reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Otyłość w ciąży

Jeju, ale produkujecie! Nadrobic sie nie da!
Ja smaruje brzucha kremem na rozstepy od dnia zrobienia testu i juz wyskakuja mi czerwone dziady na brzuchu. Niestety jak sa czynniki genetyczne to nic sie nie da zrobic...
1499881573-aaaaaa.jpeg

Napisane na SM-T585 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Ja się smaruję jakimś mazidlem z perfecty. Ale niestety niesystematycznie .... Ale mój brzuch po ciąży z synem i tak jest cały w rozstepach

hchy43r8h8l5x99d.png

Ja mam rozstępy z pierwszej ciąży ale z tej żadnego;)
Parampampam mam nadzieję teraz wyrobić sobie kondycję której u mnie brak:/

Nie czytałam Was od wczoraj i teraz nadrabiałam 20 minut [emoji16] dzieje się, dzieje - to fajnie.

Ten pas na brzuch nosiła moja koleżanka po ciąży i z tego co pamiętam była zadowolona. Ale wyglądało to na to narzędzie tortur [emoji51] a jeżeli ktoś ma złoty środek na rozstępy to też chętnie skorzystam, mój brzuch jest cały poorany od lat tycia i chudnięcia na zmianę... [emoji197]

Dziś kupiłam za to jakiś specyfik na cellulit, bo za miesiąc jedziemy na wakacje poplażować. Rychło w czas się obudziłam [emoji23]

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Dzięki dziewczyny za odpowiedzi :)

Zuza, mi teraz też pewnie już brak kondycji, bo od połowy ciąży tylko spaceruje, ale jestem dobrej myśli, wrócę do siebie po rozwiązaniu i regeneracji :) A jeśli Ty będziesz chciała to też nic nie stoi na przeszkodzie, byle byśmy wyszły z porodów cało :D

Obawiam się Ka, że na zagojone (blade) rozstępy pomoże już tylko chirurgia plastyczna :D można próbować zapobiegać powstawaniu tych świeżych, czerwonych albo przyspieszyć gojenie czerwonych. Ale skóra raczej już nie będzie tak jędrna, jak przed rozciagnieciem.

Wysłane z mojego Le X820 przy użyciu Tapatalka

No cóż, to spróbuję polubić te moje tygrysie paski:D W końcu są oznaką pięknego macierzyństwa i jakby popatrzeć na to z tej strony to już je nawet pokochałam - i z tej miłości idę je posmarować kremem, a co, zrobię im spa;)

Może kiedyś jak się dorobię, to sobie zlikwiduję chirurgicznie. A na razie trzeba się cieszyć, że jednoczęściowe kostiumy kąpielowe są w modzie w tym sezonie [emoji16]

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Do góry