reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Otyłość w ciąży

My po bioderkach. Wizyta całe 10min koszt 160zl...
Trochę mam wrażenie że gościu naciaga na kasę.
Niby wszystko ok ale coś tam powinno być bardziej wyprostowane. Stwierdził że na 99%to kwestia niedojrzalosci i jak przyjdziemy za miesiąc to pewnie będzie już idealnie.... no tak. I kolejne 160zl by zarobił ;)
Filipek ma trochę odgieta lewa dłoń nie w ta stronę co potrzeba o myślałam ze tym zajmie się ortopeda właśnie ale on stwierdził ze nie ma przykurczow i czegoś tam jeszcze i wg niego jest ok ale on by zalecal wizytę u neurologa. Także czeka nas jeszcze jeden specjalista. Trochę się martwię czemu ta rączka taka odgieta.

f2wl2n0a5jm4l1ng.png

reklama
My po bioderkach. Wizyta całe 10min koszt 160zl...
Trochę mam wrażenie że gościu naciaga na kasę.
Niby wszystko ok ale coś tam powinno być bardziej wyprostowane. Stwierdził że na 99%to kwestia niedojrzalosci i jak przyjdziemy za miesiąc to pewnie będzie już idealnie.... no tak. I kolejne 160zl by zarobił ;)
Filipek ma trochę odgieta lewa dłoń nie w ta stronę co potrzeba o myślałam ze tym zajmie się ortopeda właśnie ale on stwierdził ze nie ma przykurczow i czegoś tam jeszcze i wg niego jest ok ale on by zalecal wizytę u neurologa. Także czeka nas jeszcze jeden specjalista. Trochę się martwię czemu ta rączka taka odgieta.

f2wl2n0a5jm4l1ng.png
Kurde, ci specjaliści :/ za taką kasę mogliby się wysilić tak, żebyś miała poczucie, że wiesz wszystko, co potrzeba :/ masz już jakiegoś neurologa na oku? Ja to jestem przerażona wizją tego, że dziecku będzie trzeba szukać też specjalistów od wszystkiego... Sobie ledwo znalazłam, po latach prób i błędów, a dzidzia nie ma tyle czasu [emoji37] z lekarzami na prawdę jest mega problem...

Właśnie wróciłam z mojego maratonu po mieście. Odebrałam betkę i jestem mega szczęśliwa, bo wynosi 7600 z hakiem :) wg normy to wpadam nawet w 7 tydzień [emoji1] a z moich ułomnych wyliczeń wynikało, że powinno być 7000-7200. Więc git majonez [emoji1]

8une3e3kck8m6mea.png

Dziewczyny, tak apropo cen wizyt. Ile płaciłyście za wizytę u gina w ciąży z usg? O ile to nie było na NFZ :)

U mnie lekarz woła 190zł. Wydaje mi się nie mało, zwłaszcza, że teraz mam następną wizytę 2 tyg po poprzedniej... No i portfel boli, zwłaszcza, że jeszcze prezenty teraz były i wszystko [emoji30] ale co zrobić, jak lekarz i sprzęt dobry ... :/

8une3e3kck8m6mea.png

Ja placilam 120zl i wizyty co 3tyg więc w tych czasach super kwota....

Co do specjalistów.... ja już powoli wątpię w lekarzy i ich wiedzę.... albo ja na takich trafiam.
Idziesz na wizytę za prawie 200zl i np. Wychodzisz tylko z listą badań jakie masz zrobić

f2wl2n0a5jm4l1ng.png

Ja placilam 120zl i wizyty co 3tyg więc w tych czasach super kwota....

Co do specjalistów.... ja już powoli wątpię w lekarzy i ich wiedzę.... albo ja na takich trafiam.
Idziesz na wizytę za prawie 200zl i np. Wychodzisz tylko z listą badań jakie masz zrobić

f2wl2n0a5jm4l1ng.png
To dobra cena faktycznie :)

Ja w lekarzy nie wątpię, bo niektórzy są naprawdę świetni. Ciężko tylko trafić do takich. Teraz jest taki niedobór lekarzy, że nawet ci mierni będą mieli tłumy chętnych... a ludzie często na internecie chwalą lekarzy, bo miły i ich pocieszył i napędzają im pacjentów :/

Chodziłam do gin-endo, który wydawał się spoko, dopóki stwierdził, że nie wie jednak jak mi pomóc, i żebym cały czas brała androcure. Gdzie jego się stosuje na kilka mcy, no i jest spore ryzyko guzów wątroby. Nie zgodziłam się na takie leczenie, to chciał mnie wysłać (do swojej kliniki oczywiście) na in vitro i zachęcał mnie 500+ [emoji37]

Inny lekarz, do którego jeździłam do Warszawy, zaś kazała brać mi steryd. też super pomysł przy staraniach o dzidzię ...

Inny endo kazał mi po prostu schudnąć. Po prostu [emoji23] no żeby to by to było takie po prostu, to bym była jak Kate Moss [emoji23]

8une3e3kck8m6mea.png

Miałam dziś wizytę u gin, żeby mieć spokojne święta, tymczasem siedzę i ryczę..
12 grudnia moja szyjka miała 3,6 cm a dziś 2,8. skraca się, brzuch twardnieje i boli.. Na ktg wyszły delikatne skurcze ;( .. Powiedziała też, że w szyjce jest ujście na 1 cm.. Dostałam tonę leków, ale jak coś się będzie działo wracam do szpitala. Jakoś tak mnie ta wizyta podłamała, że puściły mi wszelkie emocje.. Boję się okropnie.. Mały ma 1179 gram..

12 grudnia moja szyjka miała 3,6 cm a dziś 2,8. skraca się, brzuch twardnieje i boli.. Na ktg wyszły delikatne skurcze ;( .. Powiedziała też, że w szyjce jest ujście na 1 cm.. Dostałam tonę leków, ale jak coś się będzie działo wracam do szpitala. Jakoś tak mnie ta wizyta podłamała, że puściły mi wszelkie emocje.. Boję się okropnie.. Mały ma 1179 gram..
Szafirek, nie załamuj się kochana :* będzie dobrze, maluszek posłucha się i wysiedzi w brzuszku ile trzeba :*

Dobrze, że poszłaś do lekarza, te leki na pewno ustabilizują wszystko :*

8une3e3kck8m6mea.png

Nie zapominaj że nasze nastawienie też dużo daje. Bądź dobrej myśli. Ważne ze dostalas leki. Będzie dobrze

f2wl2n0a5jm4l1ng.png

Colorado nie wysterylizowana, bo chcieliśmy małe po niej.. No ale jakoś 2 próby się nie udały a teraz jak miała cieczkę ja zaszłam w ciążę i bałam się noworodka i szczeniaków ;) spróbujemy dopuścić ją za pół roku a jak się nie uda to dla jej dobra sterylizacja.
Piękna beta :)

Ja płacę 150 za wizytę lub 180 jeśli z cytologią.
Na każdej wizycie mam usg, badanie na fotelu, pogawędkę, zalecenia.

Mimi niektórzy lekarze to jako zawód powinni mieć wpisane "naciągacz"... Kiedyś chodziłam do takiej endokrynolog, która powiedziała że ważne jest abym przychodziła co 4 tygodnie z świeżymi wynikami. Za każdą wizytę płaciłam 120zł.. Później trafiłam do profesora i on każe co pół roku przychodzić twierdząc że nie ma potrzeby częściej bo trzeba zobaczyć jak zachowuje się tarczyca po lekach po pewnym czasie.. Płacę u niego 180 ale raz na pół roku..

reklama
To dobra cena faktycznie :)

Ja w lekarzy nie wątpię, bo niektórzy są naprawdę świetni. Ciężko tylko trafić do takich. Teraz jest taki niedobór lekarzy, że nawet ci mierni będą mieli tłumy chętnych... a ludzie często na internecie chwalą lekarzy, bo miły i ich pocieszył i napędzają im pacjentów :/

Chodziłam do gin-endo, który wydawał się spoko, dopóki stwierdził, że nie wie jednak jak mi pomóc, i żebym cały czas brała androcure. Gdzie jego się stosuje na kilka mcy, no i jest spore ryzyko guzów wątroby. Nie zgodziłam się na takie leczenie, to chciał mnie wysłać (do swojej kliniki oczywiście) na in vitro i zachęcał mnie 500+ [emoji37]

Inny lekarz, do którego jeździłam do Warszawy, zaś kazała brać mi steryd. też super pomysł przy staraniach o dzidzię ...

Inny endo kazał mi po prostu schudnąć. Po prostu [emoji23] no żeby to by to było takie po prostu, to bym była jak Kate Moss [emoji23]

8une3e3kck8m6mea.png
No ja też głównie trafiam na takich co każą schudnąć... jedna dala mi leki ze doprowadziła mnie do niedocisnienia ....

f2wl2n0a5jm4l1ng.png

Do góry