reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Otyłość w ciąży

Właśnie z tego co czytam to ten wymaz to chyba wszyscy muszą zrobić przed porodem...?
Ainhoa- a mi kiedy "wróżysz" poród ?:p;-):-D

A tak a propos to jak u Was objawia się zgaga...w ogóle co to jest zgaga? ;D Ja nigdy w życiu nie miałam zgagi, a teraz albo mam albo mi się wydaje ;D tak mnie ciut ciut piecze w przełyku ale czuje jakby to co zjadłam stało mi w gardle normalnie ;D

Ostatnia edycja:
reklama
no nie wszyscy tylko kobiety w ciazy :p to takie badanie ktore mowi czy masz paciorkowca albo innego dziada. jesli paciorkowiec jest to przed porodem trza antybiotyk podac i obserwowac pozniej malucha czy tez nie zlapal-tyle sie dowiedzialam. to sa juz badania typowe dla porodu.

Krakowianka i Lolcia Wy to chyba bylyscie na wrzesniu 2012 cos mi sie kojarzy?

ja tez dzis USG mialam, termin przyspiesza ciagle, niby o 2 dni ale jednak. moj Maly ma 2126g i kurcze chyba pilkarzem bedzie bo tak dzisiaj kopie ze mam Go dosyc :-D

Ainhoa a Ty nie pobierano wymazu na paciorkowca itp w 36tc?

ja jutro a wlasciwie dzis znowu na badania, USG na NFZ-nie spodziewam sie wiecej niz 5 minutowego badania...

dobrej nocy Wam zycze :)

Ja już mam zrobiony komplet badań do szpitala, wymazy z pochwy, odbytu i cewki (ten ostatni najmniej przyjemny, nie wiem czym pani pobierała materiał, ale bolało i było bardzo nieprzyjemne). No i stwierdzono w układzie moczowym jakąś tam bakterię, więc antybiotyk muszę brać przez 9 dni, mąż tylko przez 3.
Dostałam skierowanie na badania krwi pod kątem ewentualnego ZZO, lekarz pracuje w konkretnym szpitalu i tam trzeba mieć swoje badania, w innych robią w szpitalu w dniu przyjęcia na IP. Badania krwi ważne są 14 dni, ja jestem ciekawa, jak w innych szpitalach są w stanie pobrać krew i czekać na wyniki, przecież rodząca kobieta też musi na nie czekać, ale przecież są różne tempa porodu, a jak wyniki nie dojdą na czas, to kaplica...:eek: Ja się nie wybieram do szpitala, w którym pracuje mój doktorek, to podobno fabryka dzieci. Będę musiała zadzwonić do szpitala, do którego się wybieram i spytać.
Od 38 tyg. będę musiała zacząć chodzić na KTG.
Ainhoa, wolałabym urodzić w 38 tyg. ;-)

Jak jest wszystko pozamykane na 4 spusty to tak szybko nie wróże porodu;p

Również chciałabym urodzić w 38 tygodniu:D
Mój lekarz też pracuje w masówce, ale w innym szpitalu potrzebują wyników badań, więc muszę i tak mieć...
Co do wymazu, miałam go w 37 tygodniu, na ostatniej wizycie, ale z tego co czułam miałam patyczek w pochwie i przejechał mi po odbycie, ale nic mi tam nie wsadzał. Notabene zrobił mi to jednym patyczkiem??

lolcia91, to zaga:D Wolno Ci Rennie i coś tam specjalnego dla ciężarówek na zgagę. Nie wolno Ci Ranigastu. Ja zgagę miałam okropną, ale stwierdziłam, że to przecież nic złego, więc nie faszerowałam się lekami.

Od 21 sierpnia zmienia się cennik opłat/prowizji na allegro także dzisiaj cały dzień wystawiam przedmioty, żeby jeszcze zdążyć przed podwyżką;p Mam kilka książek, fontannę dla kota, jakieś drabinki dla chomika i antenę GSM:D Zawsze kasa wleci;))

martusia heh pisząc "wszyscy" miałam właśnie na myśli tylko ciężarówki ;D:-D:-D kuźwa a ja tych wymazów nie miałam wcale ;| a to czemu? wizyte mam dopiero 20, może wtedy mi coś tam zrobi...
Tak kilka razy udzieliłam się na wrześniówkach 2012 i oczywiście podczytuje je codziennie ;D ale nie pisze.

Ainhoa- ja też myślę, że dam radę bez żadnych tabsów na tą zgagę, bo po co się faszerować tabletkami, teraz chociaż wiem że to zgaga hehe ;D Słyszałaś o tym, że jak się ma zgagę to dzieć urodzi się z bujną czupryną ?:O Nie wiem czy jest w tym jakaś prawda, ale parę osób mi tak mówiło hehe

Też bym chciała urodzić w 38 tygodniu ;D najlepiej pasowała by mi data 22 sierpnia ;D ale to tak na pewno nie będzie :tak::-) w ogóle to bolą mnie kości tam na dole...miednica czy co to? Wszystkie kości piździochy:-D mnie bolą rano jak jeszcze jestem taka "nie rozchodzona" ;P Cieszę się bardzo, że wielkimi krokami zbliżamy się do finału ;D bo ileż można być w ciąży ;D

Mi by pasowało urodzić 15 sierpnia, w święto albo w piątek i w niedziele już wyjść do domku;) A kto ma urodziny 22 sierpnia?;>
Ja od rana jak wstanę ruszam się ruchem posuwistym, bo nie mogę normalnie chodzić:D Nie słyszałam o bujnej czuprynie, ale to fajnie;)) Będzie na czym robić fikuśne kiteczki z różowymi gumeczkami buahahhaa:D

22 sierpnia nikt nie ma urodzin :D ale ja jestem z 22 lutego, a moja mama z 22 grudnia także Jaś mógłby być z 22 sierpnia ;D:-D:-):tak: tak sobie to wymyśliłam hehe ;D
Oj mi też już jest ciężko ruszam się jak słonica ;D ale myśl o tym ze już niebawem będę mogła całować, przytulać, przebierać, wozić itd Jaśka to aż mi się gęba uśmiecha, bo nie mogę się doczekać:tak:

Ainhoa a masz dla Zuzki różowe opaski z kokardami?:p

Ainhoa a masz dla Zuzki różowe opaski z kokardami?:p
Nie mam, ja sama nie lubię takich ee nakryć głowy, więc póki co sama też jej nie kupiłam;) W ogóle Zuzka ma więcej bluz z kapturem niż sweterków i sukienek. Ja wolę sama w bluzę się ubrać poza tym dzieci w takich malutkich bluzach tak słodko wyglądają...;D

Musiałam się wynieść do kuchni z lapkiem, bo od ok. miesiąca za balkonem mam plac budowy i cały czas wiercą, nie dosyć, że od 6 do 18 to jeszcze cały mój blok drży tak, że na łóżku nie da się usiedzieć... W kuchni jeszcze jakoś znośnie, ale zastanawiam się czy Zuza mi zaśnie w takim hałasie;/ A budują dwa bloki 5 i 6 piętrowe;/

Oj to faktycznie możesz mieć nieciekawie, bo teraz jak teraz ale jak Malutka się urodzi to ze spaniem faktycznie może być problem...a kiedy jakiś przewidywany koniec tej budowy, długo jeszcze?
He ja też najbardziej lubię chodzić w jeansach i bluzach z kapturem, co prawda już zapomniałam jak to jest nosić jeansy ;D Dla Jaśka też mam wiele bluz i kilka jeansów takich powycieranych ;D będzie mały kozak hehe ;D

reklama
Witam:-) ja bym chciała 30 sierpnia urodzic :-p tak by pokolei było bo dzieciaki mam z ;
Szymon 26 czerwca , Dorota 28 lipca(oboje w piatek urodzeni:-D) i Patrycja mogła by sie wykluc 30 sierpnia :-) dodam ze moj m jest z 30 wrzesnia a ja 30 pazdziernika:-)

Do góry