reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Otyłość w ciąży

Cześć Dziewczyny ja zbieram się do szpitala... wczoraj podałam sobie insulinę na wieczór. Nawet nie są takie złe te zastrzyki.. . Ale glukoza rano.117... jeszcze nigdy nie miałam takiej na czczo;( boję się że ta insulina nie działa..

Napisane na SM-J710F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
To chyba byly skurcze-straszaki. :) Ciekawa jestem ile moga trwac przed porodem.
Jk89 nie stresuj się, daj czas insulinie podobno to nie od razu sie normuje. Jak bedzie zle to zwiekszy ci jednostki.

Hej dziewczynki ☺

@Zuza87 spoznione ale szczere ☺ wszystkiego najlepszego zdrowka pociechy z chlopakow (trzech☺) szybkiego i latwego porodu oraz samych slonecznych dni ☺

Mam nadzieje na dodatnia bete ☺

Kurcze z tym cisnieniem mi tez dokuczalo .

Agunia te kropelki co masz to o kant tylka kup espumisan naprawde pomaga i my dajemy jeszcze raz dziennie krople frolectin tez sa dobre kolek jako takich nie mamy a po espumisanie skonczyl sie napinac i sztywniec.

Dzis Gabrys wkoncu pierwszy raz przespal noc cala od 22do 5 rano jak sie o 5 obudzilam to najpierw myslalam ze nie pamietam jak wstawalam w nocy az nie moglam uwierzyc super.

Ale tu sie dzieje na watku jak ja dolaczylam to byly tylko 2 dziewczyny co czasem zagladaly olenka byla fo porodu i jedna co juz urodzila a teraz super ☺

Milego dnia dziewczynki ☺

Jk89 mi diabetolog mowila zeby insulina zaczela dzialac misi minac 3-4 dni. Bedzie dobrze ja tez ciagle musialam zwiekszac dawke niestety ale potem sie zatrzymalo.

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

Oj, to się porobiło. Trzymam kciuki żeby cukry i ciśnienia były niskie, a bety wysokie :)

Co do szczepień to ja szczepiłam 6w1 i rotawirusy. Gorączka w granicach 38,5 st. była tylko w nocy, przez dzień w przedziale 37,7-38,2 st. I na wieczór przeszła. Teraz się zastanawiam czy nie rozdzielić tych szczepionek, ale wcześniej czeka nas usg bioderek, muszę zadzwonić i małego zarejestrować

Oj Paulina myślałam ze to już :)
Ja jeden taki skurcz mialam ale to chyba koło 7 miesiaca. Później już nic.

Jk89 daj sobie trochę czasu. Unormuje się. Czasem trzeba zmieniać kilka razy insulinę bądź dawki. Wszystko to indywidualna sprawa. Będzie dobrze.

Zuza ja też jakoś obserwuję ekspresowo swoją ciążę.... ;) jeszcze chwila i 6 miesiąc!!!!! Maaatko. .... [emoji1]

Asia super że Gabryś już przesypia noc. To bardzo dużo wyspać się te kilka godzin bez pobudki :)

Kasia właśnie u mnie na listopadowkach jest sporo przeciwniczek tych łączonych szczepionek. No ale przecież jak się bierze na NFZ to też są w jednym dniu np. 3 podane tylko nie kloja raz a trzy razy.... aj... już sama niewiem....

hchy43r8h8l5x99d.png

Pamietajcie zeby nie laczyc szczepionek jak zaczelyscie szczepic na NFZ to do konca takimi jak 5w1 to do konca takimi bo wlasnie te laczenia raz jedna raz druga podobno sa najbardziej szkodliwe. Narazie Gabrys mial 2 szczepienia goraczki nic nie bylo 36.6 jutro mamy kolejne zobaczymy jak bedzie.

Zuza z tego co pisala to tez Kube najpierw szczepila na NFZ a ostatnia szczepionke oplacila i wtedy chlopczyk sie zmienil u szwagra syn z pierwszego malzenstwa identyczna sytuacja tez ostatnia oplacili chlopczyk ma utyzm a co gorsza 9lat i nic nie mowi . Nam w szkole rodzenia babka od szczepien to wkolko walkowala z tym laczeniem nawet mowila ze jak zaczniemy platnymi to chodzby w lodowce byl tylko swiatlo i wiatr to pozyczyc i kupic platna nastepna.

Pamietajcie zeby nie laczyc szczepionek jak zaczelyscie szczepic na NFZ to do konca takimi jak 5w1 to do konca takimi bo wlasnie te laczenia raz jedna raz druga podobno sa najbardziej szkodliwe. Narazie Gabrys mial 2 szczepienia goraczki nic nie bylo 36.6 jutro mamy kolejne zobaczymy jak bedzie.
A Wy jakimi szczepicie?

Tak u nas pielęgniarka od razu mówi ze jakimi się zacznie takimi trzeba cały czas szczepic

hchy43r8h8l5x99d.png

reklama
Mimi2330, wiem, jak już zaczęłam szczepić 6w1 to muszę teraz do końca tą szczepionke podawać. Mi chodziło o to, że w inny dzień zaszczepie 6w1 a w inny rotawirusy. A co do tych szczepionek, to tyle opini ile ludzi, lekarze też różnie mówią. I bądź tu mądry, a wiadomo że chcemy dla dziecka jak najlepiej.
Z tymi 6w1 to bynajmniej o tyle dobrze że dziecko jest kłute tylko raz

Do góry