reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Otyłość w ciąży

Mimo, to może jednak córka jest Ci pisana jeszcze? [emoji23][emoji23][emoji23]

Zuza, bardzo dobrze się stało, że była jeszcze koleżanka teściowej i ta sobie posłuchała jak się należy zachowywać. Może zapamięta!

U nas w rodzinie wszyscy już dzieciaci, więc w razie czego będę miała po kim fanty zbierać :D

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom
Ty się nie śmiej bo ja tu jak na szpilkach siedzę haha
Zresztą jest jeszcze kwestia tego że jestem po cc. Nawet szwy na macicy jeszcze się nie rozpuscily ....

f2wl2n0a5jm4l1ng.png

reklama
Z ubraniami zawsze miałam problem. Dla mojego pierwszego dziecka oczywiście kupiłam nie takie ubranka jak trzeba. Jeszcze chyba do dziś leżą u mnie w mieszkaniu w którejś szafie. Jak odgrzebię, poszukam to chętnie mogę Wam oddać :D

Mimi, trójeczka w sam raz na tylnej kanapie samochodu się zmieści [emoji16] trochę odczekasz i kto wie co postanowicie [emoji4]

Wczoraj jeszcze znalazłam taki komis z wózkami, na zdjęciu ładne, ceny super, pytanie co z nimi nie tak [emoji16]

Ka, to idealnie :) u nas dzieciaci znajomi to już puścili wszystko w drugi obieg z tego co wiem, a rodzina mała i mało dzieciata [emoji16] będzie trzeba się zdać na obcych [emoji4]

Jej, dziś wstałam, spałam 8h, a czuję się od rana jak zdjęta z krzyża [emoji21] ostatnio daje mi popalić niskie ciśnienie, mam tak 100/70, a zwykle 120-130/80, więc dla mnie nisko [emoji58] a na kawę nie mam smaka :/

8une3e3kck8m6mea.png

Ja w 1 ciąży dostałam wózek, łóżeczko i przewijak, ale wszystkie ubranka musiałam kupić nowe. Nie przyszło mi do głowy poszukać w SH, nie wiem czemu. W każdym razie wydałam na to mnóstwo kasy, a niektóre rzeczy miał ubrane raz. Potem dlugo nikt w rodzinie nie miał chlopca dopiero po 5 latach siostra. Oddałam jej wszystko i jesli teraz też bym miala chłopca to odda mi to wraz ze swoimi, bo jej syn ma juz 2 latka i będzie super recycling :) Jesli dziewczynka to powybieram uniseksy (ja miałam dużo takich bo nie znałam płci az do porodu), ale resztę trzeba bedzie dokupić. Nie mam też ani wózka, ani kompletnie niczego, bo nie chciałam mieć 2 i wszystko rozdalam. Raczej pójdę w używki, szkoda kasy jak tego wszystkiego używa się tak krótko.

p19uqqmzxqi22hcj.png
No i właśnie dlatego większa rodzina jest lepsza :) ja jedynaczka, mąż jedynak, opcje więc są ograniczone [emoji16] dlatego nie chciałabym, żeby u nas był też jedynak... Przekichana sprawa :)

8une3e3kck8m6mea.png

Dziewczyny a tak z innej beczki, od którego tygodnia USG jest już przez brzuch a nie dopochwowe? Pytam w temacie otyłość w ciąży wiec zakładając nadbagaż kilogramowy na brzuchu ;)

p19ugox1xy9dlkqw.png

Ja miałam dopochwowe tylko na dwóch wizytach. W 6 i chyba 9 tygodniu, potem już tylko raz jak chciałam, żeby dobrze zobaczył co mała miała między nogami i miałam usg i takie i takie [emoji16] akurat wtedy mąż był ze mną, na pierwszych dwóch nie

oar8csqv69yppc2q.png

reklama
Dziewczyny a tak z innej beczki, od którego tygodnia USG jest już przez brzuch a nie dopochwowe? Pytam w temacie otyłość w ciąży wiec zakładając nadbagaż kilogramowy na brzuchu ;)

p19ugox1xy9dlkqw.png
Dobre pytanie. Ja w 1 ciąży nie miałam nadbagażu kg więc od 11tc przez brzuch. Teraz mam kilogramy i jutro USG genetyczne, ciekawe jak będzie :)

p19uqqmzxqi22hcj.png

Do góry