reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Otyłość w ciąży

Lolcia91 ja mam niby uśredniony termin na 8go. Ale u mnie ciężko stwierdzić, bo ostatnią @ miałam końcem września hehe. Skutek leczenia niepłodności właśnie mnie kopie:)
Ale lekarz trzyma się tego wariantu.

reklama
ja jeszcze niespakowana, Maly tez nie. ale my na koniec wrzesnia wiec mamy czas. chociaz to chyba juz 5 termin o ktorym slysze-wczoraj wyszedl na 27.9. wozek sie wietrzy, ubranka zaraz zaczne prac i posciel tez no i lozeczko. jak pisze wydaje sie malo. poza tym z rana na dupce po zabiegu to ja wiele nie zrobie jak boli przy kazdym ruchu...

dzis mam ewidentnie zly dzien.

Ainhoa- no właśnie masz dwie torby, jedna dla siebie i drugą dla Zuzki...w dwie to i ja pomieszczę wszystko ;D ja właśnie nie wiem jak to z tymi torbami gdyby okazało się, że mogę wziąć walizkę na kółkach (a mam taką jedną z mniejszych, która służyła mi za podręczną jak latałam samolotem) to w jedną zmieściłabym wszystko dla siebie i dla Małego, ale z tego co gdzieś już wyczytałam to ponoć torba musi się zmieścić do szafki bo nie może stać pod łóżkiem ;| ale to nie wiem, może w każdym szpitalu inaczej. W poniedziałek idę na spotkanie z położną więc o to zapytam jak z tą torbą.
A Ty masz duże te torby? W ogóle myślę, że jeśli masz różek to kocyk raczej będzie zbędny i tak samo może być z okryciem kąpielowym...z tego co mi znajome pisały to ręczniki dla dzidziusiów się nie przydały w szpitalu, ale nie wiem ;) Dwie torby plus torebka to wcale nie aż tak dużo ;D

ania255- a ja mam niby na 7go ;D a ostatnią @ miałam 30 listopada (cykl trwał ok 30dni) i też zdarzało się nie regularnie ;|

Ja juz spakowana torbe mam sportowa , bo u nas w szpitalu nie moga pod łozkiem zadne torby stac:-) zmiesciłam sie w jedna bo dla dzidzi potrzebuje tylko pampersy i chusteczki no i smoka przemyce:-p,na wyjscie ze szpitala tez juz rzeczy dla dzidzi naszykowane mam ale to mi dowioza jak bedziemy wychodzic...

narazie nie patrz na wagę po jakiś 3 miesiącach zobaczysz - teraz to wszystko powoli wraca do siebie więc możesz mieć takie skoki wagi. A najlepiej zważ się tydzień po pierwszym okresie. tak ja myślę ;-)

Dziewczynki, o czym świadczy podwyższone RDW i Monocyty?? Nadal mam obniżone wartości przy Hemoglobinie i tych pokazujących anemię mimo, że biorę żelazo;/
Wczoraj byłam na pierwszym ktg, serce Zuzki bije jak dzwon. Wtedy jeszcze nie miałam wyników badań..

reklama
po porodzie zjechałam 10kg, a teraz ten przyrost :( słabo..

Nie karmię piersią - błąd strategiczny jak widać. Dużo chodzę, nawet bardzo dużo. Dietę, restrykcyjną na maxa - właśnie rozpoczynam. Wkurzona jestem powiem Wam szczerze, powinnam wysadzić lokalną piekarnię heheh

Okresu jeszcze nie miałam, ale też mam cichą nadzieję, że będzie on kolejnym krokiem do normalności i ciut schudnięcia.
Miłego dnia dziewczęta :)

Do góry