reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Otyłość w ciąży

Hej dziewczyny! Gory zrobily swoje!
1507290356-aaaaaa.jpeg

Oto Ziemowit, 3810g, 54cm. Urodzilam we wtorek o 17:35 po 16h porodu. Niestety nie przerwalam zlej passy trudnych porodów dlatego, ze do 8cm rozwarcia i do odplyniecia wod plodowych siedzialam na patologii ciazy na 8 osobowej sali i plakalam w poduszke. Nikt nie bral mnie na powaznie, ze ja serio rodze bo o 10 lekarz chcial mnie wypisac do domu. W koncu nie wytrzymalam, rozplakalam sie na dobre i poszlam do poloznych zeby cos zrobily. Z laska wziely mnie na badanie no i bum, 8cm i wody poszly. Te w pospiechu szybko na porodowke 2 pietra po schodach! :D na porodowce niecala godzina i tulilam synusia. Pierwszy porod, nie wiedzialam, ze juz jest az tak zle. Nie czulam wcale skurczow brzucha tylko bol w kręgosłupie i to mnie tez zmylilo. Finalnie nie mialam ani jednego ktg od 6:30 do 16:50. O 6:30 mialam 4cm rozwarcia a o tej 10 nie powiedzial ile tam jest. Bardzo zaluje, ze nie moglam sobie urodzic w normalnych warunkach, z prysznicem pod ktorym nie musze stac tylko moge usiasc, z pilkami, moze wzielabym gaz... Ale, grunt ze juz po wszystkim. Wczoraj wrocilismy do domu o 19, dzisiaj mlody dostal zoltaczke ale pani doktor powiedziala, ze obserwowac i jak cos to jutro podjechac to obejrzy. Ogolnie... nareszcie w domu! ;)

Napisane na SM-T585 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Madagos gratulacje:* Śliczny synuś:* I duży:) Cieszę się że już jesteście w domku:* Jesteś bardzo dzielna:* Jak się czujesz?

Hej dziewczyny! Gory zrobily swoje!
1507290356-aaaaaa.jpeg

Oto Ziemowit, 3810g, 54cm. Urodzilam we wtorek o 17:35 po 16h porodu. Niestety nie przerwalam zlej passy trudnych porodów dlatego, ze do 8cm rozwarcia i do odplyniecia wod plodowych siedzialam na patologii ciazy na 8 osobowej sali i plakalam w poduszke. Nikt nie bral mnie na powaznie, ze ja serio rodze bo o 10 lekarz chcial mnie wypisac do domu. W koncu nie wytrzymalam, rozplakalam sie na dobre i poszlam do poloznych zeby cos zrobily. Z laska wziely mnie na badanie no i bum, 8cm i wody poszly. Te w pospiechu szybko na porodowke 2 pietra po schodach! :D na porodowce niecala godzina i tulilam synusia. Pierwszy porod, nie wiedzialam, ze juz jest az tak zle. Nie czulam wcale skurczow brzucha tylko bol w kręgosłupie i to mnie tez zmylilo. Finalnie nie mialam ani jednego ktg od 6:30 do 16:50. O 6:30 mialam 4cm rozwarcia a o tej 10 nie powiedzial ile tam jest. Bardzo zaluje, ze nie moglam sobie urodzic w normalnych warunkach, z prysznicem pod ktorym nie musze stac tylko moge usiasc, z pilkami, moze wzielabym gaz... Ale, grunt ze juz po wszystkim. Wczoraj wrocilismy do domu o 19, dzisiaj mlody dostal zoltaczke ale pani doktor powiedziala, ze obserwowac i jak cos to jutro podjechac to obejrzy. Ogolnie... nareszcie w domu! ;)

Napisane na SM-T585 w aplikacji Forum BabyBoom
Gratulacje! [emoji4]
Spory chłopczyk. Na pierwszy rzut oka myślałam ze to dziewczynka [emoji4]
szkoda że też miałaś ciężko, no ale jak tylko godzinka właściwego porodu to nie było tak źle ;)
Ważne ze już w domku, spokojnie :)
A jak z wagą po porodzie? Ile Ci spadło?

hchy43r8h8l5x99d.png

Agunia super efekty. Jesteś dla mnie motywacją :)

Madagos gratulacje, w końcu tulisz synka:)

Kattaya Twoja córka to faktycznie szybko nabywa nowe umiejętności. Trochę jestem zazdrosna;) Opowiem o niej Filipowi to może chłopak też się weźmie do roboty ;). No ale mówią że dziewczynki się szybciej rozwijają.

Zuza co do smoczków to Filip przez pierwsze dwa miesiące jadł ze smoczka dla wcześniaków, teraz w nocy je ze smoczka 2, a w dzień z 3. Teoretycznie za chwilę powinniśmy wprowadzić smoczek dla dzieci powyżej 6 miesiąca, ale Filip się dławi jak za szybko leci. Także ja bym jeszcze poczekała ze zmianą smoczka, tym bardziej ze jeszcze karmisz piersią.

Dietę można spróbować rozszerzać po 4 miesiecu, jak dziecko nie będzie gotowe to na pewno to zakomunikuje. Ja mam idealny egzemplarz dziecka jeżeli chodzi o rozszerzanie diety;)

Kasia nie ma czego, naprawdę. Cieżko coś zrobić przy niej, cały czas trzeba mieć oczy dookoła głowy. Poza tym przecież Filip młodszy.
Ja z kolei zazdroszcze braku problemów z jedzeniem:D

Witam się w sobotę. Dziś rozpoczynam 35tc [emoji3]
Wizyta w czwartek. Ciekawa jestem co powie gin bo jakoś tak dziwnie czuję tam w dole takie "rozwieranie" ....
Mam nadzieję ze dziś już skończymy pokoik małego. Muszę jeszcze dokupić listwy przypodłogowe. No i jak będzie już karnisz to wymierze firanke

hchy43r8h8l5x99d.png

reklama
Madagos gratulacje. Super imie wybraliscie :) Powiem szczerze ze sie zapienilam jak czytalam twoja akcje porodowa. O takiej ignorancji lekarzy i pielegniarek jeszcze nie slyszalam, mamy XXI wiek a kobieta lezy w bolach z rozwarciem tyle godzin i NIC. Ja chyba bym po porodzie rozniosla ten szpital, naprawde. Nikt cie nie bral na serio, nawet ktg nie chcialo sie podlaczyc..

Do góry