reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Otyłość w ciąży

reklama
Super kochana :)
Mam nadzieję ze mój też będzie pomagał w nocy. Przy starszym pomagał :)

hchy43r8h8l5x99d.png

Cześć dziewczyny:)
Mimi już tak mało Ci zostało ale ten czas leci.Ja na twardnienie brzucha miałam 3*2magnez i nospe3*2 .Zuza Paulina śliczne wasze bombelki :)
Ja ostatnio mam mało czasu na wszystko mąż przyjechał rozszerzamy działalność i tak szybko uciekają dni.
Michaś dziś kończy już 15 tygodni.Wcina już kaszkę mannę marchewkę, jabłuszko ,marchewkę z jabłuszkiem.Nie chce leżeć podnosi się do siedzenia .U mnie 26kg na minusie jeszcze 2kg i osiągnę pierwszy cel :)
A to moje szczęście :*
IMG_20171003_175115.jpg

Milutkiego dnia dla wszystkich :*

Załączniki

• IMG_20171003_175115.jpg
    IMG_20171003_175115.jpg
    225,8 KB · Wyświetleń: 435
Agunia no rewelacja ta twoja waga!!!! Podziwiam Cię ze tak dzielnie się trzymasz. Z kad masz tyle determinacji?:)
Synek super rośnie. Tylko patrzeć jak zacznie siadac [emoji5]

hchy43r8h8l5x99d.png

Michaś dziś kończy już 15 tygodni.Wcina już kaszkę mannę marchewkę, jabłuszko ,marchewkę z jabłuszkiem.

Wow to szybciutko , nasz ma 16tygodni i jest na mleku z piersi z butelki plus mm czasem. Myślę że dopiero za kilka tygodnii zaczniemy coś wprowadzać. We wtorek skończy 4 miesiące więc już niby można rozszerzyć dietę ale jest wcześniakiem , waży 5,5kg i jeszcze nie jest gotowy na jedzenie z łyżeczki.

Ja biorę 2x2 magnez czasem jak mi się przypomni to 3x2
Nospe czasem biorę ale raczej staram się unikać.

A witaminy bralyscie do ostatniego dnia?
Bo mi się teraz kończą i tak się zastanawiam czy kupować jeszcze na ten miesiąc czy już dac sobie spokój.

hchy43r8h8l5x99d.png

Wow to szybciutko , nasz ma 16tygodni i jest na mleku z piersi z butelki plus mm czasem. Myślę że dopiero za kilka tygodnii zaczniemy coś wprowadzać. We wtorek skończy 4 miesiące więc już niby można rozszerzyć dietę ale jest wcześniakiem , waży 5,5kg i jeszcze nie jest gotowy na jedzenie z łyżeczki.
Dziecku na mleku z piersi pozniej rozszerza sie diete. 4lata temu byly zalecenia ze po 6 m-cu

hchy43r8h8l5x99d.png

Ja biorę 2x2 magnez czasem jak mi się przypomni to 3x2
Nospe czasem biorę ale raczej staram się unikać.

A witaminy bralyscie do ostatniego dnia?
Bo mi się teraz kończą i tak się zastanawiam czy kupować jeszcze na ten miesiąc czy już dac sobie spokój.

hchy43r8h8l5x99d.png

Myślę ze warto brać jeszcze witaminy nawet te ostatnie tygodnie zresztą większość witamin jest na czas ciąży i karmienia. Po ciąży nawet jeśli się nie karmi też warto brać jakiś czas witaminy bo sa niedobory. Teraz ważne żeby brać DHA dla dziecka są ważne i żelazo chyba też jest w tych witaminach dla ciężarnych. Teraz maluszek zaczął magazynować żelazo, a DHA na mózg dziecka ważne.

reklama
Do góry