agunia50002
Fanka BB :)
A jak by odpisała ze tylko do 14 tygodnia?
Wpiszą że 6tyg dostaje ojciec czyli już w Pl będzie miał tacierzynski i z No nie będzie mu przysługiwał.
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
A jak by odpisała ze tylko do 14 tygodnia?
Ja też zawsze wszędzie chodziłam prywatnie. A teraz w ciąży chodzę wszędzie na NFZ. Jedynie za badania płacę bo moja gin jest dziwna. Ale co tydzień mam diabetologa i bez problemu mam tak wizyty właśnie na NFZ. Ponoć kobieta w ciąży przysługują konsultacje bez kolejki. Ja stwierdziłam że jeżeli na NFZ mam od ręki wizyty to po co mam płacić a na lekarzy na NFZ trafiam na naprawdę dobrychHej kochane! [emoji9]
Siedzę, piję pyszną kawkę i biorę się za pracę. Słonko świeci, więc jakieś nowe siły we mnie wstąpiły [emoji4] poza tym nastrajam się pozytywnie, jutro mamy 5 rocznicę ślubu, musi to być miły dzień [emoji38]
Co do lekarza rodzinnego, to chodzę do niego raz na dwa lata, jak mnie takie choróbsko złapie, że sama nie mogę go ogarnąć. Poza tym niestety wszędzie prywatnie.... Ginekolog, dentysta, endokrynolog, badania laboratoryjne... No ale trudno, jak trzeba, to trzeba... Też nie wyobrażam sobie prowadzić ciążę u 2 lekarzy i wszystko podwójnie robić...
Jakbym miała diagnozować się na nfz, to pewnie jeszcze czekałabym na wizytę u endokrynologa... A tak to już wiem, co ze mną nie tak [emoji4]
Przyznam się szczerze dziewczyny, że jak mam kiepski dzień to zastanawiam się, czy przy moich chorobach plus męża astma to jest to dobry pomysł starać się o dzidzię, bo schorowana też może być [emoji17]
Napisane na GT-I9506 w aplikacji Forum BabyBoom
Nie możesz tak myśleć.. To tak jak ja odkładałam macierzyństwo bo jestem gruba.. Mówiłam, że grube kobiety nie zachodzą w ciąże bo takich nigdy nie widziałam i wciąż odchudzałam się bez rezultatu, żeby zajść w ciąże.. Do tego bałam się, że moje dziecko też będzie grube i będzie cierpiało z tego powodu.. A teraz jestem gruba, w ciąży i najszczęśliwsza na świeciePrzyznam się szczerze dziewczyny, że jak mam kiepski dzień to zastanawiam się, czy przy moich chorobach plus męża astma to jest to dobry pomysł starać się o dzidzię, bo schorowana też może być