reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Otyłość w ciąży

Ka i Mimi [emoji14] Obiad w miare udany. Słyszałam same ochy i achy bo jak się okazało zaprosiła też swoja kumpelę która była moimi chlopakami i nami jako rodzicami zachwycona. Bardzo nas chwaliła za zwracanie Kubie uwagi na zle zachowanie,z nim niestety nie można sobie odpuścić nawet w gościach bo zaraz całą ciężką robotę szlag trafia bo znowu myśli że mu wszystko wolno...
Ka baaaardzo mocno trzymam kciuki:* Mamy weekend,nie wychodźcie z łóżka :* ;) Jagoda super imię, mam kuzynkę ale nie podoba mi sie że mówia na nią zdrabniając do Jadzia...
Mimi wszystko będzie dobrze:* No musi, robisz wszystko co można :*
1515263146-5a3526f581f902cb-aaaaaa.jpeg

Tulaski z małpką :*

Napisane na SM-A310F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Zuza, to teściowa te uwagi sypie tylko między wami, przy dodatkowych osobach już wymięka? [emoji16] A może ktoś musi jej zwrócić uwagę na to, że jesteście dobrymi rodzicami!
Ale fajnie, że odpoczęliście od jej uwag :)

Ka, Jagoda jest bardzo fajna, też rozważaliśmy, ale mamy w otoczeniu akurat. Jadwiga też mi się podoba, no i Elżbieta.... Do tego wszystkie imiona kwiatowe: Róża, Rozalia, Jaśmina... No ale w moim tempie to życia na zachodzenie w ciążę by mi zabrakło, żeby wszystkie podobające się imiona obsadzić [emoji16]

Facet zawsze na początku chce synusia, a jak potem jest córka, to świata nie widzi i na odwrót. U nas na nic się nie nastawiamy, na żadną płeć. Chcemy tylko, żeby było zdrowe. Tyle naczekaliśmy się, że głupotą byłoby wybrzydzanie [emoji16]

Augnia, jakie bidulki! [emoji21] Niech szybko wracają do zdrowia!

Szafirek? Jak tam? [emoji9]

8une3e3kck8m6mea.png

Mi też płeć jest obojętna. Ja zawsze marzyłam o synku i mam synka. Teraz mi to już obojętne. Chociaż jak mój mąż patrzy na naszą relację mamusia i synuś mamusi to po cichu liczy na jakąś córeczkę tatusia :)

p19uqqmzxqi22hcj.png

Każda sytuacja ma plusy. Jak jest drugie dziecko takiej samej płci, to przynajmniej rzeczy można powykorzystywać :)

Ja tak się powoli orientuję w kwestiach zakupowych i już jestem przerażona [emoji16] ludzie i firmy to chyba poszaleli [emoji32]

8une3e3kck8m6mea.png

Ka i Mimi [emoji14] Obiad w miare udany. Słyszałam same ochy i achy bo jak się okazało zaprosiła też swoja kumpelę która była moimi chlopakami i nami jako rodzicami zachwycona. Bardzo nas chwaliła za zwracanie Kubie uwagi na zle zachowanie,z nim niestety nie można sobie odpuścić nawet w gościach bo zaraz całą ciężką robotę szlag trafia bo znowu myśli że mu wszystko wolno...
Ka baaaardzo mocno trzymam kciuki:* Mamy weekend,nie wychodźcie z łóżka :* ;) Jagoda super imię, mam kuzynkę ale nie podoba mi sie że mówia na nią zdrabniając do Jadzia...
Mimi wszystko będzie dobrze:* No musi, robisz wszystko co można :*
1515263146-5a3526f581f902cb-aaaaaa.jpeg

Tulaski z małpką :*

Napisane na SM-A310F w aplikacji Forum BabyBoom
Jadzia to bardziej od Jadwiga.... ;)
Dominis super chlopaczek. Daleko mu do grubaska ;) teściowej powinno być głupio ze obca osoba i tak wychwalala A ona tak krytykuje

f2wl2n0a5jm4l1ng.png

Każda sytuacja ma plusy. Jak jest drugie dziecko takiej samej płci, to przynajmniej rzeczy można powykorzystywać :)

Ja tak się powoli orientuję w kwestiach zakupowych i już jestem przerażona [emoji16] ludzie i firmy to chyba poszaleli [emoji32]

8une3e3kck8m6mea.png
Jest dużo taniej mieć dwoje dzieci tej samej płci. Hehe ubranka dokupuje ale nieliczne. Zabawki te same... ;)
No a ceny są z kosmosu niestety.... :/ bluzka dla dziecka 50zl to gruba przesada :/

f2wl2n0a5jm4l1ng.png

Jest dużo taniej mieć dwoje dzieci tej samej płci. Hehe ubranka dokupuje ale nieliczne. Zabawki te same... ;)
No a ceny są z kosmosu niestety.... :/ bluzka dla dziecka 50zl to gruba przesada :/

f2wl2n0a5jm4l1ng.png
Noo... My to chyba w używane pójdziemy. Przecież po takich maluszkach to nie ma zniszczonych ubranek, wózek też nam się może uda jakiś sensowny znaleźć. Jedyne co to nowe łóżeczko, materace itp. zabawki to niech dziadkowie i ewentualnie inni chętni kupują [emoji16] Moglibyśmy wszystko nówki, ale tak się zastanawiam po co... Wszędzie taka komercha, wszyscy producenci i sklepy jadą na tym, że no dla dziecka to każdy zwariuje i kupi, bo na dziecku się nie oszczędza. Prędzej na pierwsze wspólne wakacje odłożymy [emoji4]

Póki co rozważam poduszkę banana do spania, bo brzuszka nie ma, ale coś twardego mnie już w środku uwiera jak leżę na brzuchu [emoji16] Pyrka się objawia [emoji16]

8une3e3kck8m6mea.png

Noo... My to chyba w używane pójdziemy. Przecież po takich maluszkach to nie ma zniszczonych ubranek, wózek też nam się może uda jakiś sensowny znaleźć. Jedyne co to nowe łóżeczko, materace itp. zabawki to niech dziadkowie i ewentualnie inni chętni kupują [emoji16] Moglibyśmy wszystko nówki, ale tak się zastanawiam po co... Wszędzie taka komercha, wszyscy producenci i sklepy jadą na tym, że no dla dziecka to każdy zwariuje i kupi, bo na dziecku się nie oszczędza. Prędzej na pierwsze wspólne wakacje odłożymy [emoji4]

Póki co rozważam poduszkę banana do spania, bo brzuszka nie ma, ale coś twardego mnie już w środku uwiera jak leżę na brzuchu [emoji16] Pyrka się objawia [emoji16]

8une3e3kck8m6mea.png
Ja też skłaniam się ku używanych, zwłaszcza że moja siostra i siostra męża chomikowaly nam rzeczy po w sumie 4 dzieci, więc mam nadzieję sporo na tym skorzystać ;))

Co do tej poduszki, wygląda mega wygodnie, ktoras z Was jej używała i może się wypowiedzieć?

p19ugox1xy9dlkqw.png

reklama
Ja też skłaniam się ku używanych, zwłaszcza że moja siostra i siostra męża chomikowaly nam rzeczy po w sumie 4 dzieci, więc mam nadzieję sporo na tym skorzystać ;))

Co do tej poduszki, wygląda mega wygodnie, ktoras z Was jej używała i może się wypowiedzieć?

p19ugox1xy9dlkqw.png

Eee to siostry z radością się podzielą [emoji4] i zwolnią przestrzeń w domach [emoji16]

Odkryłam, że nawet w sklepie z wózkami w okolicy jest outlet i sprzedają tam taniej nowe wózki, tylko ze starszych kolekcji albo powystawowe [emoji4] w każdym razie opcje są [emoji4]

Kiedy masz wizytę u gina?
Ja dopiero 17.01, wtedy dowiem się, czy dalej w celibacie muszę cierpieć [emoji16]

8une3e3kck8m6mea.png

Do góry