reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Otyłość w ciąży

Melduje sie z powrotem - zaliczylam oddzial, bo omal nie zjechalam w domu. Krwotok - stary kumpel - sie przypaletal. Skurcze jak diabli przy okazji, ale to tez juz znamy - ciaza dosc zaawansowana i nie miala prawa "zejsc sobie po cichu". Emergency, oddzial, badanie podwozia... Po chwili pelne poronienie. Kroplowa zeby uzupelnic "kanaly" bo sie zaczely zapadac i ... w sumie to wszystko. Lekarka zaproponowala hist.pat.
shocked.gif
Poprzednim razem ani sie kto zajaknal na ten temat. Hist. pat pod katem przyczyny, wiec moze cos wniesie. I powiedziala ze to moje 3 poronienie, zatem skieruje nas na konsultacje. Poza tym mamy na 17.08 scan kontrolny i mam za 2-3tygodnie zrobic sikanca - dosc prosta metoda sprawdzenia czy sie cos hormonalnie nie pierniczy. I wypisali grzecznie do domu bo przeciez ze mna nikt nie jest w stanie dlugo wytrzymac. Tyle by bylo u nas...

No, drobny detalik... 3 dni na scislej diecie a la anorektyk i zjechalam z waga na wynik dwucyfrowy. Wazne. Jesli bedziemy sie znow starac, to im mniej bde wazyc tym zdrowiej dla nas wszystkich.

reklama
Hmm więc może faktycznie kłaczku znajdą jakąś przyczynę... A czy np bez przyczyny może się tak dziać...bo w sumie masz już dzieci i zapewne wszystkie piękne, zdrowe i bez problemu, eh nie znam się na tym...kurczę mimo tego, że nie poroniłam nigdy, a to moja pierwsza ciąża ale od wczoraj sie naczytałam tyleeee o poronieniach, martwych dzieciach i dzieciach które umarły po kilku dobach, że aż dreszcz mnie przechodzi na samą myśl, że jeszcze może się coś złego wydarzyć ;( schizuje jak wariatka jakaś ;|

kłaczek - przytulam. I jednocześnie informuję, że po takiej samej historii jak Twoja teraz kazano mi żreć Acard na polepszenie ukrwienia. I tylko dlatego, że wpierdzielałam ten Acard to mam Borka. Lepsze ukrwienie macicy w odpowiednim momencie lepiej zassało zarodek i umożliwiło rozwój. Ale tego dowiedziałam się oczywiście po kolejnym poronieniu nieudanej ciąży :(

Generalnie mówiąc - jestem pewna, że w kolejce do Twojego brzucha dalej czeka ktoś fajny, kto uznał, że jeszcze trochę posiedzi w poczekalni bo ma taki kaprys. I tyle!

Lolcia, nie czytaj! Mozna od tego korby dostac. U mnie jedna ciaza poleciala w sposob oczywisty - byla bezzarodkowa. Dwie obumarly. Jesli dojda dlaczego ta obumarla, to juz bylby sukces. Jesli mam szanse na jakies badania - sukces podwojny, ale moze sie okazac ze lipa bo my przeciez mamy jedno dziecko. Zdrowe i po ksiazkowej ciazy.
December... Tylko ze to juz bylo 11 tygodni - nie sadze zeby w tym byl problem. Z reszta przewaznie jesli zalecaja Acard lub Clexane, to chodzi o niewielkie problemy koagulacyjne lub zespol antyfosfolipidowy - u mnie jedno i drugie ok. Nie wiem... NIc nie wiem... Bede myslec pozniej bo teraz mam wate w glowie.

Ostatnia edycja:
Lolcia a kopa w dupsko chcesz za te czytanie glupot?
Kłaczku musisz odpoczac troszke, uwolnic glowe i mysli. ja wiem ze to latwo napisac ale naprawde zrobi Ci sie troszke lepiej. tulam Cie.

no i wiedzialam ze jak sobie na wiecej pozwole to i dieta nie pomoze... wjechalam na wage 3 cyfrowa. jestem pletwalem blekitnym. i niby to niecale 5kg od wagi startowej ale jednak. od jutra zaczynam scisle sie trzymac diety cukrzycowej. bo nie chce wjechac na porodowke i uslyszec ze im stol nie wytrzyma czy fotel. no way!

eh ja też przekroczyłam już ta jakże magiczną trzycyfrową liczbę ;| no trudno niech im pękają stoły i fotele:szok::-D może w następną ciąże zajdę jako chuda "dżaga" haha i oszczędzę szpitalowi strat ;D

reklama
Martusia, spoko - rodzilam Karola z waga 118kg, oni maja solidne wyra. 5+ to nie jest duzo. A wieloryba to Ty chyba nie widzialas - wpadnij tutaj, to bedziesz co chwile chciala na Green Peace dzwonic i to wcale nie beda "ciezarowki".

Do góry