reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Otyłość w ciąży

u mnie ból brzucha jak na okres. Idę do łazienki a tam krew na wkladce.... to dziwne bo tydzień temu skończył mi się okres.... [emoji53]

f2wl2n0a5jm4l1ng.png

reklama
Cześć dziewczyny ja dziś ledwo żyje Michaś w nocy co 40minut się budził ....a od 5.30juz całkiem na nogach jestem i dopiero od rana usiadłam ale nie ma długo...Na szczepieniu nie byliśmy bo jeszcze zasmarkany pojedziemy po świętach.
Szafirek super że już jesteście w domku :)Teraz dużo odpoczywaj.
Zuza dużo zdrówka dla Was :*
Mimi Michaś dzięki tej poduszce zaczął przekręca się w lewą stronę ,bo tak to tylko na prawej spał. Nawet w wózku ja miałam a czasami do foteliku samochodowego dawałam.
Colorado ciesz się brakiem objawów to jeszcze wczesna ciążą i na tym etapie wiele kobiet ich nie ma. Ja w obu ciążach wymiotowałam od 5tygodnia oby Ciebie ta przyjemność ominęła :)Co do Coca coli to byliśmy ale jakiegoś wow nie było na Kacprze większe wrażenie zrobiły 2osobówki oświetlone światełkami choinkowymi niż ta ciężarówka ;)
Mimi jeszcze co do okresu pierwszy miałam prawie miesiąc parę dni przerwy ból brzucha i znowu okres i znowu przerwa i znowu krwawienie.

Zdrówka dla Michasia i Dominika.

Mimi ja też bym przełożyła szczepienie na Twoim miejscu. Lepiej mieć spokojne święta bez gorączki poszczepiennej. Choć w sumie nie jest powiedziane że się pojawi.

Szafirek cieszę się że jesteś w domu. Teraz dużo odpoczywaj i dbaj o Was. Ten żołądek to rzeczywiście może być od uderzeń malucha. Ot znalazł sobie zabawkę w postaci żołądka mamy.

Colorado mnie piersi zaczęły boleć ok 6 tygodnia i wtedy też dopadly mnie delikatne mdłości. Później raz piersi bolały a raz nie. Też się tym bardzo przejmowałam ale podobno to normalne. Innych dolegliwości nie miałam. Dopiero pod koniec ciąży się pojawiły. Ale jak poczujesz się spokojniej to zrób sobie betę i możesz też zrobić progesteron. Choć pewnie przy duphastonie masz idealny poziom progesteronu:)

Zrobiłam likier czekoladowo-piernikowy. Ma mooooccccc:baffled:

Dzięki dziewczyny za podzielenie się objawami :)
Czasem jak za dużo myślę, to fisiuję [emoji14]

A postanowiliśmy, że w piątek zrobię betę, jak wyniki będą prawidłowe, to na wigilii skradniemy show i wyjawimy sekret :) stwierdziłam, że nawet jak coś pójdzie nie tak (odpukać), to pewnie skończy się szpitalem, więc tak czy siak się dowiedzą.... Może pesymistyczne założenie, ale pragmatyczne [emoji14]

8une3e3kck8m6mea.png

Przełożyłam szczepienie. Niby starszy syn zniósł idealnie szczepienia ale w sumie nigdy nie wiadomo....
Dziś o 17.30 mamy bioderka

f2wl2n0a5jm4l1ng.png

reklama
Do góry