reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Otyłość w ciąży

nadalka- a ten olej z wiesiołka to w kapsułkach łykałaś ? A liście malin to gdzie kupić ? W jakimś zielarskim chyba, co..? Może też sobie tego wiesiołka zakupie ;D

Indziorka- to faktycznie bardzo szybko czujesz ruchy;-) jak poczułam strasznie późno już nawet nie pamiętam kiedy:-D

reklama
z tego co czytalam i z doswiadczenia wiem ze osoby szczuplejsze czuja znacznie szybciej ruchy niz osoby okrąglutkie.

mnie lekarz powiedzial ze ruchy dziecka poczuje dopiero w 21 tyg. i okazalo sie strzalem w 10. dokladnie 21tyg poczulam kopniaka a w 22/23 nie tylko je czulam ale tez i widzialam. wczesniej to jelitka lub płyn owodniowy. dzidzi jet jeszcze malutkie w 4 miesiacu aby je poczuc

ale uwierz mi ze poczujesz je w najmniej spodziewanym momencie i to jest super:-D

mi sie wydawalo w 17tc ze to juz Maly mnie atakuje ale lekarz na to ze niemozliwe a poza tym tluszczyk itp. no i powiedzial ze poczuje w 20tc i poczulam dokladnie w 20 tc jak pozeralam torta ;)

ech czuje sie jak na kacu gigancie takie uczucie ze jak sie lezy a wszystko wokol wiruje razem z Toba. sama jestem do rana ale jak rano bedzie tak samo jade do szpitala. Maly tez bardzo ruchliwy... poza tym spalam od 9 do 15 :szok: i troche sie boje ze bede tkwila w tym szpitalu niewiadomo ile albo odprawia mnie z kwitkiem 'bo to uroki ciazy'.

Ech.. a ja nie mogę zasnąć...;) Pamiętacie jak pisałam o swoim lekarzu? Dał mi wczoraj receptę na lek, który likwiduje opuchnięcie i jak poszłam do apteki okazało się, że nie ma takiego leku co on wypisał, więc stworzył nowy lek łącząc nazwy dwóch leków:D Na szczęście aptekarka dała mi dobry lek po konsultacji z inną farmaceutką:D Notabene nie wiedziałam, że na opuchnięcia trzeba brać leki na odwodnienie.. Dziwne;D

Ainhoa opuchlizna to woda, więc lek na odwodnienie jest jak najbardziej wskazany i skuteczny ;) nie ma w tym nic dziwnego - wręcz przeciwnie - działa jak pershing :)

tak, tak - na odwodnienie - bo jak zbiera się woda w organiźmie (niedostatecznie jest wydalana z organizmu) to wtedy pojawia się opuchlizna. Na lepsze odwodnienie oprócz leków dobre też jest picie wody w większej ilości, który powoduje oczekiwany efekt odwrotny, czyli dużo wody w organiźmie+picie wody = wydalanie wody wypitej+odłożonej w organiźmie. Mam nadzieje, zejakoś to jasno napisałam ... w co wątpię no ale.. :-)

reklama
Zrozumiale napisałaś:D Chyba tak wolę jak napisałaś, ale o tym wcześniej nikt mi nie powiedział..

Ten lek nazywa się Furosemidum i jest na receptę, o dziwo w ulotce jest napisany, że nie powinna go przyjmowac osoba w ciąży..

Do góry