reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Otyłość w ciąży

A ja dziś miałam paskudny dzień chciałam zrezygnować z macierzyńskiego i księgowe tego nie zrobiły wysłały mnie do zusu i tam pani powiedziała ,że po co chce rezygnować skoro mogę pracować i dostawać zasiłek macierzyński zapytałam jak a ona ,że normalnie bo to dozwolone Moje zdziwienie było ogromne oczywiście oczy jak 5 złotych .Zadzwoniła do wyższych stopniem oni potwierdzili ale stwierdziłam ,że ja chce zrezygnować .Pani kazała napisać mi podanie ,że rezygnuję i złożyć na jej biurku tak tez zrobiłam a pani do mnie ,że ona nie przyjmie podania ,bo nie mogę do 20 tygodnia zrezygnować .No ręce opadają człowiek dobrowolnie chce zrezygnować i nie brać od nich pieniędzy i jeszcze im płacić a oni nie chcą .Paranoja jakaś .
Powiedziałam wszystko księgowej ta to przetrawiła i z mordą do mnie ,że ja w każdej chwili moge zrezygnowac itp .osłabiła mnie kobieta .
Jedyny pozytyw tego dnia jak wyszłam z tego przeklętego zusu zaczepiła mnie znajoma i krzyknęła jaka Ty jesteś chuda coś Ty zrobiła a ja z szerokim uśmiechem dziecko urodziłam :D:D:D I jeszcze kilka minut mówiła jak to super wyglądam i jak to jest możliwe w tak krótkim czasie tyle schudłam :)

reklama
Wow, Agunia, co za wynik!!! [emoji122][emoji122][emoji122][emoji122][emoji122][emoji122][emoji122] bardzo się pilnowałaś czy dzidzia żyła z zapasów?

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom
Jak to mój lekarz powiedział ma Pani w sobie małego pasożytka i czerpie wszystko z pani :D Nie pilnowałam się zjadałam wszystko pomimo cukrzycy ,żeby na czczo mieć dobry wynik zjadałam tak do 1 w nocy 4 kostki milki :D Dziennie paczka żelków ze dwa batoniki na obiad pierogi z mięsem jadłam wszystko .

O rany, mam nadzieję, że moje przyszłe będzie takim pasożytkiem :D zakładam, że mina Twojej znajomej bezcenna :) a czemu chcesz rezygnować z macierzyńskiego?

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Życzę żeby jak najszybciej było takim kochanym pasożytkiem :D Przy mojej wadze bardzo się bałam że będę ważyć ze 140kg a tu była niespodzianka :)
Oj jej minę na długo zapamiętam, bo ona jak urodziłam pierwszego syna po 2 czy 3miesiacach po porodzie zapytała kiedy rodzę. A teraz nawet nie zauważyła że w ciąży byłam :D
Co do macierzyńskiego chce zrezygnować żeby mąż dostał tacierzynskie z Norwegii i był w domu do maja z nami a do tego mialby płacone 100% wypłaty.

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom[/QUOTE]

Ostatnia edycja:
Agunia jest tak jak ta Pani z zusu mówi. Matka musi wykorzystać jakąś tam część urlopu ale już nie pamiętam czy 20 tygodni i nie morze się zrzec. Resztę może ojciec dopiero

hchy43r8h8l5x99d.png

reklama
Do góry