reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Otyłość w ciąży

Kurczę tyle się pozmienialo.... Ale ja i tak będę robiła wszystko jak przy starszym no i wiadomo ze z wyczuciem ;)

hchy43r8h8l5x99d.png

reklama
Zalecenia zaleceniami ale chyba najważniejsze jest obserwowanie dziecka i reagowanie na jego potrzeby. Nasze matki nie znały tych zasad co są teraz, a dały radę i nic nam nie dolega;). We wszystkim należy zachować zdrowy rozsądek, na pewno Mimi nie zaszkodzisz swojemu dziecku:)

Kattaya jak tam u Was ząbkowanie, siadanie i raczkowanie?
U nas nawet nie ma pełzania8-)

Tak, tabelki tabelkami, ale jak tak jak moja ma 7 miesiecy i zupy nie zje to co mam zrobić? (pytanie retoryczne:D)

kasia moja raczkuje, wstaje przy meblach, siada z czworaków. Dzisiaj kupiłam stolik edukacyjny, stanęła przy nim, popychała go i szła. No dzikie jakieś to dziecko:D Ale już nie narzekam, bo mi sasiadka dzis powiedziała, że Boga obrażam.

Hej:)
No ładnie Agunia!Brawo za wagę!
Co do rozszerzania diety to samo dzialacie czy pytacie pediatry?
Ja małego dokarmiam mm no i się właśnie zastanawiam czy zacząć po 4.czy po 6.miesiącu,hmmm...
W ogóle słyszałyście o podawaniu 6.miesiecznemu malcowi ugotowanych warzyw w kawałku do rączki żeby samo jadło?!Ja bym się raczej nie odważyła.
Kattaya wow!Twoja córeczka idzie jak burza!!!:*
Doradzcie mi dziewczyny.Karmię i piersią i butelką.Zbliża się 3msc i zastanawiam się czy zmienić w butelkach smoczki na takie o średnim przepływie?Czy pozostać przy 1 bo jednak z piersi tak szybko mleko nie wypływa i musi się bardziej natrudzic?

Zuza kup jeden z zobaczysz. ja długo nie zmieniałam bo się dławiłam Z 1 n 2 zmieniłam jak miała prawie 6 miesięcy. Słyszałam o tym, to BLW, niektóre dziewczyny na lutówkach tak rozszerzają dietę. Ja mojej też czasem daję coś do rączki, ale ona pociumka i pluje. Ja karmiłam mm izaczęlam po 4, ale chyba jednak za wcześnie. Powinno się patrzeć czy dziecko jest zainteresowane jedzeniem, czy otwiera buzię jak się mu coś daje itp. Poszukaj sobie w necie na co zwrócić uwagę zanim się rozpocznie rozszerzanie diety.

Zuza a jak u Was ze szczepieniami?

Mój Espumisan dostaje z łyżeczki otwiera buzię i się oblizuje;) A jak ja coś jem to patrzy i mlaska;););)
Kattaya na razie nie zaszczepiony,ale lekarka zaczyna naciskać:/ Kończy się rok i przychodnie rozliczają się z sanepidem...
Chodziło mi raczej o to czy jak z butli będzie szybciej leciało to czy nie zniechęci go to do piersi przy której musi się jednak napracować.

reklama
Do góry