reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Otyłość w ciąży

Kattaya cudo małe [emoji7]

My juz po wizycie poloznej. Zmienilam Bebilon pronutre na profuture bo podobno jest lzejsze, mam wiecej przepajac małą bo kupy nie robi i kupilam rurki do odgazowywania. Mowila, ze powinnam Kaline zapisac do rehabilitanta bo podejrzewa wzmożone napiecie miesniowe- ma 3 tyg a juz podnosi glowke, probuje pelzac i robi plecki w łuk. :(

reklama
Dzieki dziewczyny:)
Ten bebilon profuture jest chwalony i trochę żaluję, ze nie doczytałam o nim wcześniej bo bym nim karmiła. Teraz to juz szkoda zmieniać, chociaż jeszcze sie zastanowię, może warto...
Moja też szybko podnosiła głowę, ale okazalo się, ze napiecie ok, po prostu tak miała, ona w ogóle jest silna.

Kattaya cudo małe [emoji7]

My juz po wizycie poloznej. Zmienilam Bebilon pronutre na profuture bo podobno jest lzejsze, mam wiecej przepajac małą bo kupy nie robi i kupilam rurki do odgazowywania. Mowila, ze powinnam Kaline zapisac do rehabilitanta bo podejrzewa wzmożone napiecie miesniowe- ma 3 tyg a juz podnosi glowke, probuje pelzac i robi plecki w łuk. :(
Nie martw się. My też mieliśmy problem z napięciem moesniowym. Rehabilitowalismy się do roczku ale to naprawdę pomaga. Są ćwiczenia, masaże.

hchy43r8h8l5x99d.png

Kupiliśmy dziś materac do lozeczka [emoji4] wzięliśmy kokos-pianka-kokos

hchy43r8h8l5x99d.png
Ja tydzień temu kupiłam miesięcznemu synkowi materac z trzech rodzajów pianki ale jakoś nie mogłam się zdecydować ani na polecany kokos ani na grykę więc kupiłam lekka elastyczna pianka-pianka termoelastyczna- pianka antybakteryjna przepuszczająca powietrze "fly-dry". Polecony mi ten materacyk jako najbardziej higieniczny dla dziecka z racji, że większość czasu będzie spędzało właśnie w łóżeczku. Jak na razie jesteśmy zachwyceni. ( dla zainteresowanych to jest model suite bedding, hilding)

Ja wiem ze rehabilitacja dziala cuda ale denerwuje ze bedziemy sie z tym bujac tyle miesięcy.. choc diagnoza jeszcze przez specjaliste nie zostala stwierdzona wiec jest jeszcze nadzieja.

Kalinka po rurce zrobila mega kupe, szkoda tylko ze takim sposobem. Mam nadzieje, ze wiele razy uzyc ich nie bede musiala.

Ja wiem ze rehabilitacja dziala cuda ale denerwuje ze bedziemy sie z tym bujac tyle miesięcy.. choc diagnoza jeszcze przez specjaliste nie zostala stwierdzona wiec jest jeszcze nadzieja.

Kalinka po rurce zrobila mega kupe, szkoda tylko ze takim sposobem. Mam nadzieje, ze wiele razy uzyc ich nie bede musiala.
Jeśli ma pomóc to trzeba.
Macie skierowanie do neurologa?

hchy43r8h8l5x99d.png

To neurolog wszystko powie :)
Te masaże nie są takie trudne. To takie glaskanie dziecka. Później pokazują różne ćwiczenia np do obracania na boczki, do raczkowania :)

hchy43r8h8l5x99d.png

Cześć dziewczyny :)
Kattaya śliczności a oczka cudne
Zuza ten balsam w zielonym opakowaniu jest. A Dominiś bardzo ładnie przybiera :*
Mimi co do kp w szpitalu to po cc powiedziałam że nie będę karmić i nikt mnie do tego nie namawiał a w książeczce wpisali że na życzenie matki karmione mm.I pisałyście o badaniu cukru u noworodków przed cc jest wywiad więc mówisz że masz cukrzycę i po sami sprawdzają cukier u maluszka.
Asia to u nas było że Michaś zjadał 170bebilonu a bebiko 120 .W poniedziałek skończył 2miesiace i jest na bebiko zjada w granicach 70-120 .A waży już 6500 .
A od niedzieli znów jestem ze wszystkim sama bo mężowi urlop się już skończył i wyjechał.Nie powiem że jest łatwo ale jakoś muszę dać radę.Jeszcze okresu dostałam i umieram a jak na złość Michaś kupy zrobić nie mógł i pół dnia na rękach...:(
Dziś spadł kolejny kilogram i mam 20kg mniej :) Jeszcze daleka droga ale jest motywacja do dalszego działania.Od męża na urodziny dostałam to co chciałam czyli orbiterek i zaprzyjaźniam się z nim;)

reklama
Agunia super z ta waga :) Ale ci zazdroszczę [emoji3]
Ja myślę że u mnie nie ma nic a nic mleka .... piersi niby podrosly ale są takie jak w 1 ciąży. A te tabletki na zanik pokarmu to co to takiego?

hchy43r8h8l5x99d.png

Do góry