reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Otyłość w ciąży

Oj Mimi to mnie pocieszyłas. Myślałam że jak Filip będzie miał już roczek to się będę lenic:). Na razie marzy mi się całą przespana noc.

Nie zazdroszczę złego samopoczucia. Ale tą końcówkę jeszcze wytrzymasz. Może uda Ci się przycisnąć lekarza i umówić na cc.

reklama
Czego się nie robi dla maluchów [emoji171]

A Ty wracasz do pracy czy zostajesz dłużej z małym?

W czwartek mam wizytę więc postaram się wypytac jak to wszystko będzie

hchy43r8h8l5x99d.png

Cześć Dziewczyny:) za mna już 2 tyg z malenstwem. Wyszłam we wtorek bo mała miała zoltaczke a do tego w 3 sobie wyszło że cos nie tak ruszyła lewą rączka. Przeplakalam tyle Ale ruchy rączka wracają do normy. Najprawdopodobniej uraz podczas porodu. Jak to neonatolog powiedział że patrząc na mamę nie ma się co dziwić że poród był trudny. Btw gdyby nie cisneli na poród naturalny nie byłoby problemu.... takiego doła miałam przez to. Ogólnie czeka nas kontrola i tak u neurologa u ortopedy.
Malutka pięknie Śpi w nocy budzę sie 2 razy. W ciągu dnia też Śpi. Jest bardzo spokojna. Niestety przez to że leżała na patologii noworodka moje karmienie piersią nie wypalilo. Przystawilam ja dopiero w 3 dobie bo też sama miałam problem z hemoglobina i byłam mega słaba. Mala nie chce jeść z piersi poza tym mam bardzo mało pokarmu. Ściągam Ale ale mam wrażenie że zaraz mi się skończy. Daje jej bebilon. Położne właśnie mi polecily bebilon albo nan.
Co do nastrojów tak jak wyżej piszecie. To mój połóg przebiega tragicznie. Szwy (?? ) dalej mnie ciągną. Czasami nie mogę usiąść na pupie. Płacze praktycznie co chwilę. Ale to też spowodowane tym ze mój partner znowu w szpitalu. Ale przynajmniej już wiedzą co mu jest. Teściowa u mnie mieszka Ale bardziej pomaga mi gotować ogarniać mieszkanie i kąpać mała a resztę robię sama. Tyle odę mnie.
Miłego wirczoru;)

Napisane na SM-J710F w aplikacji Forum BabyBoom

Jk89 fajnie że się odezwałaś.
A badali małej cukier?
Szwy jeszcze mogą boleć ale już niedługo. No bardzo pomogła poduszka poporodowa . To takie kółko z dziurką i na tym siadasz i mniej boli :)
Ta neonatolog okropna. Darowalaby sobie :/
Trzymajcie się zdrowo i zaglądaj do nas w miarę możliwości :*

hchy43r8h8l5x99d.png

Jk89 fajnie że się odezwałaś.
A badali małej cukier?
Szwy jeszcze mogą boleć ale już niedługo. No bardzo pomogła poduszka poporodowa . To takie kółko z dziurką i na tym siadasz i mniej boli :)
Ta neonatolog okropna. Darowalaby sobie :/
Trzymajcie się zdrowo i zaglądaj do nas w miarę możliwości :*

hchy43r8h8l5x99d.png
Tak ma w normie. Jedynie ma za mało witaminy d.
Mi po porodzie cukier też szalał. Ale teraz jest chyba ok.
No i mam już 13 kg mniej. Różnie mam z apetytem.

Czytam Was na biezaco:)

Noooo nieźle! To wazysz mniej niż przed ciążą :)
Ja teraz jakoś nie mierze cukru. Boję się.... dieta poszła w odstawke. . Jem słodycze ; (
Wagę mam plus 7kg ; (

hchy43r8h8l5x99d.png

Suma sumarum w ciąży przytylam 3.5kg, a mała wazyla 3760g. Ale nie karmię piersią więc myślę że to już powoli koniec. Chociaż te 4kg zjechałam od wt9rku do soboty. Szczerze ja na końcu też sobie nie zalowalam Ale cukry miałam w normie bo to oznaka starzenia sie łożyska. Tak mi diabetolog powiedział. Teraz najważniejsze jest żeby z Zosia było wszystko ok. Bo wystraszyli mnie lekarze z ta jej ręką. Tak strasznie płakałam ze to przeze mnie wszystko. Ale łapkę już podnosi i jest ok.

Jk miło Cię słyszeć. Jakaś wredna baba z tej neonatolog, niech zajmie się sobą a nie ocenia innych. Durne babsko.
A tego co piszesz to z rączką już jest dobrze i tak na pewno będzie, a wizyty u specjalistów na pewno to potwierdzą :) Kiedy idziecie na kontrolę?
Szwy mnie też długo meczyły, zwłaszcza te w miejscu w których pękłam. Powoli wszystko się unormuje.
Pokarmem się nie przejmuj, to co najważniejsze córka już dostała. Ja też karmię bebilonem, teraz chyba zmienię na nan bo jest slodszy, odkąd Filip ma rozszerzoną dietę to nie chce jesc mleka.
Korzystaj z pomocy tesciowej ile się da, nie jesteś robotem, też potrzebujesz odpocząć.
Dobrze że już wiedzą co partnerowi dolega, wiadomo kiedy go wypuszcza?

Jk mnie po pierwszym porodzie tez długo szwy bolały. I powiem Wam, że po cc mniej bolało niż po sn. Trzymam kciuki zeby z Zosia i z partnerem było wszystko ok. Dobrze, ze wiadomo co mu jest. Ma już jakieś konkretne leczenie?

reklama
Suma sumarum w ciąży przytylam 3.5kg, a mała wazyla 3760g. Ale nie karmię piersią więc myślę że to już powoli koniec. Chociaż te 4kg zjechałam od wt9rku do soboty. Szczerze ja na końcu też sobie nie zalowalam Ale cukry miałam w normie bo to oznaka starzenia sie łożyska. Tak mi diabetolog powiedział. Teraz najważniejsze jest żeby z Zosia było wszystko ok. Bo wystraszyli mnie lekarze z ta jej ręką. Tak strasznie płakałam ze to przeze mnie wszystko. Ale łapkę już podnosi i jest ok.

Kochana obserwuj a zawsze mozesz skonsultowac z fizjoterapeuta ale konoecznie dzieciecym.

Zazdroszczę ze tak mało przytylas ;)

hchy43r8h8l5x99d.png

Do góry