reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Otyłość w ciąży

Moja starsza też tak. A tu na starość mi się taki cyborg trafił:D I w dodatku to pulpecik, więc teoretycznie powinna raczej niemrawa być:D
Czyli nie ma reguły. Każde dziecko rozwija się w swoim tempie :)

hchy43r8h8l5x99d.png

reklama
Hej:)
No ładnie Agunia!Brawo za wagę!
Co do rozszerzania diety to samo dzialacie czy pytacie pediatry?
Ja małego dokarmiam mm no i się właśnie zastanawiam czy zacząć po 4.czy po 6.miesiącu,hmmm...
W ogóle słyszałyście o podawaniu 6.miesiecznemu malcowi ugotowanych warzyw w kawałku do rączki żeby samo jadło?!Ja bym się raczej nie odważyła.
Kattaya wow!Twoja córeczka idzie jak burza!!!:*
Doradzcie mi dziewczyny.Karmię i piersią i butelką.Zbliża się 3msc i zastanawiam się czy zmienić w butelkach smoczki na takie o średnim przepływie?Czy pozostać przy 1 bo jednak z piersi tak szybko mleko nie wypływa i musi się bardziej natrudzic?
Ja bym zaczęła coś wprowadzać po 4 miesiącu. Ale nie dałabym takiemu malcowi żeby sobie sam odgryzal kawałki.... [emoji32][emoji32][emoji32] masakra [emoji2]
Co do smoka to niewiem. Tak jak piszesz z piersi nie leci tak szybko i żeby te większe dziurki w smoku nie zaburzyly tego naturalnego ssania.

hchy43r8h8l5x99d.png

Zuza a jakie buyelki uzywasz ? Bo np. W avent jest więcej dziurek jak zmieniasz rizmiar a np. W loci dziurka jeat jedna i ona poprostu jest wieksza. Ja mysle ze jeszcze spokojnie moze pic z 1 a mocno sie denerwuje przy butelce ? Bo z piersi to leci wlasnie z kilku dziurek nie tylko z jednej to moze by sie tak nie zniechecil.

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

Hej dziewczyny [emoji9] długo mnie nie było, nadrobiłam mniej więcej wszystkie wpisy [emoji4] gratuluję rozpakowanym, trzymam kciuki za magdagos i mimi [emoji110][emoji110]

U mnie dużo się działo, mało czasu było ... Ogólnie mam teraz jeszcze jakieś 2 tygodnie do końca przerwy w staraniach, w ostatnim cyklu pokiełbasiło się wszystko prawdopodobnie doszło do zapłodnienia, ale poroniłam na b. wczesnym etapie. Dostałam drugi okres b. szybko bo w 17 dc, dość intensywny ale na ten moment plan jest taki, że od 18 dc mam brać duphaston na wywołanie @, potem brać clo i dalej próbować. Nie powiem, troszkę się podłamałam wcześniej.

Ostatnio odebrałam wyniki badań laboratoryjnych i znowu wszystko się wykrzaczyło. Ale wracam od wczoraj do pilnej diety. Dodatkowo niestety czuję się niezbyt dobrze, co też mnie dodatkowo motywuje do zmian żywieniowych.

Blair, wyglądałaś jak gwiazda[emoji76]

Mimi, ciągle twierdzę, że bardzo dobrze wyglądasz, właśnie bardzo proporcjonalnie :) makijaż przecudny, też bardzo lubię podkreślać oczęta [emoji7]

Napisane na GT-I9506 w aplikacji Forum BabyBoom

Colorado dzięki [emoji11]
Ciekawa jestem jak będę wyglądała po ciąży jak wszystko oklapnie.... boję się tego.

U mnie ostatnio brak jakiejkolwiek diety :/ mam nadzieję ze nie przytyje więcej niż 2kg od ostatniej wizyty.... [emoji54]

A Ty kochana glowa do góry i działaj.
Ufasz temu ginekologowi do którego teraz chodzisz? Żeby Ci cyklu nie zepsuł....

hchy43r8h8l5x99d.png

Mimi, po ciąży na pewno nieco się znowu pozmienia, ale pamiętaj, że zawsze coś tam można zdziałać dietą, ćwiczeniami i kosmetykami, jeśli człowiek czuje się bardzo źle ze sobą :) a poza tym, jesteśmy czymś więcej niż ciałem [emoji9]

Tak, ginowi ufam i to jak na mnie wyjątkowo bardzo. Jestem świadoma, że przy stymulacji różnie bywa, a nawet jak się uda, to natura i tak robi swoją weryfikację, dlatego długo starałam się nie smucić.
A cykle to od zawsze miałam zepsute, niezależnie czy byłam chudsza czy grubsza, bardziej lub mniej na lekach. Paradoksalnie przy stymulacji mam piękne 28dniowe cykle i mam wrażenie, że co tydzień mam okres, tym bardziej, że mam zwykle dość długą @. Nie wiem jak zdrowe kobitki to znosicie [emoji16]

Jak Mimi dzisiaj samopoczucie?

Napisane na GT-I9506 w aplikacji Forum BabyBoom

Dzisiaj w miarę. Od 2 dni nie twardnieje tak brzuch i lepiej się śpi :)
Ja mam mega obawy jak to będzie po ciąży bo znam siebie.... nawet jak trochę schudne to zaraz utyje ; ( buuu
Skóra już straciła jędrność....
no i kolejne zmartwienie to hormony. Boję się co będzie gdy już urodze, odstawie wszystkie leki.... znów się zacznie Armagedon.... najbardziej boję się o moje włosy które i tak są już mega przesiane eh....

To chyba taka jesienna aura do narzekania ;)

Colorado to kiedy teraz starania? :)

hchy43r8h8l5x99d.png

No u mnie włosy masakra. Wychodziły przez całą ciżę, później chwila przerwy i ... znowu. Prawie łysa jestem:D Z długich zeszłam na takie ponizej brody i więcej nie zetnę. Na szczescie teraz już jakby lepiej, zaczynają odrastać, ale do czasów świetności to im daleko, oj daleko:D

Aaa i przestrzegam Was przed żelazem Tardyferon. Dali mi to po cieciu bo miałam anemię, miałam po tym straszne ataki głodu, no bułkę bym dziecku na ulicy wyrwała z reki. Zanim sie zorientowałam, ze to od tego, miałam +10kg. Nie wiem czy na wszystkich tak działa, ale miejcie na uwadze.

Mimi każdy centymetr każde 500gram mniej motywuje mnie do dalszego działania.Samo to że w listopadzie miałam biustonosz 120i był ciasny a teraz 95zrobil się luźny.Jak mam gorszy dzień zakładam sukienkę rozmiar 58 i jak widzę że wisi na mnie to znów mam ochotę walczyć z moimi kg.
Teraz mąż mnie nie widział 3tygodnie i jego mina była bezcenna i tekst ale ty chuda jesteś.I moja dzika satysfakcja że nie miał racji mówiąc ostatnio że i tak przytyje.
Wczoraj założyłam mój stary płaszczyk 48i jest luźny i to kolejny mały kroczek :)
Fakt gdyby nie wisząca skóra na brzuchu to bym lepiej wyglądała bo tak to jak w 5miesiacu jak się to pościąga .Duzo też dały balsamy całą ciążę i teraz dzięki nim ani jednego nowego rozstępu nie mam mimo utraty 26kg.
Co do włosów też miałam kiepskie po ciąży na opuchlizne dwa razy dziennie piłam pokrzywe i pije do dziś włosy mam za łopatki a w listopadzie miałam do ramion i każdy pyta co zrobiłam że tak szybko mi urosły i są lśniące i gęste.A do tego od cesarki dzień w dzień pije falvit.
Colorado współczuję i trzymam kciuki za kolejne starania :)

reklama
Agunia jesteś niesamowita!!! [emoji7]
Masz rację ze te wszystkie spadki motywują [emoji5]mąż musi być mega zadowolony z takiej laski [emoji4]
Ja przed ciążą piłam dużo pokrzywy i mięty. Ale nie widziałam zbytnio różnicy we włosach.
Mi strasznie przesialo włosy, bo ja mam problem z hormonami typu męskiego. Są wysokie.... eh
Teraz od połowy ciąży włosy w ogóle nie wypadają ale boję się ze znów się zacznie tak jak wcześniej. Całe garście szły.... I z pięknych grubych włosów mam rzadzizne przesiana. ....

Kattaya ja biorę tardyferon i właśnie ostatnio chodzę ciągle głodna. Ciągle bym coś jadła :/

hchy43r8h8l5x99d.png

Do góry