reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Otyłość w ciąży

Odebralam wyniki. No i jak przypuszczalam nie sa za rewelacyjne. Bialkomocz, podwyzszone jakies jeszcze dwa parametry no i leukocyty. Pojechalam z nimi od razu do gina bo nie wiedzialam czy to cos poważnego (zatrucie ciazowe). Dala mi skierowanie na badania ktore jutro przed wizyta mam zrobic plus posiew moczu i z nimi przyjsc do niej i bedzie wiadomo co i jak. Ze tez pod koniec ciazy musi sie cos spie.przyc.

reklama
Mimi ja wcześniej co była promocja w Pepco też kupowałam i były lepszej jakości niż te co teraz.
Tak lekarka mi powiedziała żeby dawać Delicol to kupiłam i podaje ale jakiś cudów nie ma.Ulge przynosi termoforek z pestek wiśni jeden kupiłam a drugi dostałam z bebi klub.
dqprh37147u4tr1q.png

Paulina nie zazdroszczę ja w pierwszej ciąży miałam zatrucie ciążowe u mnie już po 20 tygodniu stwierdzono ale częste kontrole leki i syn urodził się w 38 tygodniu przez cc.Glowa do góry będzie dobrze :)
dqprh37147u4tr1q.png

Odebralam wyniki. No i jak przypuszczalam nie sa za rewelacyjne. Bialkomocz, podwyzszone jakies jeszcze dwa parametry no i leukocyty. Pojechalam z nimi od razu do gina bo nie wiedzialam czy to cos poważnego (zatrucie ciazowe). Dala mi skierowanie na badania ktore jutro przed wizyta mam zrobic plus posiew moczu i z nimi przyjsc do niej i bedzie wiadomo co i jak. Ze tez pod koniec ciazy musi sie cos spie.przyc.
Kurczę :/ ale na posiew czeka się 7dni. ...

hchy43r8h8l5x99d.png

Agunia a cc ze wzgledu na zatrucie? No mysle ze moze uda sie mnie leczyc lekami bez koniecznosci lezakowania w szpitalu..

Mimi, tak wiem ale jutro bede miala chociaz infi czy cos rosnie czy nie. I pojde z reszta badan.

Tak Paulina u mnie najgorsze były obrzęki wyglądałam jak z bliźniakami tak puchłam a ciśnienie miałam 250/150 i tylko koło 32-34 tyg.lezalam w szpitalu przez ciśnienie ale po 4 dniach wróciłam do domu jak zbili ciśnienie i wizyty miałam już co tydzień.

Hej Dziewczyny :)

@Zuza87 - wszystkiego najwspanialszego! Dużo radości, uśmiechu, słońca, szybkiego i prostego porodu, spokojnego dzieciątka i samych dobrych ludzi wokół Ciebie!

Dziewczyny, nie ma co bać się tego kłucia, teraz wszystko jest fajne, małych rozmiarów, można wszędzie zabrać ze sobą, w byle WC wkłuć się... Trzeba się cieszyć, że hospitalizacja nie jest potrzebna... to by było dopiero...

Jutro rano idę robić betę, żeby na środę do gina mieć konkrety. W niedzielę robiłam test, ale wyszedł negatywny. Ale jak zobaczyłam, że ma czułość 25 to stwierdziłam, że muszę mieć coś konkretniejszego. Osobiście mimo wszystko wątpię, by w tym cyklu się udało, ale może... wolę wiedzieć, żeby brać duphaston dalej i nie stracić ciąży...

Na czas kuracji z clo powinnam męża wziąć chyba na wakacje! Na co dzień przy pracy i zmęczeniu ciężko czasami jest wykrzesać z siebie nutkę romantyzmu i chęci do igraszek ... :( A my nie jesteśmy z gatunku tych fizyczno-mechanicznych :D

Pozdrawiam Was! ;*

reklama
@Mimi2330 - stwierdziłam, że chyba nie będę wydawać już kasy na testy... za 2 testy mam betę - która wcześniej i lepiej wykrywa... A plus jest taki, że dodatkowo muszę dupsko ruszyć do laboratorium, a potem po wyniki ;) Przy moim siedzącym trybie życia to spora wartość dodana :D

W środę idę do gina (28dc) i mam w środę przed wizytą zrobić test, ale wkurzyłam się na te testy i ich marną czułość... jakbym jakimś cudem jednak była w ciąży to będę wiedzieć :) Aczkolwiek to bym musiała mieć bardziej wcześniejszą, niż późniejszą owulację...No nic, pożyjemy - zobaczymy :)

Do góry