reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Otyłość w ciąży

Moja kuzynka zaczęła wieszać firanki przed świętami pare lat temu, bo chciała na święta być w domu - jej się udało;))

Dziewczyny, jestem w stanie eee nic mi się nie chce;/ Mam ochotę na zimną colę w puszce:D

Poza tym mam pogryziony język, gryzę się w niego jak jem cokolwiek, nie wiem czy mi tak spuchł czy co??

Lolcia91, a na co te herbatki??

reklama
Te herbatki niby na przyspieszenie porodu a po tym oleju niby szyjka robi się bardziej elastyczna, szybciej się skraca i takie tam pierdoły:-D poczytaj sobie w necie:tak: gdzieś tam nawet wyczytałam, że polecają to położne...
nadalka- fakt najważniejsze by nasze pociechy urodziły się całe i zdrowe, a porody odbyły się szybko i bez komplikacji ;-)
Mi czop nadal powoli odłazi i to coraz większymi kawałkami choć na szczęście nie ma żadnego zabarwienia krwią, niby do porodu już tylko "chwila" a mi się to wydaje jakieś dziwnie nierealne. Brzuch faluje, Jaś wypina dupkę ale nadal jakoś trudno mi uwierzyć w to że mieszka tam mały człowieczek:-D hehe

U nas dzis chłodniej wiec wziełam sie za porzadki z moimi nastolatkami:-) poprzestawiali troche mebli pod moje dyktando;-) nie myslcie zem wyrodna matka wszystko filcami popodklejane i po panelach samo jadzie:-p i przygotowałam kacik dla dzidzi bo z nami w pokoju przez pierwszy rok bedzie ...teraz łozeczko jeszcze i pare drobiazgów i bedzie cacy...:-D:-D

od jutra znów zaczynam walkę z testami owulacyjnymi i powiem szczerze że jakoś tak kurcze szybko mi ten miesiąc zleciał.

u nas położne polecały dziewczynom które były po terminie, zeby wypiły olejek rycynowy. Działa przeczyszczająco i co za tym idzie powoduje skurcze macicy. Ale dziewczyny mówiły że jest obrzydliwy. A czy pomaga to nie wiem. Były dziewczyny którym i oksytocyna nie pomagała i olejek tez nie pomógł. Więc ja uważam że wszystko musi być w swoim czasie a jak nie chce to cc zostaje i tyle- najważniejsze byleby tylko lekarze nie zlekceważyli długości ciąży po terminie bo i o takich przypadkach słyszałam.

ja piłam herbatkę z liści malin, brałam olej z wiesiołka powcipnie jak i doustnie, olejek rycynowy też - ale nie polecam, srałam dalej niż widziałam, nic nie dało, a smak taki paskudny że jak mi się po nim odbijało bo myślałam że sie po.rzy.gam :/

no i kulałam się do 41 tygodnia 2 dnia i tylko oksy mi pomogła :)

aleee... nie wiem czy to od tego ale mój poród trwał od pierwszego skurczu 3godziny 55 minut (od 8.00 do 11.55) z czego te naprawdę bolące zaczęły się po odejściu wód (10.45)
więc mogę nie śmiało powiedzieć że w samym porodzie pomogły te specyfiki :)

lolcia - herbatka nie przyspiesza porodu , ona ma pomóc już w samym trakcie - tzn uaktywnia się jej działanie :)

od jutra znów zaczynam walkę z testami owulacyjnymi i powiem szczerze że jakoś tak kurcze szybko mi ten miesiąc zleciał.

u nas położne polecały dziewczynom które były po terminie, zeby wypiły olejek rycynowy. Działa przeczyszczająco i co za tym idzie powoduje skurcze macicy. Ale dziewczyny mówiły że jest obrzydliwy. A czy pomaga to nie wiem. Były dziewczyny którym i oksytocyna nie pomagała i olejek tez nie pomógł. Więc ja uważam że wszystko musi być w swoim czasie a jak nie chce to cc zostaje i tyle- najważniejsze byleby tylko lekarze nie zlekceważyli długości ciąży po terminie bo i o takich przypadkach słyszałam.
co do oksy to się zgadzam.
jeżeli dziecko nie będzie gotowe na świat to nawet kroplówki nie pomogą...
u mnie już czas był już najwyższy i Iga oksytocyną tylko dostała małego "kopa" na wyjście :)

Witam ponownie :)

kłaczek bardzo mi przykro i dziękuję, że przemówiłaś mi do rozsądku żebym aż tak się nie zamartwiała...

ja dzisiaj byłam u gina o dziwo był dla mnie miły, może dlatego, że w końcu doszło do niego że w ciągu dwóch tygodni poleciałam znowu 1,5 na wadze :p ale musiałam się o tym przypomnieć, poza tym z ciśnieniem wszystko w porządku wręcz za niskie, ale na pewno nie za wysokie :) dzidzi serce bije i już się nie mogę doczekać, jak za 4 tygodnie znowu będę miała pełne usg :) "młody" zaczyna dawać o sobie znać coraz bardziej, to skopie mnie po żołądku, ewentualnie w trzustkę lub w wątrobę uderzy :p teraz inny problem się pojawił, mam wysypkę na całej twarzy, pod kolanami, na plecach ... prawdopodobnie po śliwkach:( za te smaki to się chyba kiedyś uduszę :p ja też odczuwam te temperatury... jest dramat a to dopiero czwarty miesiąc :eek:

Witam ponownie :)

kłaczek bardzo mi przykro i dziękuję, że przemówiłaś mi do rozsądku żebym aż tak się nie zamartwiała...

ja dzisiaj byłam u gina o dziwo był dla mnie miły, może dlatego, że w końcu doszło do niego że w ciągu dwóch tygodni poleciałam znowu 1,5 na wadze :p ale musiałam się o tym przypomnieć, poza tym z ciśnieniem wszystko w porządku wręcz za niskie, ale na pewno nie za wysokie :) dzidzi serce bije i już się nie mogę doczekać, jak za 4 tygodnie znowu będę miała pełne usg :) "młody" zaczyna dawać o sobie znać coraz bardziej, to skopie mnie po żołądku, ewentualnie w trzustkę lub w wątrobę uderzy :p teraz inny problem się pojawił, mam wysypkę na całej twarzy, pod kolanami, na plecach ... prawdopodobnie po śliwkach:( za te smaki to się chyba kiedyś uduszę :p ja też odczuwam te temperatury... jest dramat a to dopiero czwarty miesiąc :eek:

juz czujesz ruchy? takie normalne tzn kopanie itp? szybko. ja w tym tygodniu to jelita tylko czulam :p

reklama
juz czujesz ruchy? takie normalne tzn kopanie itp? szybko. ja w tym tygodniu to jelita tylko czulam :p

no jeszcze nie tak do końca normalne;P, ale jak mi w coś przywali to czuje :D znaczy no mnie się wydaje, że to to a czy mam rację to pewnie gdzieś niedługo się okaże :p szczególnie wali po organach jak mojego w pobliżu nie ma i tatuś po brzuszku nie pogładzi dzidzi :-D

Do góry