reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Otyłość w ciąży

Ja mam poduchę taką jak na obrazku ostatnia. Jest świetna. Super się śpi. Podtrzymuje plecy, biodra tak nie bolą, jak masz coś między nogami i szyja jest super ułożona. Zdecydowanie polecam. Trochę kosztuje, ale jest warta swoich pieniędzy.

1515354874-277b1faba94a344d-aaaaaa.png

oar8csqvh5747ks7.png

reklama
Jeśli chodzi o oczekiwania względem płci, to ja się strasznie nastawiłam na chłopca. Więc jak jakoś w 13 tygodniu się dowiedziałam, że na 99% dziewczynka, to w pierwszym momencie się trochę podłamałam i nie ukrywam, byłam troszkę rozczarowana. Ale to przez jakieś 5 min [emoji16] teraz jakby się okazało, że chłopak to bym chyba gorzej zareagowała. Wiadomo, że najważniejsze, żeby było zdrowe, ale nie ukrywajmy, zresztą ma jakieś swoje wyobrażenia [emoji16]

oar8csqvh5747ks7.png

A co do rzeczy dla dziecka, to jak na razie mamy już trochę ubranek które dostaliśmy. Trochę się rozglądam na olx, bo jest masa do dostania za grosze, używane, a nie zniszczone. Też się nastawiam na szukanie używanych, bo kupowanie samych nowych na początek nie ma sensu. Wózek gondole, z fotelikiem i adapterem, wanienkę że stojakiem dostaliśmy od znajomych, więc już trochę zaoszczędzone.

oar8csqvh5747ks7.png

Eee to siostry z radością się podzielą [emoji4] i zwolnią przestrzeń w domach [emoji16]

Odkryłam, że nawet w sklepie z wózkami w okolicy jest outlet i sprzedają tam taniej nowe wózki, tylko ze starszych kolekcji albo powystawowe [emoji4] w każdym razie opcje są [emoji4]

Kiedy masz wizytę u gina?
Ja dopiero 17.01, wtedy dowiem się, czy dalej w celibacie muszę cierpieć [emoji16]

8une3e3kck8m6mea.png
Ja druga wizytę mam dopiero 01.02 :) zastanawiam się czy nie umówić się do jakiegoś polecanego gina na USG prenatalne, bo chciałabym spać spokojnie :)

p19ugox1xy9dlkqw.png

Jeśli chodzi o oczekiwania względem płci, to ja się strasznie nastawiłam na chłopca. Więc jak jakoś w 13 tygodniu się dowiedziałam, że na 99% dziewczynka, to w pierwszym momencie się trochę podłamałam i nie ukrywam, byłam troszkę rozczarowana. Ale to przez jakieś 5 min [emoji16] teraz jakby się okazało, że chłopak to bym chyba gorzej zareagowała. Wiadomo, że najważniejsze, żeby było zdrowe, ale nie ukrywajmy, zresztą ma jakieś swoje wyobrażenia [emoji16]

oar8csqvh5747ks7.png
Ja mam strasznie mieszane uczucia, z jednej strony zawsze marzyłam o córce, z drugiej synuś mamusi... Szkoda, że to nie bliźniaki ;)

p19ugox1xy9dlkqw.png

Ja druga wizytę mam dopiero 01.02 :) zastanawiam się czy nie umówić się do jakiegoś polecanego gina na USG prenatalne, bo chciałabym spać spokojnie :)

p19ugox1xy9dlkqw.png
No, to długo jeszcze [emoji4]
Do prenatalnych to ponoć najlepiej poszukać lekarza z certyfikatem fmf. Mój gin taki ma, więc szukać już nie będę :)

8une3e3kck8m6mea.png

Ja mam poduchę taką jak na obrazku ostatnia. Jest świetna. Super się śpi. Podtrzymuje plecy, biodra tak nie bolą, jak masz coś między nogami i szyja jest super ułożona. Zdecydowanie polecam. Trochę kosztuje, ale jest warta swoich pieniędzy.

1515354874-277b1faba94a344d-aaaaaa.png

oar8csqvh5747ks7.png
Nawet nie wiedziałam, że jest tyle rodzajów tych poduch [emoji32] dzięki!

8une3e3kck8m6mea.png

Mimo, to może jednak córka jest Ci pisana jeszcze? [emoji23][emoji23][emoji23]

Zuza, bardzo dobrze się stało, że była jeszcze koleżanka teściowej i ta sobie posłuchała jak się należy zachowywać. Może zapamięta!

U nas w rodzinie wszyscy już dzieciaci, więc w razie czego będę miała po kim fanty zbierać :D

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Ja w 1 ciąży dostałam wózek, łóżeczko i przewijak, ale wszystkie ubranka musiałam kupić nowe. Nie przyszło mi do głowy poszukać w SH, nie wiem czemu. W każdym razie wydałam na to mnóstwo kasy, a niektóre rzeczy miał ubrane raz. Potem dlugo nikt w rodzinie nie miał chlopca dopiero po 5 latach siostra. Oddałam jej wszystko i jesli teraz też bym miala chłopca to odda mi to wraz ze swoimi, bo jej syn ma juz 2 latka i będzie super recycling :) Jesli dziewczynka to powybieram uniseksy (ja miałam dużo takich bo nie znałam płci az do porodu), ale resztę trzeba bedzie dokupić. Nie mam też ani wózka, ani kompletnie niczego, bo nie chciałam mieć 2 i wszystko rozdalam. Raczej pójdę w używki, szkoda kasy jak tego wszystkiego używa się tak krótko.

p19uqqmzxqi22hcj.png

Do góry