reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Otyłość w ciąży

Ano [emoji1] dalej nie wierzę, bo nic mi nie jest. 7 lutego mam prenatalne i JUŻ świruję [emoji33]

Maluszek chce swoją super mamę zobaczyć [emoji6]

Mam nadzieję, że maluch się wstrzyma maksymalnie, każdy tydzień jest dla niego na plus. Z tymi nerkami też niefart straszny :( a wiadomo skąd ten zastój się bierze? Miałaś takie coś przed ciążą?

Wózek i ciuszki po porodzie?! [emoji33] Nieźle [emoji1] rozumiem, że ze szpitala to bobasa bierze się w ręczniku i na sankach do domu wlecze [emoji16]

Ja póki co nic nie kupuję, wiadomo, wczas jeszcze. Na fotelik się skusiliśmy ze względu na stan i cenę. Jak coś gdzieś nam się tak jeszcze trafi, to pewnie skorzystamy :) ale ogólnie w większości idziemy w używane.

Ka, trzymam kciuki za ten cykl [emoji110]
Grunt, że okres regularny i owulacja jest :) ponoć szansa naturalnego poczęcia w danym cyklu to tylko 20%. U nas o tyle się to potwierdziło, że w 5-tym miesiącu, gdzie miałam owulację, się udało, więc do bólu statystycznie [emoji6]

8une3e3kck8m6mea.png
Coś mi się wydaje ze twoja ciaza minie tak ekspresowo jak moja :)
A jak wagowo się trzymasz?

f2wl2n0a5jm4l1ng.png

reklama
Coś mi się wydaje ze twoja ciaza minie tak ekspresowo jak moja :)
A jak wagowo się trzymasz?

f2wl2n0a5jm4l1ng.png
Też mam takie wrażenie, jeszcze niedawno latałam do laboratorium betę sprawdzać [emoji6]

A wagowo ciągle ok, 95-96kg, nic na plusie. Teraz sam organizm ułatwia mi nie-obżeranie się, bo z jakiegoś powodu mniejsze niż wcześniej ilości jedzenia mi wchodzą. I oby tak zostało [emoji14] mąż powiedział mi ostatnio rozbawiony, że weźmie mnie do restauracji gdzieś, "jak znowu nauczę się jeść" [emoji23]

Jak z Twoim okresem? Skończył się już może? [emoji33] Mój pierwszy okres trwał 20 dni i byłam przerażona... Poszłam do lekarki rodzinnej, to przepisała mi jakieś tabletki, które jak przeczytałam w ulotce, stosuje się u pacjentów z krwotokami po operacjach [emoji32] oczywiście nie pomogły [emoji23]

8une3e3kck8m6mea.png

Też mam takie wrażenie, jeszcze niedawno latałam do laboratorium betę sprawdzać [emoji6]

A wagowo ciągle ok, 95-96kg, nic na plusie. Teraz sam organizm ułatwia mi nie-obżeranie się, bo z jakiegoś powodu mniejsze niż wcześniej ilości jedzenia mi wchodzą. I oby tak zostało [emoji14] mąż powiedział mi ostatnio rozbawiony, że weźmie mnie do restauracji gdzieś, "jak znowu nauczę się jeść" [emoji23]

Jak z Twoim okresem? Skończył się już może? [emoji33] Mój pierwszy okres trwał 20 dni i byłam przerażona... Poszłam do lekarki rodzinnej, to przepisała mi jakieś tabletki, które jak przeczytałam w ulotce, stosuje się u pacjentów z krwotokami po operacjach [emoji32] oczywiście nie pomogły [emoji23]

8une3e3kck8m6mea.png
To super wagowo [emoji122]
U mnie okres nadal trwa i jest obfity... już ponad 2 tygodnie...
Dzwoniłam do mojej gin to mówiła żeby to przeczekać ale powoli tracę cierpliwość. ...

f2wl2n0a5jm4l1ng.png

To super wagowo [emoji122]
U mnie okres nadal trwa i jest obfity... już ponad 2 tygodnie...
Dzwoniłam do mojej gin to mówiła żeby to przeczekać ale powoli tracę cierpliwość. ...

f2wl2n0a5jm4l1ng.png
Nie dziwię się, że Cię to denerwuje... Ja zwykły okres mam długi, 5-6 dni, plus dwa dni plamienia potem, i to już mnie denerwuje, a co dopiero 2 tyg ... Mam nadzieję, że skończy Ci się wkrótce [emoji110] a masz przy tym bóle brzucha, skurcze i takie osłabienie, jak to zwykle na początku okresu bywa?

8une3e3kck8m6mea.png

Nie dziwię się, że Cię to denerwuje... Ja zwykły okres mam długi, 5-6 dni, plus dwa dni plamienia potem, i to już mnie denerwuje, a co dopiero 2 tyg ... Mam nadzieję, że skończy Ci się wkrótce [emoji110] a masz przy tym bóle brzucha, skurcze i takie osłabienie, jak to zwykle na początku okresu bywa?

8une3e3kck8m6mea.png
Czasem lekko zaboli brzuch. Ale ogólnie słabo się czuję. Na dodatek ciśnienie 90/60 i zawroty głowy :/

f2wl2n0a5jm4l1ng.png

My mamy vigantoletten 1000 w tabletkach.
Agunia nam dziś nam neurolog zapisała tą samą wit.D. Jak podajesz?
Szafirek oj biedna:( Jakbyś miała za mało nerwów:( Trzymam mocno kciuki za Was:* A co z nerką po porodzie?Od razu zabieg?
Ka witaj po wyjeździe:* Kochana życzę Ci z całego serca aby Wam się udało:*

Napisane na SM-A310F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Do góry