reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Otyłość w ciąży

Mimi no wlaśnie nie musisz się zgodzić, żeby w jeden dzień zrobić wszystkie klucia, mozesz rozdzielić i chyba tak niektórzy robią. Ja tez miałam taką myśl, ale w koncu lekarka mnie namówiła na wszystkie razem. Nie wiem czy dobrze zrobiłam, ale już mialam taki metlik w glowie przez te szczepienia, ze sama nie wiedziałam co myśleć. W kazdym razie pierwsze zniosła lepiej, teraz też nie było jakoś źle, ale wtedy to żadnej różnicy w zachowaniu nie był. Przy starszej nie miałam tego dylematu, szczepili i już.

Jk nastaw się na to, ze będziesz musiała zwiększać insulinę, im ciaza starsza tym trzeba więcej. najważniejsze, ze masz, w koncu to opanujesz.

reklama
No u mnie było tak,że nie pamiętam ile czasu po porodzie bo to było już parę lat temu ale poszłam z małym do przychodni.Lekarka obejrzała i mówi że może zaszczepimy skoro już jesteśmy i dostał dwa w nóżki i jeden w ramię. Po tym dwa dni gorączka i opuchnięcia w miejscach wkłuć i od tego czasu skojarzone(zalecenie lekarki).A zachorował po szczepieniu odra,świnka,różyczka szczepionką Priorix. Dodam że nie miałam wtedy bladego pojęcia o szczepieniach,szczepiłam wg kalendarza.

Oj... Ja już też mam mętlik w głowie jeśli chodzi o te szczepienia. Chciałoby się najlepiej....

Jak tam dziś samopoczucie?

hchy43r8h8l5x99d.png

Aż zerknelam jakimi nazwami mój był szczepiony
1500372986-aaaaaa.jpeg
1500373002-aaaaaa.jpeg

Też miał priorix - Odra świnka rozyczka ale po skończonym roczku

hchy43r8h8l5x99d.png

Mimi u mnie dziś w nocy kiepsko ze spaniem,jak mąż pójdzie do pracy to chyba się zdrzemnę;) Nic mi się nie chce..
Mimi to jest chyba jak loteria,jefnenu zaszkodzi a innemu nie. Mój miał 18mscy

Mi wczoraj strasznie chciało się spać. Ale jakoś się ogarnelam. Wczoraj czułam się strasznie ciężko jak bym niewiem ile przytyla.... A tu dziś mała niespodzianka na wadze parę deko mniej [emoji1][emoji1][emoji1]

hchy43r8h8l5x99d.png

Mimi wspaniale:) Świetnie sobie radzisz:* A jak się dziś czujesz?Ja śpię ile się da,bo nie wiadomo kiedy będzie dane mi się wyspać:p

Ja od dwóch dni prawie nie śpię, a w dzień nie potrafię odespac, bo zawsze coś sobie do roboty znajdę... Dzisiaj pojechaliśmy myć samochód,co mnie tak zmeczylo, że ledwo do domu doszłam z parkingu :D I odczuwam drugi dzień kłucie w pochwie, coś mi się wydaje, że mój czas nadchodzi, bo i bóle krzyża takie jak na okres mam codziennie już. Ciekawe czy rzeczywiście coś w tym jest.

Wysłane z mojego Le X820 przy użyciu Tapatalka

Zuza dzisiaj w miarę ale wydaje mi się ze jest wyższe ciśnienie niż wczoraj i to dlatego. Ja poki co mam niskie ciśnienie i dodatkowo jak jest niekorzystne na dworze to już klapa....
A Ty kochana wypoczywaj ile możesz bo już niedługo ;)

Parampampam to już pewnie blisko :) Ty rodzisz sn?

hchy43r8h8l5x99d.png

reklama
fajnie Zuza, ze mozesz spac. Ja na koncówce to już kompletnie nie mogłam i strasznie mnie denerwowało jak mi wszyscy mówili: śpij, spij, potem się nie wyśpisz. No kurczę śpij, jak nie mozesz:D
Chodzicie na ktg dziewczyny?

Do góry