reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Otyłość w ciąży

reklama
Znowu mi się nudzi... Niby zaczęłam zmywać, ale ciężko mi dokończyć:D:D

Mam ochotę kupić sobie coś na allegro, a wypłata jutro dopiero... A i tak nie wiem co chcę kupić:D

a my dzis dostalismy woz :) nie jakis super hiper bo na taki nas nie stac ale calkiem fajny latwy w montazu :). jeszcze musze pozmywac i pojsc po pojemniczek na siku.

dzis mam dzien dobrych wiesci :) przybylo mi 2cm w pepku z obsesyjnego mierzenia wynika ;)

a my dzis dostalismy woz :) nie jakis super hiper bo na taki nas nie stac ale calkiem fajny latwy w montazu :). jeszcze musze pozmywac i pojsc po pojemniczek na siku.

dzis mam dzien dobrych wiesci :) przybylo mi 2cm w pepku z obsesyjnego mierzenia wynika ;)
Ja też dzisiaj zmywałam, ale ja zmywam ok. 3 godzin i w ratach, bo nie daje rady tak długo wystać, bo już się nie mieszczę przed zlewem, a niestety mam zabudowaną suszarkę i kładzenie na górnym rzędzie talerzy do nielada wyczyn w moim stanie:D
Zrobiłam też sałatkę Gyros:D Ja mam taki pojemniczek, ale będę go potrzebowała w sobotę;p

Dziewczyny ja po wizycie właśnie jestem.....wszystko w jak najlepszym porządku, badania bardzo dobre, poza wymazem z cewki moczowej - okazało się, że mam tam jakąś bakterię i muszę brać razem z mężem antybiotyk:crazy: Poza tym szyjka zamknięta i długa, porodu mam się spodziewać po 37 tyg., wtedy dziecko będzie "donoszone". Obecnie waży coś ok.3000 dag. A teraz najgorsze, wagaaaa..........:baffled: Ostatnio aż nie wierzyłam, że w 5 tyg. przybyło mnie tylko 1 kg, a dzisiaj, przez 2 tyg. przybyło mnie 4 kg!!!! I na wadze zobaczyłam 100,5 kg:baffled::confused2::angry:......... Lekarz pociesza, że to woda, która na pewno ze mnie zejdzie po porodzie. I teraz najważniejsze, Ainhoa spytałam lekarza, czy może mi coś dać odwadniającego na te moje opuchnięte nogi i ostatnio również ręce. A lekarz mi powiedział, że w ciąży nie wolno brać ŻADNYCH leków odwadniających i jeszcze walnął taki tekst: "chce pani zabić dziecko??".........:szok: Także dziewczyny, nie wiem co ci lekarze Wam proponują, mnie te słowa trochę wstrząsnęły.

Ja nie wzięłam ani jednej tabletki i nie mam zamiaru, stwierdziłam, że wytrzymam do porodu jeżeli opuchlizna nam nie szkodzi.
A u mnie na wizycie była równa 100 ale w domu miałam 101 kg hehe;) Dziwne, że lekarz tak Ci powiedział o tym porodzie, bo sądzę, że nawet przed 39 tygodniem nie urodzisz hehe:D

Fajnie, że wszystko w porządku, a co to za bakteria?? Wymaz z cewki moczowej to jak to się robi?

reklama
Do góry