze wytrzymał kilka tygodni, nagadaj mu, że w takie zimno nie ma się co spieszyć [emoji6] na pewno męczy Cię to leżenie, ale za jakiś czas pewnie za tym zatęsknisz [emoji16]

Colorado, [emoji122][emoji122][emoji122] za wagę, oby taki stan się utrzymywał jak najdłużej [emoji6]

Mimi, współczuję Ci i dziwię się podejściu lekarki, bo możesz się poważnego osłabienia nabawić. A na niskie ciśnienie zapraszam na 1 dzień do mnie do pracy - od razu Ci skoczy [emoji16] Cykle mam niestymulowane ale CLO to na owu? Jeśli tak, to z tym najwyraźniej nie ma u mnie problemu.

Zuza, dziewczyny, dzięki za wsparcie. Niby zaczęliśmy się starać kilka miesięcy temu, ale tak na poważnie to dopiero teraz, więc statystycznie jeszcze kilka miesięcy sobie poczekam spokojnie [emoji4] zaproponowałam mężowi zakup żelu Szafirka, to stwierdził, że mam dać mu jeszcze szansę [emoji23]

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Zuza rozpuszczam tabletkę w około 2ml wody i podaje strzykawką .Michaś już jest tak przyzwyczajony ,że jak rano go ogarniam to czeka na "mniam mniam ".A czemu tak Wam zwiększył dawkę ?

Szafirek po porodzie spadło 10kg i wstyd się przyznać ale od tameteg czasu przybyło 4kg...:/
Agunia dzięki! Pani dr stwierdziła że super się Dominik rozwija(urodził się z ostrą zamartwicą i dostał tylko 5pkt dlatego go kontrolujemy u neurologa), ale ma trochę słabe nogi dlatego zaleciła większą dawkę i kontrola za 2mce.

Napisane na SM-A310F w aplikacji Forum BabyBoom

Mi po porodzie zostało jakieś 5 kg. I taki stan utrzymywał się jakiś rok. Do tej pory przybrałam jeszcze z 10 kg. W sumie 15 kg na plusie niż przed ciążą. Obecnie ważę tyle ile w 9 miesiącu [emoji46]

zem3ha00c8ymi2vu.png

l22nio4pq4aihh5l.png

Szafirek, Ty masz zaplanowane rozwiązanie? W sensie sn czy cc? Czy według potrzeb będzie?
Póki co nie ma wskazać co CC i będę rodzić naturalnie :)

Ech jaka Ty nie douczona.. Kobieta jest tylko i wyłącznie inkubatorem w czasie ciąży- nie ma praw, nie ma racji (zabiera w końcu 6% mózgu) i ogólnie nie powinna próbować sama myśleć- trzeba zdać się na starsze pokolenie :) oni to wiedzą, bo to przeżyli... :D:D:D:D

zaproponowałam mężowi zakup żelu Szafirka, to stwierdził, że mam dać mu jeszcze szansę
emoji23.png
Hahaha, uśmiałam się :D daj biedakowi szanse, a co tam :p najwyżej później mu wytkniesz "a nie mówiłam" :D

Zuza dzięki za info :) Wiesz zima jest- dlatego przybyło ;) zapasy i te sprawy. Przyjdzie wiosna, zdrowe warzywka i owocki i waga będzie spadać :)

reklama
Do góry