reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Otyłość w ciąży

Ano [emoji1] dalej nie wierzę, bo nic mi nie jest. 7 lutego mam prenatalne i JUŻ świruję [emoji33]

Maluszek chce swoją super mamę zobaczyć [emoji6]

Mam nadzieję, że maluch się wstrzyma maksymalnie, każdy tydzień jest dla niego na plus. Z tymi nerkami też niefart straszny :( a wiadomo skąd ten zastój się bierze? Miałaś takie coś przed ciążą?

Wózek i ciuszki po porodzie?! [emoji33] Nieźle [emoji1] rozumiem, że ze szpitala to bobasa bierze się w ręczniku i na sankach do domu wlecze [emoji16]

Ja póki co nic nie kupuję, wiadomo, wczas jeszcze. Na fotelik się skusiliśmy ze względu na stan i cenę. Jak coś gdzieś nam się tak jeszcze trafi, to pewnie skorzystamy :) ale ogólnie w większości idziemy w używane.

Ka, trzymam kciuki za ten cykl [emoji110]
Grunt, że okres regularny i owulacja jest :) ponoć szansa naturalnego poczęcia w danym cyklu to tylko 20%. U nas o tyle się to potwierdziło, że w 5-tym miesiącu, gdzie miałam owulację, się udało, więc do bólu statystycznie [emoji6]

8une3e3kck8m6mea.png
Coś mi się wydaje ze twoja ciaza minie tak ekspresowo jak moja :)
A jak wagowo się trzymasz?

f2wl2n0a5jm4l1ng.png

reklama
Coś mi się wydaje ze twoja ciaza minie tak ekspresowo jak moja :)
A jak wagowo się trzymasz?

f2wl2n0a5jm4l1ng.png
Też mam takie wrażenie, jeszcze niedawno latałam do laboratorium betę sprawdzać [emoji6]

A wagowo ciągle ok, 95-96kg, nic na plusie. Teraz sam organizm ułatwia mi nie-obżeranie się, bo z jakiegoś powodu mniejsze niż wcześniej ilości jedzenia mi wchodzą. I oby tak zostało [emoji14] mąż powiedział mi ostatnio rozbawiony, że weźmie mnie do restauracji gdzieś, "jak znowu nauczę się jeść" [emoji23]

Jak z Twoim okresem? Skończył się już może? [emoji33] Mój pierwszy okres trwał 20 dni i byłam przerażona... Poszłam do lekarki rodzinnej, to przepisała mi jakieś tabletki, które jak przeczytałam w ulotce, stosuje się u pacjentów z krwotokami po operacjach [emoji32] oczywiście nie pomogły [emoji23]

8une3e3kck8m6mea.png

Też mam takie wrażenie, jeszcze niedawno latałam do laboratorium betę sprawdzać [emoji6]

A wagowo ciągle ok, 95-96kg, nic na plusie. Teraz sam organizm ułatwia mi nie-obżeranie się, bo z jakiegoś powodu mniejsze niż wcześniej ilości jedzenia mi wchodzą. I oby tak zostało [emoji14] mąż powiedział mi ostatnio rozbawiony, że weźmie mnie do restauracji gdzieś, "jak znowu nauczę się jeść" [emoji23]

Jak z Twoim okresem? Skończył się już może? [emoji33] Mój pierwszy okres trwał 20 dni i byłam przerażona... Poszłam do lekarki rodzinnej, to przepisała mi jakieś tabletki, które jak przeczytałam w ulotce, stosuje się u pacjentów z krwotokami po operacjach [emoji32] oczywiście nie pomogły [emoji23]

8une3e3kck8m6mea.png
To super wagowo [emoji122]
U mnie okres nadal trwa i jest obfity... już ponad 2 tygodnie...
Dzwoniłam do mojej gin to mówiła żeby to przeczekać ale powoli tracę cierpliwość. ...

f2wl2n0a5jm4l1ng.png

To super wagowo [emoji122]
U mnie okres nadal trwa i jest obfity... już ponad 2 tygodnie...
Dzwoniłam do mojej gin to mówiła żeby to przeczekać ale powoli tracę cierpliwość. ...

f2wl2n0a5jm4l1ng.png
Nie dziwię się, że Cię to denerwuje... Ja zwykły okres mam długi, 5-6 dni, plus dwa dni plamienia potem, i to już mnie denerwuje, a co dopiero 2 tyg ... Mam nadzieję, że skończy Ci się wkrótce [emoji110] a masz przy tym bóle brzucha, skurcze i takie osłabienie, jak to zwykle na początku okresu bywa?

8une3e3kck8m6mea.png

Nie dziwię się, że Cię to denerwuje... Ja zwykły okres mam długi, 5-6 dni, plus dwa dni plamienia potem, i to już mnie denerwuje, a co dopiero 2 tyg ... Mam nadzieję, że skończy Ci się wkrótce [emoji110] a masz przy tym bóle brzucha, skurcze i takie osłabienie, jak to zwykle na początku okresu bywa?

8une3e3kck8m6mea.png
Czasem lekko zaboli brzuch. Ale ogólnie słabo się czuję. Na dodatek ciśnienie 90/60 i zawroty głowy :/

f2wl2n0a5jm4l1ng.png

My mamy vigantoletten 1000 w tabletkach.
Agunia nam dziś nam neurolog zapisała tą samą wit.D. Jak podajesz?
Szafirek oj biedna:( Jakbyś miała za mało nerwów:( Trzymam mocno kciuki za Was:* A co z nerką po porodzie?Od razu zabieg?
Ka witaj po wyjeździe:* Kochana życzę Ci z całego serca aby Wam się udało:*

Napisane na SM-A310F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Do góry